Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DO nie oszczędzaj

Gotujecie na MM ?

Polecane posty

Gość DO nie oszczędzaj

Tyle przepisów fajnych jest na jedzonko dla dzieci, ale jakoś dziwne dla mnie, niewiem czemu jest gotowanie na MM ? Wydawało mi się, że nie powinno się zagotowywać takiego mleka. Jak to jest ? Gotujecie na MM ? Np. chcąc zrobić maluszkowi budyń to w zasadzie inaczej się nie da, żeby go nie zagotować. Np. na Osesku jest wiele takich przepisów...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsja
Nie gotuję mm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wolno gotować mm!
czemu są takie przepisy na Osesku czy gdzie tam jeszcze? bo teraz każdy debil ma dostęp do internetu i może opublikować każdą bzdurę ja budyń z mm robię oczywiście bez gotowania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolka123456
do nie wolno gotować mm! napisz jak robisz budyn bez gotowania? i od ktorego mca podajesz dziecku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DO nie oszczędzaj
Historynka - ze zwykłego mleka, tzn. takiego z kartonu 3,2 % ? ile twoja pociecha ma miesięcy/lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wolno gotować mm!
Proszę bardzo, oto przepis: Budyń na mleku modyfikowanym bez gotowania: -120 ml wody przegotowanej -4 miarki mleka -łyżeczka mąki ziemniaczanej -żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka) W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić. Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem. Pierwszy raz podałam córce w wieku 7 miesięcy, z połową żółtka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DO nie oszczędzaj
nie wolno gotować mm! - a czy taki budyń mogę zrobić wcześniej np. 3-4 h ( np. na wyjazd) czy lepiej przed samym podaniem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tikal
budyn robie na normalnych mleku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aswwwww
najlepiej na mleku 2% tł. bo jes , że tak powiem najbardziej oryginalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aswwwww co dla ciebie znaczy najbardziej oryginalne???? mleko krowie ma ponad 4% tłuszczu a od tych najlepszych krów nawet koło 6% więc jakim cudem 2% jest najlepsze tzn najbardziej oryginalne???? 2% jest najlepsze dla dziecka bo ma mniej więcej tyle tłuszczu co mleko matki ale nie jest oryginalne :P na mm gotuje się tak że gotujesz na wodzie a potem dosypujesz mm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×