Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SabinkaPoznan

POKÓJ DZIECIĘCY JAKI KOLOR ŚCIAN I JAKA SOFA DLA 18 MIESIECZNEGO CHLOPCA ?

Polecane posty

Gość SabinkaPoznan

Witam poleccie mi prosze jakas sofe dla dziecka syn rozwalil lozeczko a juz nie ma sensu kupowac Jest dzieckiem ktore bardzo sie wierci w nocy i zadne lozka z barierka nie wchodza w gre Ma miec komode i jedna szafke w pokoju o kolorze podobnym do tego http://www.morawskimeble.pl/obcy/zdjecia1/196.jpg Poleccie kolor sofy i kolor scian do sofy i ciemnych mebli Prosze o pomoc

skoro meble masz ciemne to ja sofę wybrałabym jaśniejszą. zwłaszcz, że to jest dziecko a maluchy raczej są przekonane do jasniejszych kolorów niż do ciemniejszych. do sofy poleciłabym jakiś lekki brązik w jakieś wzorki albo taki kawa z mlekiem. a kolor ścian jak dla wiercącego się chłopczyka to może jakiś odcień zieleni- bo zieleń uspokaja;) może jakis groszek albo pistacja?? a nad łóżkiem mozesz poprzyczepiac jakies przyczepki z postaciami z bajek zebu mu było razniej zasypiac. no i zasłonki też wybierz jakieś takie bardziej dziecięce;) ale to tylko taka moja sugestia;) pozdrawiam

Gość daje dobre rady
popieram te pistacje, jest b modna aktualnie i zielony kolor dobrze wplywa na osoby przebywajace w takim pomieszczeniu :)

Gość SabinkaPoznan
bardzo ladne ale raczej w gre wchodzi sofa bo moj maly z tego zleci strasznie sie rzuca po lozeczku na lozku to samo widzialam na allegro jakies sofy ale kurcze niewiem czy to dobry pomysl

Gość SabinkaPoznan
jakies rady jeszcze

Gość jollandzia
Dziecko sie rzuca w lozku i dlatego ma spac na sofie? toz on bedzie co 5min na podlodze ladowal :)moze kup po prostu materaz taki lozkowy i poloz na podlodze,nie bexzie musial leciec z tak wysoka

Gość SabinkaPoznan
jola al ej a mowie o tej sofie piankowej nie takiej wysokiej

Gość Ty mu łóżko lepiej kup a nie
sofę. Na niczym się tak dzieciak nie wyśpi jak na porządnym łóżku z porządnym materacem.

Gość SabinkaPoznan
ale on nie moze miec lozka pisalam wyzej znam swoje dziecko i naprawde sie rzuca jak czasem spi z nami to w nocy zlatuje na podlogie i tam spi

Gość GHJKB
Z sofy tez bedzie zlatywał, a na dodatek sie nie wyspi, bo będzie miał jakieś łączenia materaców pod plecami. Tylko łóżko dla takiego dziecka. Poszukaj niewysokich, żeby mu się nic nie stało jak spadnie, ale sofa to poroniony pomysł dla dziecka.

aha, no faktycznie, przepraszam nie doczytałam :) hmm jeśli łóżko nie wchodzi w grę to faktycznie wybierz sofę. Ty juz najlepiej wiesz jakie będzie rozwiązanie najlepszze w przypadki Twojego synka :)

Ja bym już nawet kupiła sam materac, bo zdrowszy i położyła na podłodze, a jakby dziecko dorosło to dokupiłabym ramę łóżka i już. Jako dziecko spałam na tapczanie i nienawidziłam go. Miałam pod plecami łączenie i kilka osobnych poduch w które wpadały mi kończyny. Brrr. Nigdy więcej spania na sofach i tapczanach.

Nawet do łóżek są osłonki/barierki, chroniące przed wypadnięciem. Nie są drogie.

Gość SabinkaPoznan
taka oslonka go raczej nie uchroni

Gość SabinkaPoznan
?

Gość no jakim cudem oslona go nie
uchroni??? z jednej oslona z drugiej sciana. niogdzie nie wyleci. cos bredzisz.

Gość jaaaaaaooooooooo
ja wiem o co chodzi autorce. moj syn jest taki sam wiercipieta i nie kupuje mu lozka z barierkami bo by sobie glowe o nie rozbil. widze co wyprawia przez sen. kuuje mu sofe rozkladana, ale taka ktora po rozlozeniu wyglada jak materac na podlodze. minus jej taki, ze nie ma pojemnika na posciel. ale synek jest bezpieczny.

nie prawda!!! barierki sa rowniez miekkie!! najpierw sprawdz zamiast bredzic. a te sofy lezace na podlodze sa mega twarde. wiem bo raz na takiej spalam.

a zreszta twoje dziecko, twoja sprawa. mnie nic do tego.

Gość SabinkaPoznan
no jakim cudem oslona go nie wiem ze chodzi ci ze barierka jest itd tu nie chodzi o to ze sie uderzy czy nie ale o to ze zleci z lozka u nas jak spi to zagradzam poduszkami a mimo to zlecial z lozka on w czasie snu siada i kladzie sie pod innym katem wic rownoczesnie przez barierke moze przeleciec a propo sofy tktora jest jak materacyk to niby jaka ????? bo nie widzialam takiej mam w sumie w domu materac 120 na 60

Gość SabinkaPoznan
?

pistacjowy jest modny, ale taki w odcieniu ni to zieleń ni to niebieski i koniecznie jasny

Gość SabinkaPoznan
co z ta sofa mascie jeszcze pomysly

Gość SabinkaPoznan
tam nie pisze nic o materacu tylko o piance

A ja bym zrobiła białe ściany ale jedna z nich pokryła np kolorową tapetą, np w pionowe zielono niebieskie pasy :)

Gość SabinkaPoznan
a co z ta sofa