Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnakg8

leczenie łuszczycy

Polecane posty

Gość czarnakg8

czy wiecie do jakiego stopnia można opanować łuszczycę, czy da radę żeby jej nie było widać??

Gość lalamido try ty tyu
Czytałam w książce dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. \"Ciało i ducha ratować żywieniem\", że stosowana okresowo dieta oczyszczająca warzywno-owocowa leczy i zmniejsza objawy chorób skóry m.innymi łuszczycy. Szczególnym wskazaniem do kuracji warzywno-owocowej jest: - nadwaga, nadciśnienie tętnicze, cukrzyca na lekach doustnych, wysoki cholesterol, miażdżyca tętnic mózgowych czy kończyn dolnych, zakrzepica, kamica nerkowa, skaza moczanowa, alergie skórne, astma, nawracające infekcje, reumatoidalne zapalenie stawów, przewlekłe zapalenie wątroby, choroby zwyrodnieniowe stawów, łuszczyca, paradontoza, nieżyt jelit, wrzód żołądka, stłuszczenie wątroby, zaparcia, zespół jelita nadwrażliwego, zgaga itp. Uwaga !!! Przeciwwskazaniem do stosowania diety warzywno-owocowej są: cukrzyca na insulinie (I typ), czynna gruźlica, nadczynność tarczycy, niedoczynność nadnerczy, ostra porfiria, depresja, zaawansowana niewydolność serca, nerek, wątroby, choroby wyniszczające (nowotwory), ciąża, okres karmienia piersią, dzieci przed okresem dojrzewania, osoby z przeszczepionymi narządami przyjmujące cyklosporynę. Ja dzięki tej diecie (stosowałam ją 14 dni w maju ub.r. i 1 miesiąc wychodziłam z diety stosując zdrowe żywienie) wyleczyłam się z alergii, astmy, nadciśnienia tętniczego oraz minęłymi bóle w stawach - wg mnie warto spróbować napewno nie zaszkodzi - obecnie nie zażywam żadnych leków a było ich sporo. Bliższe informacje na topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3646667& start=120

Gość łuszczyce miałam
Do porzadnego specjalisty od leczenia naturalnego marsz,najpierw oczyszcic organizm z toksyn,porzadnie odkwasic,i zniszczyc pasożyty,pic duzo wody i kłopoty znikna