Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przesada gina?

czy mój ginekolog nie przesadza odnośnie mojej wagi?

Polecane posty

Gość przesada gina?

przed zajściem w ciążę ważyłam 68 kg, mam 168 cm. teraz jestem w 28 tygodniu ciąży, byłam na badaniu i okazało się, że przytyłam od ostatniego badania 2 kg a w sumie 9 kg i według lekarza to zdecydowanie za dużo i kazał mi przejść na dietę, jeden dzieńw tygodniu mam jeść tylko 3-4 jabłka. Robię jak mi każe ale czy to nie przesada? Przecież niekiedy kobiety mają na tym etapie już ze 15 kg na plusie a ja mam tylko 9 więc i tak już dużo nie przytyję, tyję od wizyty do wizyty po 1 kg tylko teraz przytyłam 2 kg. Co uważacie? Czy taka dieta nie wpłynie źle na dziecko?

Gość zmień lekarza!!!!!!!!
to jakiś pojeb :O

Gość przesada gina?
nie będę teraz zmieniać lekarza na 3 miesiące przed porodem, poza tym u nas w mieście nie ma ani jednego, którego chwalą. Ja się tym bardzo nie przejmuję, po prostu wydaje mi się to dziwne, on mi nagadał, że potem jak tak utyję to będę miałą problemy z porodem. O jakiejś padaczce przedporodowej czy czymś takim mi mówił.

Aaa tam od razu pojeb :) Ciesz sie ze ktos mial odwage ci to powiedziec,niz potem mialabys sie obudzic z +20 kg nadbagazem po porodzie ;) Przeciez nie umrzesz ani twoje dziecko jesli jednego dnia w tyg zjesz sobie 4 jablka. Potem bedziesz mu dziekowac ze nie pozwolil ci sie spasc

Gość jaka taka ja
ja przybralam w calej ciazy 11kg znam kobiety ktore przybieraly prawie 20 i nigdy nic takiego nie slyszaly od gina. nie przejmuj sie. moze on nie chce zebys miala ciezko z tusza po porodzie ze wzgledu na 68kg przy 168 cm sprzed ciazy choc nie wiem czy to jakos specjalnie duzo.

Gość przesada gina?
chodzi mi o to, że 9 kg w 28 tygodniu to nie jest dużo prawda?

Gość jhkjghjghj
no pojeb, jak wyzej, koorva jak mozna przez caly dzien jablka tylko jesc, nawet w ciazy jak by sie nie bylo, masakra, no koorva brak mi slow

Gość kasjj
a może miałyśmy tego samego gina... ja wagę wyjściową miałam 60 kg przy takim samym wzroście i w 28 tyg. miałam 9 na plusie i tez dwa kilo wiecej od ostatniej wizyty.. Też mnie zjechał i kazał przejsc na diete :D

Gość JEDZ NORMALNIE!!!!!!!!!!!!!
:O

Gość przesada gina?
no właśnie to nie jest jakoś bardzo dużo, do figury modelki mi było daleko ale nie byłam nigdy spasiona, poza tym ja byłam bardzo aktywna przed ciążą i w raczej tłuszczu nie miałam tylko mięśnie.

Gość kasjj
skończyłam swoją ciążę na + 14, a dwa tyg ważyłam już 58 kg :P czyli mniej niz przed ciążą... Moja kuzynka w ciązy przytyła 28 kg i jakoś z tym żyje... jednak po dwoch latach wciaż zostało 9 kg wiecej

Gość jhkjghjghj
moja siostra w ciazy przeszlo 30 kg przytyla, byla na podtrzymaniu,jakos po porodzie schudla, a lekarka nigdy jej nie powiedziala ze za duzo wazy, bo tu chodzilo o dobro dziecka, teraz moja siostra wyglada jak szczypior

Gość kasjj
a dwa tyg po porodzie - miało być

Gość rrrerererrere
normalnie w ciazy 15 kg sie przytywa, a ty dopiero 9 kg, tak ze masz jeszcze 6 kg, nie sluchaj sie lekarza

Gość przesada gina?
jem normalnie, nie jem słodyczy, nie jem więcej niż przed ciążą ale chyba nie powinnam jeść mniej, dziecko rośnie, wód mam więcej, krew, piersi, przecież to też waży, to niby jak mam jeść, mam nie przytyć nic w czasie ciąży? do przesady, nikt nie chce przytyć 20 kg ale jak do porodu jest 12 tyg. a on mi mówi, że 9 kg to zdecydowanie za dużo to chyba przesada. tym bardziej, że powiedział, że mogę przytyć maksymalnie 15 kg w ciąży to przecież jeszcze mi dużo zostało do tego.

