Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Twardnie brzucha w ciazy...

Polecane posty

Witam mam takie pytanko od czasu do czasu twardnieje mi brzuch...tak czasem raz na dzien ale nic mnie nie boli nie kuje ani nie mam zadnych plamien...czy twardnienia sa normalne?

Gość kjhguy
pewnie dziecko sie tak uklada:D tez tak mam:D raz wogole niewidac tego brzucha a raz mnie jak wysadzi to wooohhh:D

wlasnie ja juz mam brzuch bo jestem w 20tyg i nie da sie ukryc brzucha ale jak troche stwardnieje to wyglada jakbym miala juz koncowke ciazy:) tak mnie wysadzi:)

Nie jestem pewną ale mogą to być skurcze, macica już przygotowuje się do porodu

Heh czytam dokładnie i takie skurcze pojawiają się już od 16 tyg. Tylko na początku są one bezbolesne i łatwo je przegapić

ale ja nie mam skurczy tylko kilku sekundowe twardnieje zazwczyaj zaraz czuje jak sie maluszek rusza...czyli tak jak napisala kolezanka wyzej dziecko sie uklada....:):)

Doti poczytaj w necie w 20tyg faktycznie macica może przygotowywac się do porodu i możesz mieć skurcze ja zaczynam 25 tyd i też w ciagu dnia mam tak, że brzuch robi się twardy na kilka sekund i mija nic przy tym nie boli. Mi lekarz powiedział, że nic nie będziemy z tym robic jeśli nie powtarza się zbyt często w ciągu dnia i nie ma innych objawów typu ból czy plamienia albo krwawienia. A ty pytałas o to swojego lekarza? Ja biorę sobie magnez raz dziennie z wit b6 i miewam rzadziej takie napinania macicy.

hej tez tak miałam w ciązy i mi sie tak własnie zaczeło około 20 tyg. wyladowałam w szpitalu ale stwierdzili ze to skurcze i mam sie oszczedzać.. nic mnie nie bolało...:)POWODZENIA

no wlasnie przepisal mi lekarz magnez z witamina b6 wiec biore go od dzis. ale musi potrwac za nim zacznie dzialac:) aaa to ja nie wiedzialam ze tak moze byc:) nie mam bolów przy tym ani plamien tylko kilkusekundowe twardenienie ale nie bardzo mocno

milka dziekuje bardzo ze mi doradzilas:) wiem nie powinnam sie martwic na zapas ale kto pyta nie bladzi:)

Mi tak twardnial przez całą ciążę kilka razy dziennie ale nie brałan żadnego magnezu ani nic, zwykle witaminki dla kobiet w ciąży i wszystko było w porządku, ciąża donoszona więc nie ma się przejmować:) to normalne że macica musi trochę pocwiczyc:)

Z tego co wiem magnez nie zaszkodzi bo kobieta w ciąży ma zwiększone zapotrzebowanie na magnez, witaminy też biorę mi lekarz od 12 ty kazał brać femibion natal 2 a i teraz zaczełam brać wit C rutinacee chyba bo często mam katar i małe krwawienia z nosa więc wzmacniam sobie naczynka:)

Gość podobnie
Macica przygotowuje sie do porodu. Normalne o ile tych skurczy jest ok.10 w ciagu dnia. Dziecko po skurczu sie rusza bo taki skurcz to dla niego dyskomfort. Magnez powinien pomoc. Jesli skurcze sie nasila zglos to lekarzowi przepisze zapewne no-spe lub buscopan.

Gość podobnie
Milka rutinacey nie mozna brac bez zgody lekarza.

Gość zaufanie?
Doti, troszke przeraza mnie Twoj spokoj i pelne zaufanie opiniom kafeterianek. Ktos pisze,ze u niego to nic zlego,wszystko all ok a tymczasem twrdnienie brzucha,ktory powoduje,ze brzuch wyglada jakby byla juz koncowka ciazy to mega skurcz,ktory moze wywolac przedwczewsny porod. Wiem cos o ty bo cala ciaze mialam trudna, bralam duphaston, no'spe, magnez. Magnez w duzych ilosciach tj Asmag Forte 6/dobe, nospa forte 3/dobe i lezenie, odpoczywanie. Zglos koniecznie swojemu ginowi,ze masz juz takie skurcze. To powazna sprawa. No chyba,ze zycie Twojego dziecka Ci nie mile...

Doti naprawde nie martw się na zapas,oczywiście powiedz to swojemu lekarzow jak pójdziesz ,ja miałam takie twardnienia brzucha gdzieś od połowy ciązy,i też się bałam że to coś powaznego ,poleciałam do ginki,a ona mnie uspokoiła dała tylko magnez 3 razy dziennie i to wszystko,dzidziusia donosiłam do końca ciąży,urodziłam 3 dni przed terminem:)

Gość mamcia mama
mi twardnial brzuch w 19 tc i TO BYLY SKURCZE PORODOWE ; oczywiscie dostalam leki na podczymanie; Wiec lepiej zbadaj sie u gina

88ewela ma w 100% racje, to moga byc skurcze, ktore na tym etapie sa bezbolesne i polegaja wlasnie na twardnieniu brzucha. albo pytasz o rade, albo wiesz lepiej i nie pytasz.