Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona ola

Kobiety! Jak to sie stało, że zaszłyszcie w niechcianą ciążę?

Polecane posty

Gość zaciekawiona ola

Zawsze mnie to ciekawiło, jak można zajść w niechcianą ciążę. Od 4 lat biorę tabletki, bo nie chcę mieć dzieci. Jeśli ktoś nie może brać, są jeszcze gumki.

Gość sdfg
ty nie zajdziesz wogóle bo z kim

Gość zaciekawiona Olu.....
musisz wiedziec,że zadna metoda antykoncepcji nie daje 100% gwarancji,ze w ciążę nie zajdziesz...nawet pigułka...pozdrawiam:)

Gość Berbec
Normalnie prezerwatywa pęka lub zapomni się wziasc tabletke i jest dziecko

Gość zaciekawiona ola
Zadaję sobie sprawę z tego, że nawet tabletki nie zabezpieczają na 100%. Tylko po prostu ciekawi mnie np. 19-letnia dziewczyna przed maturą zachodzi w ciążę - i dlaczego? Przecież całe życie przed nią, dlaczego nie myśli o tym że ma czas na dzieci? Tak łatwo sie zabezpieczyć... Albo moja koleżanka na 3 roku studiów zaszła w ciążę i je przerwała. Dorosła myśląca kobieta studiująca dwa kierunki i zachodzi w ciążę... Albo małżeństwo - skromnie żyjące mające dwoje dzieci i kawalerkę w bloku nagle spodziewają sie jeszcze jednego... Może tabletki nie dają 100% zabezpieczenia, ale nie zaprzeczycie ze minimalizują ryzyko do minimum.

Gość zaciekawiona ola
Kobietki! Prosze wypowiedzcie sie :)

Gość zaciekawiona Olu.....
widocznie nie są tak rozsądne jak Ty:)

Gość zaciekawiona ola
a Ty sam/a masz dzieci?

Gość proste jak dwa razy dwa...
nie ma 100% zabezpieczenia, chyba ze stosuje sie kilka naraz. ale zazwyczaj stosuje sie jedno. jak nie chcesz miec dziecka to SIE NIE PIEPRZ, PROSTE, BANALNE JAK DWA RAZY DWA. ja mam 25 lat, nie cche dzieci więc po prostu seksu nie uprawiam, proste. a jak dziwa daje dupska to niestety ale musi sie liczyc z tym, ze moze zajsc w ciążę, bo od tego biora sie dzieci, cudow nie ma. nogi sie rozklada, daje sie d.py to ciąża ZAWSZE moze byc, nawet ty szmato autorko tematu pigulki nie dają ci gwarancji a tylko zasyfiasz organizm i za 10 lat rak piersi, miesniaki macicy, ale teraz pieprz sie jak suka w rui, wszystko i tak keidys wyjdzie

Gość Boże drogi
jacy ludzie są wulgarni... w głowie mi sie to nie mieści.

Gość dfd89
najlepsza metoda jest abstynencja albo obciąg połykiem bez stosunku . czyli oral

Gość zakloopotanaa
Sex zaczelam w wieku 16 lat. Bylam kompletnie zielona jesli chodzi o antykoncepcje. Moja mama nigdy na takie tematy nie rozmawiala. Jedyne co wiedzialam to to ze w spermie sa plemniki i bedac z facetem powiadomic ze ma sie do srodka nie spuszczac. Majac 19 lat poznalam chlopaka. Troche wypilismy tej feralnej nocy :o Ale ja mu jeszcze przed przypomnialam zeby uwazal itd...zawsze mialam na tym punkcie schizy. No wiec kochamy sie...az tu nagle czuje dziwne cieplo w podbrzuszu...az za dziwne. Za chwile do mnie dotarlo ze on sie po prostu bezczelnie spuscil do srodka :o Poklocilam sie z nim o to. Obiecywal ze mnie tak nie zostawi w razie czego. Ale stalo sie. Zaczal mnie unikac wiec koplam go w dupe. Nie chcialam tego dziecka,ale urodzilam je.

Gość To ja się przyłączę
Miałam kilkumiesięczne dziecko, gdy zaszłam w NIEPLANOWANĄ ciążę. Karmiłam piersią i używałam globulek dopochwowych. :O Byłam w szoku. Co prawda miałam męża i ustabilizowaną sytuację życiową ale drugie dziecko planowałam za kilka lat. Syn urodził się równo rok po córce. Był bardzo grzecznym maluchem.:) Dziś mają 18 i 17 lat. Gdy na nich patrzę -cieszę się, że wtedy za mnie decyzję podjął los...:D

Gość czyli nie ma tego złego
co by na dobre nie wyszło :) na poczatku ciąży (jeszcze tej nieplanowanej w szczegolnosci) zawsze est ciężko, ale pozniej dzieci mają chociaż młode matki :)

Gość to lekaze terz nie powiny
Jak to sie stało, że zaszłyszcie w niechcianą ciążę bocian podrzucił a moze znaleźli w kapuście

Tylko po prostu ciekawi mnie np. 19-letnia dziewczyna przed maturą zachodzi w ciążę - i dlaczego? a co w tym zlego ????