Gość takaxxx
Dziewczyny, a co to znaczy "od ostatniej wizyty" u Was? To miesiąc? jestem w 24 tyg, mam 168 cm wzrostu i 8 kg na plusie. Tem przyrost w miesiąc, 2 tyg, tydzień? Pytam, bo ja mam wizyty bardzo czesto, co 1-2 tyg. I teraz ważę 62.

Gość MamkaŚląska
ja w calej ciazy przytylam ino 8 kg ;p bo na samym poczatku ciazy schudlam 12

Gość kasjj
co 1-2 tyg ? co tak często? Ja miałam co 3-4 tyg.

Gość przesada gina?
wizyty są co 3 tygodnie

Gość onaa!!!:)
ja przed ciaza wazylam tez 68 kg przy 167 cm wzrostu w całej ciazy przytylam 8 kg... on nie robi tego by Ci dokuczyc tylko dlatego ze potem bardzo ciezko to zrzucic przed toba jeszcze 12 tygodni ciazy a zapewne wiesz ze w ciazy lepiej nie przytyc wiecej niz 13 kg

Gość kotlety mielone
powinnaś chwalić go a nie obgadywac na kafe ma facet łeb na karku i nie folguje grubasom żrącym za dwoje posłuchaj go a jak urodzisz bedziesz go po rekach całowała ze nie zapasłaś się jak maciora swoja droga wage wyjsciowa tez miałaś bardzo wysoką więc nie dziw się ze upomniał cię

Gość przesada gina?
on powiedział, że mogę przytyć 15 kg no ale do końca ciąży maksymalnie 12 tygodni a pewnie urodzę wcześniej, to nawet jakbym dalej tyła po 2 kg na wizytę to więcej niż 15 nie osiągnę a pewnie tak nie będzie, w ten dzień byłam opuchnięta więc pewnie to mi dodało też wagi, ja absolutnie nie wyglądam źle, mam mały brzuszek, nigdzie poza brzuchem nie przytyłam, według mnie super bo bałam się, że będzie gorzej.

Gość przesada gina?
ale ja nie żrę za dwoje, nie rozumiecie? nie obżeram się, jem normalnie jak przed ciążą. co najwyżej na urodzinach czy weselu ale to jak zwykle, wtedy zazwyczaj je się więcej. no i takie okazje są maksymalnie raz w miesiącu więc nie przesadzajmy, że mam teraz na jabłkach i kefirach jechać przez 12 tygodni.

kochana do konca nie jest maksymalnie 12 tygodni bo mozesz przenosic 2 tygodnie.... wiec co racja to racja...nie folguj sobie za duzo...jesli masz zamiar rodzic sn to staraj sie jak najmniej przytyc-zawsze łatwiej rodzic kobietom ktore przytyly ok 10 kg w ciazy niz tym co przytyły 20-25

Gość przesada gina?
na pewno 20 kg nie przytyję skoro teraz mam tylko 9 kg na plusie, wątpie, żebym przenosiła, myślę, że urodzę wcześniej

Gość miszkaa123
ja jestem w 22 tc, ciąża bliźniacza. Przed ciążą ważyłam 65kg/172cm wzrostu. Teraz przybrałam dokładnie 10 kilo a według mojej gin to prawidłowa waga. Nawet gdy pytałam się jej czy nie za dużo to powiedziała że nie ma obawy!

nie ma obawy bo bedziesz miala cc:) autorko skoro pytasz odpowiadam-dla mnie przytycie 9 kg w 28 tygodniu to duzo.....i nie licz ze wczesniej urodzisz...ja mialam skurcze od 36 tygodnia...urodzilam pod koniec 42 tygodnai

Gość przesada gina?
dobra, gdybym miała przytyć dużo to już bym przytyła do teraz więcej jeszcze jedno, on mia kazał brać żelazo ale ono sprawia, że dostaję zatwardzeń a w tych jabłkach chyba jest żelazo prawda? chyba tego nie będę brała ale czy ktoś z was wie jakie mogą być tego skutki?

Gość miszkaa123
według mojej gin nie będę rodzić cc tylko siłami natury :)

Gość miszkaa123
moje dodatkowe kg to tylko kwestia brzucha, dalej chodzę w spodniach sprzed ciąży i nie widzę różnicy w swoim ciele. a tak na marginesie z tego co wiem tyje sie własnie najwiecej w ostatnich miesiącach więc raczej nie liczyłabym na +15kg przy porodzie.