Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarodziejka_Z_Ksiezyca

wymaz z gardla-czy mozna antybiotyk?

Polecane posty

Witam. Wiem, że dzień przed wymazem z gardła mam nie ssać tabletek na ból gardła, nie płukać go. Ale nie wiem, czy mogę zażywać antybiotyk (tabletka do połykania). Tak więc moje pytanie brzmi: czy branie antybiotyku wpłynie na wynik wymazu? Lekarz mi nie przepisał, ale jak zawsze mój kaszel ewoluował w zapalenie płuc i witaminka c nie pomaga. Miał ktoś wymaz?

Teraz wybór należy do mnie;) Dziewanna/czarny bez/babka lancetowata... A wezmę najtańsze;) Wyruszam więc do apteki, mam nadzieję, że ziółka pomogą. Szczególnie, że antybiotyków to się tyle w życiu już nabrałam... Ostatnio miesiąc temu i to aż 3 w tym gentamycyna. Coś strasznego z tymi choróbskami. Dzięki za radę.

Ja też piję ziółka jak mnie kaszelek bierze i pomaga jak nic. jeszcze są tabletki np tyminakowe u mnie świetnie się sparwdzają. Pozdrawiam.

Dziewanna za droga (ok 10zł/opak.), więc wybór padł na babkę lancetowatą. Zamiast antybiotyku-zioła hmmm ciekawe, czy się sprawdzi. Mam nadzieję, że tak, a tymczasem idę zaparzyć drugą dzisiaj szklankę :)