Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego niektóre matki...

Dlaczego niektóre matki...

Polecane posty

Gość Pdddf
A juz najlepsza byla Zia :) ale to troche nie na temat :P

Gość grrgrrrgrrrgrrr
Do autorki: W jakim celu w takim razie siedzisz tu na kafe ?

Gość larysa26
dokładnie autorko topiku!u mnie też każdziutką decyzję podejmuje sama choć mama blisko mieszka!sama wybrałam wózek(i to nie na allegro tylko w sklepie bo chciałam się nim przejechać i zobaczyc dokładnie co biore),karmię dziecko wg własnych zasad i tym,co uważam za zdrowe,jak choruje to wiem co podać bo jest milion środków!a i lekarz przeciez jest pod telefonem 24 na dobę jak coś!a z tym ubieraniem to serio przesaaaada co one tu wypisują!!!często się kłócą jak idiotki czy ubrać czapkę czy nie !!!a przecież wszędzie jest inna pogoda.

jhajdh mam, kto Ci powiedział że nie mam. Ale nie muszę zakładać kolejnego tematu typu: "jaką kupić kaszkę" :o Metoda prób i błędów. To proste.

grrgrrrgrrrgrrr żebyś mogła się nad tym zastanawiać

Gość larysa26
autorko marzyłabym gdyby twój temat wpłynął na co niektóre idiotki i nie będą się pytać właśnie typu "która kaszka dla dziecka!"

Gość thtrhtr
No skoro myśli samodzielnie a z rad i tak nie skorzysta to po co to? Dla zabicia nudy? A może aby potrenować durnia w towarzystwie? Trzeba być skończonym debilem aby się pytac o takie pierdoły. Tu nawet skrajne idiotki pytaja się czy sobie kolejne dziecko pyknąć. Cudem jest że te panie z komputera korzystać potrafią skoro zatrzymały się na poziomie małp na drzewach.

larysa26 ja mam mamę daleko ale mieszkam z teściową, nie radzę się jej bo ona i tak ma zawsze inny gust niż ja. Mam męża który i tak jak twierdzi nie zna się. Decyduję więc sama :) Cieszę się, że ktoś się ze mną zgadza. A co do idiotek od kaszek to niestety takie nie znikną.

Gość grrgrrrgrrrgrrr
Kochana, z nudow!!!! Taka jest brutalna prawda, ze wiekszosc z nas stwarza sobie pozory ze jest wsrod ludzi. Pogadac o dzieciakach z kims kto jest w podobnej sytuacji. Z nudow zarzucasz topik o dupie marynie i z nudow inne kobity na niego odpisuja. Ja czesto pomogam tutaj kobietom, staram sie udzielad rad jesli widze ze potrafie. I nie w temacie tapczanu ale wychowania, karmienia piersia itp..... Mi pomogla koleznka z kafe, za co jesetm jej bardzo wdzieczna, i sama mam nadzieje ze tez komus pomoglam....

Gość nawet mocno uposledzone
I swietne sa te matki,ktore pytaja co maja kupic SWOIM dzieciom na Gwiazdke, urodziny, imieniny :D:D:D:D:D:D Zawsze myslalam, ze matka najlepeij zna swoje dziecko a okazuje sie ze jednak nie, kolezaneczki z kafeterii sa w tym wypadku autorytetem :D

thtrhtr hahaha :D:D:D

Gość jhajdh
09:13 [zgłoś do usunięcia] thtrhtr No skoro myśli samodzielnie a z rad i tak nie skorzysta to po co to? Po to, żeby poznać zdanie innych i być może uznać, że ktoś wie lepiej. Kończę bo tu same pancie wszystkowiedzące nieomylne:)Śmieszne jesteście.

nawet mocno uposledzone haha też racja :D moja siostra np. nie ma dzieci i gdy ma kupić prezent mojemu konsultuje to ze mną a nie z innymi matkami na kafe które mojego dziecka nie znają :D

Gość larysa26
no dokładnie,topiki typu"przekonajcie mnie by mieć drugie dziecko"

Gość margrafka
Ja akurat raczej tutaj nie pytam o to jak ubrać,czy co kupić,ale rozumiem,że ktoś chce poznać opinię innych ludzi. Ja dzieci wychowuję "sama" w sensie,że bez pomocy babć,ciotek,wujków i sąsiadek:-)

