Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Squirrrel

Wydawnictwo.

Polecane posty

Gość Squirrrel

Stoję przed ciężkim wyborem. Mieszkam w UK, znam bardzo dobrze język, a dzięki dyplomowi z Polski ( matura, ukończenie ogólniaka z wysoką średnią ( jak na standardy UK) ) mam możliwość dostania się na słynną uczelnię Oxford. Od dawna pasjonuję się dziennikarstwem. Od czasów gimnazjum w tym siedziałam i byłam zaangażowana w każdą najnowszą plotkę szkolną ;). Żartuję z plotkami. Ale ogólnie rzecz biorąc, uderzam do dziennikarstwa. Jednakże od dłuższego czasu ( po letnim stażu wybłaganym u znajomej znajomego bla bla bla) interesuje mnie praca w wydawnictwie. Teraz pytanie. Czy studia dziennikarskie otwierają drogę do wydawnictwa? Osoby, które pracują w publishingu mówią, że tak. Ale to są tak zwane osoby z 'dobrych' rodzin, więc prawdopodobnie mogli mieć zapewnione to stanowisko, nawet gdyby studiowali geologię, lub coś w tym stylu. Czyli, czy dziennikarstwo otwiera mi wymarzoną drogę do dziennikarstwa, czy muszę przerzucić się na inny kierunek? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Gość pomaranczowa sukienka
pracuję w cam uni press jeśli chcesz praktycznych porad, podaj maila - odezwę się:) pozdr

Gość Squirrrel
r.squirrrel@hotmail.com , wielkie i przeogromne dzięki:)