Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurczakowa dama

chrupiąca skórka

Polecane posty

Gość kurczakowa dama

Chce upiec kurczaka w całosci, przyprawiłam go juz i sie marynuje w lodowce. Chciałabym zeby mial chrupiaca skorke, mam piekarnik bez termoobiegu? Jak mam to zrobic? Kurczak ma ok 2kg , skora wychodzi gumiasta : ( Pomózcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zal ,pl
na patelni usmaz go

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
usmaż go na butelce od piwa a w butelce woda:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczakowa dama
No pewnie dzieki za rade. Jest tu ktos kto sie na tym zna??? Słyszałam zeby miodem posmarowac ktos tak robił???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
no mówie tobie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczakowa dama
no slyszałam tez o tej butelce, ona nie peknie?? :) Dzieki temu bedzie soczysty, a co ze skorka? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja pieke w brytfannie, najpierw zakryta a potem odkrywam. i przewracam na cycki a potem spowrotem na grzbiet. wode wylewam. i zawsze jest chrupiaca. pomys z kurczakiem na butelce jest swietny. mnie tylko wkurza zdejmowanie potem go z tej butelki..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja robilam raz wlasnie olej, curry, miod i jakis przyprawy..jak to zmieszalam to taki wstretny i mdly zapach mialo,ale o dziwo jak kurczak tym przeszedl i go upieklam,to byl super palce lizac!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Elemele dutkiii
10 minut przed końcem pieczenia posmaruj kurczaka miodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczakowa dama
A ile czasu i w jakiej temperaturze? (2kg)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zal ,pl
jak na butlece?? o co kaman ? chlipocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
nadziej kurczaka na butelkę od piwa z wodą i wsadź do piekarnika ja tak robie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczakowa dama
A bedzie słodki od tego miodu? Czy ten smak znika? Sorki za tyle pytan ale poczatki w gotowaniu :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
jest soczysty, a skórka chrupiąca:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zal ,pl
a ta butelka ma byc zamknieta czy otwarta?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tego z butelka nie probowalam,ciekawe.moze sie kiedys skusze:) ile?cholera wie..ja z reguly zakladam przynajmniej 1,5-2h

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczaka w calosci pieke 2 godziny, tak zeby mieso samo spadalo z kosci i wtedy jest najlepsze. kurczaka na butelce: przyprawiasz skorke, nadziewasz dupa na butelke w polowie wypelnionej piwem, wstawiasz do brytfanny czy jakiegos innego naczynia i tak pieczesz 2 godziny. tyko potem jest problem ze zdjeciem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
pewnie ze otwarta:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zal ,pl
pierwsze slysze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to piwo sie nie wyleje? a moze byc woda? szkoDA PIWA?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
nic się nie wyleje nie ma obawy:classic_cool: może być woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
po pierwsze to tego kurczaka trzeba wyjac z pieca kiedy on stoi na tej butece, jest goracy, butelka przywiera do miesa a w sordku jest bardzo gorce piwo. zdejmowanie z butelki do przyjemnosci nie nalezy, trzeba sie troche postarac..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
trzeba sie troche postarac.. wystarczy przez ściereczkę schwycić za butelkę a kurczaka przeciąć nożycami i kurczak schodzi sam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
gdzie przekroic? wzdłuż piersi żono

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
tyle razy robiłem i jakoś sie nigdy nie poparzyłem i nic mi się nie wylało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
w najgrubszym miejscu? przetniesz piersi nożycami to się kurczak rozwarstwi i możesz go spokojnie ściągnąć oburącz na talerz:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
a tam na tym talerzu pokroisz go na mniejsze części:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×