Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniula25

ciąża a praca fizyczna

Polecane posty

Gość aniula25

jestem w 6 tyg ciąży czy mozna mnie zwolnic z pracy (umowa do 11.2012)

Gość bnn,bn,n,
nie, musisz powiadomic szefa o ciazy, wtedy jestes pod ochrona

Gość prze ukończeniem 13 tc można
Cię zwolnić wiec jeśli nie jesteś pewna pracodawcy, to nie przyznawaj się na razie tylko poczekaj do konca 13 tc

Gość aniula25
czytam na necie że od poczęcia do dnia porodu kobieta na umowie o prace jest pod ochrona a te 3 miesiace maja jakies tam znaczenie przy krótkich umowach

Gość aniula25
pracuje ciezko i to na samych nockach a do 3 mies nie wyobrazam sobie tak dzwigac- co myslicie? jedyne wyjscie to isc na chorobowe? bo na zmiane warunkow w pracy nie mam co liczyc!

Gość Uroczy Roman
Nie możesz pracować przy zrywce i ścince drewna. Tego jestem pewien.

Gość no i nie wolno Ci dźwigać!
poza tym jako ciężarna nie mozesz pracować w nocy

Gość aniula25
to prawda ale dzwigam po 40, 50 kg pracuje 9 godz w porach nocnych- to cukiernia!!!

Gość nimma
ale bzdury piszecie ludzie. ochrona przed zwolnieniem w ciąży jest od początku. te 12tyg. dotyczy TYLKO i WYŁĄCZNIE umów na czas określony w których rozwiązanie umowy przypadałoby przed ukończeniem właśnie 12tyg. ciąży. W pozostałych przypadkach każda umowa na czas określony jest przedłużana do dnia porodu z automatu.

idz do lekarza on ci wypisze zaswiadczenie o ciazy ktore musisz przedttawic pracodawcy z tym cie ma prawa cie zwolnic bo z zaswiadczeniem jestes pod ochrona tez tak mialam to wiem. bez zaswiadfczenia nie mozesz powiedziec ze jestes w ciazy bo ma prawo ci nie uwierzyc. a z zaswiadczeniem na napisane od lekarza.

a po zaswiadczeniu jak szef jako tako spokojnie zareaguje porozmawiaj czy moze ci wypisac zaswiadczenie ze zaklad pracy nie jest ci w stanie zapewnic pracy zgodnej z wymogami prawnymi dla kobiet w ciazy. ja takie cos dostalam i z tym zaswiadczenim odrazu dostalam zwolnienie od lekarza bo tez pracowlam na produkcji nocki i to po 12h :) zycze powodzenia, a umowe mialam do konca roku 2010 porod na makja i dostalam umowe do dnia porodu