Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to prawda???

Polozna powiedziala ze

Polecane posty

Gość Czy to prawda???

Skoro moj synek jest drobniiutki to zacznie siadac i raczkowac pozniej niz inne dzieci.. Czy miala racje???

Gość rwrwer
Trochę dziwna opinia ale akurat w przypadku mojej córci byłaby trafiona. Mała ważyła 2100 g przy porodzie a umiejętności zdobywała z dwumiesięcznym opóźnieniem (potem nadrobiła), nie licząc podnoszenia i utrzymywania główki, co robiła już od razu po narodzinach a położne były zaskoczone.

Gość Czy to prawda???
Moj synek ma 4mies i wazy 6 kilo i ma 67cm..ona nazwala go drobnym bo nie ma nigdzie waleczkow..jak dla mnie dlatego ze jest dlugi.. Zasugerwala ze z wszystkim pozniej zacznie..ja myslalam ze wlasnie te dzieci ciezkie,z waleczkami zaczynaja pozniej bo jest im po prostu ciezej Tak w ogole swoim okresleniem zmartwila mnie i sie zastanawiam czy syn nie za maly jest

Gość położna nie ma racji
od kiedy masa ciała ma coś wspólnego z poruszaniem się (oprócz chorobliwej otyłości)? moja córka jest drobniutka, a nauczyła się siadać, raczkować i wstawać (wszystko w ciągu jednego tygodnia) w 6 miesiącu życia

Gość tez młoda mama
aż poszłam sprawdzić w książeczkach zdrowia moich dzieci jakie one były duże w ym wieku i...miały ok. 67-68cm, ważyły ok 6,5-7kg czyli bardzo podobnie. I zapewniam Cię, że z niczym nie były wolniejsze od innych dzieci, a wręcz przeciwnie. Kiedy dokładnie siedzieli id nie pamięam, ale z pewnością o czasie, a chodzić zaczęli oboje grubo przed pierwszymi urodzinami. Nie przejmuj się tym, co powiedziała położna. Wszystko zależy wyłącznie od wojego dziecka

Gość Czy to prawda???
Tak tez myslalam ze cos nie tak z ta babka.. W ogole powiedziala mojemu mezowi ze podciaganie tak malego dziecka za raczki do pozycji siedzacej jest zdrowe bo cwicza sie miesnie.. Najgorsze jest to ze on jej wierzy a ja z kolei wyczytalam gdzies ze w ten sposob mozna 'zniszczyc' dziecku plecki i jest to niedobre na kregoslup

Gość baba jest pieprznięta
przekaż to mężowi! żadnego podciągania tak małego dziecka, żadnego sadzania i podpierania poduchami, i tym podobnych bzdur a we wzroście i wadze Twojego dziecka nie widzę żadnych nieprawidłowości

Powiedz to mojej sąsiadce której syn jest tak otyły , że ma problemy z obróceniem się z boku na bok . Moim zdaniem każde dziecko ( nie ważne czy drobne czy spore) może rozwijać się w identycznym tempie ... :)

Mieszkam za granica i tu (przez niedouczenie,czy co???) polozna taki sam bajer wciska,ze powinnam codziennie za raczki dziecko do pozycji siedzacej podnosic,wtedy bedzie silniejsze.. Rety,skad jej sie to wzielo???usilowalam znalezc jakies info po ang zeby jej pokazac ze jest to krzywdzenie dziecka,niestety nie udalo mi sie nic znalezc.

Witaj, Mój synek niedługo skończy 3 miesiące, waży 5900g i ma 67cm, ostatnio pediatra wspomniała, że ze względu iż jest długi może troszkę później tak jak wspomniałaś podnosić się, raczkować... Ale czy to prawda to się okaże:) Pozdrawiam

Gość NoticeSrotice
A uzasadnila Ci dlaczego dlugie dzieci robia to pozniej???

Gość jeremy clarcs
A to franca :)

bez przesady. co za bzdury ona gada. teraz Twoj synek jest drobniutki a za pare tygodni może przerosnąć niejedno dziecko w swoim wieku! nie masz sie co przejmować. totalne bzdury ona gada!!