Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska-brak doswiadczenia

6miesieczne dziecko !@!@@@@@@@@@@@@@@@

Polecane posty

Gość mamuska-brak doswiadczenia

hej mam synka 6miesiecy wybieram sie na konkretne zakupy...ale sama nie wiem co sie tak naprawde przyda. wiem ze teraz przyda sie mata zeby mial gdzie sie obracac, ale co kiedy dziecko robi? czy juz mam kupic krzeselko ndo karmienia? jak to jest, kiedy naprawde dzieci zaczynają siadac, stac przy meblach,chodzic itp bo moze juz przydadzą mi sie juz zaslepki czy narozniki. mamy mające starsze dzieci prosze op rade... dziwne to moje pytanie no ale tylko raz na pare miesiecy mam czas wyjsc na zakupy takie wieksze (mąż za granica ewraca co 2-3mies) a z dzieckiem wiezienie krzeselka itd to nie mozliwe wiec chce zrobic male zapasy...

Gość tikal
mate polecam Maly Odkrywca

Gość i zapewne
Moje dziecko mata sie nie interesowalo. Krzeselka do karmienia nie mialam-mialam lezaczek i dziecko w lezaczku karmilam a potem sadzalam na fotel. Kazde dziecko rozwija sie w innym tempie, wiec trudno przewidziec, kiedy i co Twoje bedzie robilo. Naroznikow, zatrzaskow do szafek ani ochraniaczy na gniazdka nie mialam-moje dziecko bylo grzeczne, sluchalo, gdy mowilam, ze czegos nie wolno, nie mialam wiec z tym problemu.

Gość huncwocik*
ło matko kochana, naprawde dziwne te twoje pytania... jakbys nigdy nie miala dziecka i jutro mialo sie u ciebie zjawic 6-miesieczne... a moze porwalas? :-O przeciez codziennie obserwujesz dziecko i powinnas widziec, czy juz siedzi i czy lepiej je karmic w krzeselku czy gdzie tam je karmisz.... przeciesz wszystkie potrzeby nie biora sie znikad... dzieciak zacznie ci raczkowac i dobierac sie do szafek - zakladasz blokady... jesli jak piszesz raz na kilka miesiecy jezdzisz na zakupy, to jasne, ze mozesz kupic teraz pewne rzeczy. poza tym masz net i allegro jest - wszystko mozesz kupic nie wychodzac z domu...

Gość tikal
ja kupuje wszystko przez internet-taniej,wygodniej i wiekszy wybor

Gość praktyczna mamuśka
krzesełko do karmienia się przyda, takie z regulowanym oparciem zaslepki i zabezpieczenia możesz już powoli kupowac, przydadzą się jak zacznie pełzac, a potem raczkowac i wstawac ( 8-10 miesiąc) maty nie kupuj, za duże dziecko, lepiej kup koc na podłoge, lub dywan 6 miesięczne dziecko powinno jak najwięcej czasu spędzac na podlodze, w otoczeniu zabawek, ale nie dawaj mu ich do ręki, niech sam po nie sięga, na zabawki wspaniale nadaja się bezpieczne przedmioty codzienniego użytku

Moj maluszek mata byl zainteresowany dopoki nieudalo mu sie pierwszy raz przekrecic z pleckow na brzuszek ,patrzyl na swiatelka ,potrzasal zwisajacymi zabawkami...Teraz na macie robi myk na brzuszek I tyle jego zabawy..Dla polrocznego dziecka maty bym juz nie kupowala...