:D

Gość thtrhtr
No ale po co poznawać zdanie innych skoro tak naprawdę ma się toz danie gdzieś (tak jest w 99% tematach na kaffe). Autor dostaję rady a potem się oburza bo nie to chciał usłyszeć, więc? Aż tak niepełnosprawni umysłowo jesteście? To że z dzieci downów robicie to ja się nie dziwie - taka moda na dzieci puszczone samopas, srające matkom na głowy ciumkające cycuszki do 18 roku życia. Ale wy? Jesli macie po wiecej niż 20 lat to zostaliście wychowani w innej rzeczywistości, bez kompa i internetu więc skąd taka niezaradność życiowa? I albo ta niezaradnosć życiowa wyniesiona jest z domu rodzinnego (co rok dziecko, każde z innym facetem, wszystkie urzedy po zasiłkach obskoczone), albo tak po prostu jesteście skrajnie głupie.

a ty nigdy nie sprawdzałaś opinii na temat jakiegoś produktu?? jak kupowałaś wózek?? bujaczek?? czasem mi się coś podobało a jak przeczytałam opinie to się okazało , że większość osób miało jakiś problem z użytkowaniem produktu, problem którego nie da się wychwycić przy zakupie tylko dopiero przy użyciu oczywiście nie chodzi tu np. o kaszkę

Gość jhajdh
Thr Twój poziom intelektualny nie pozwala na konwersację. Jesteś totalie zamknięta a horyont masz wąski aż smutno.

thtrhtr hahaha dokładnie :D najpierw piszą: "moje dziecko włazi mi na głowę" a potem się oburzają, że ktoś im piszę ze rozpieściły :D Lijonka sprawdzać opinię? Ok. Kupowałam ostatnio coś mężowi i sprawdziłam na ceneo.pl opinie innych klientów. Ale nie musiałam zakładać kolejnego tematu z pytaniem: "czy to jest dobre, ładne, przyda się?". Kupiłam bo wiem co mu potrzebne. To samo dotyczy dziecka.

Gość thtrhtr
Tak? A niby czemu? Bo jak ty nie siedzę i nie pytam czy się jebnąć aby dzis bejbika zrobić, albo czy go w ogóle robić bo jakaś taka niezdecydowana jestem? To wy jesteście ludźmi ograniczonymi którzy musza nawet się pytac innych czy iść się popieprzyć bo same nie umiecie sie zdecydować. A to już żałosne i wynikające albo z patologii albo z czystej głupoty. I jedno i drugie jest tak samo tragiczne.

Gość grrgrrrgrrrgrrr
Lijonka bo to jest zasadnicza roznica ze ona sie pyta internautow nie tutaj tylko gdzie indziej. Tutaj to jest obciach, to jest taki tredn kafe - lansowania sie na super matki

no w sumie dublowanie topików też mnie denerwuje tak jak na jednym z moich ulubionych blogów kulinarnych po 10 razy ludzie zadają te same pytania nie czytając , że wcześniej autorka już na nie odpowiedziała ale powiem Ci , że ja też jestem z natury baaardzo nie zdecydowaną osobą i długo się zastanawiam przed zakupem czegoś, często pytam mamę czy siostrę bo jak się już (często) okazywało , nie wszystko co mi się podobało w sklepie , ładne i praktyczne jest już w domu :P

a to , że na kafe są tylko super matki to się już przyzwyczaiłam i zaakceptowałam to , że ja taką już nie będę :) kafeteria to bardzo specyficzne forum

Dobra, pytać mamę czy siostrę. Ona znają Ciebie, znają dziecko. A kobiety z kafe? Nie znają Twojego dziecka.

Ja nie jestem super matką, nigdy się za taką nie uważałam. Widzę swoje błędy wychowawcze.

Gość grrgrrrgrrrgrrr
Lijonka, to blad ze tak myslisz! Jestes super matka tylko musisz tak o sobie myslec. To jacy jestesmy zalezy od naszego nastawiania. One tak tylko mysla ze sa super. Ty tez tak mozesz! Uwierz w to!

ja rozumiem pytania w stylu "opinie o wózku, lezaczku..." i innych rzeczach które mają nam służyć długo i nie są tanie, bo warto w takim przypadku znać opinie innych którzy już taki sprzęt mają chociaz np wkurza mnie jak jest w ciągu godziny zakładanych 5 tematów o to samo nosz kurde poczytaj to co już jest a nie spamujesz :D ale pytania "jak ubrać dziś dziecko", "co dziś na obiad", "co kupić dziecku, mężowi, mamie, teściowej...", "jakiej firmy kaszki, słoiczki, pieluchy, chusteczki" to są pytania porażki jak dla mnie ale i tak nic nie pobije pytań "czy jestem w ciąży?" :D:D:D:D

Pytanie: "czy jestem w ciąży?" jest najlepsze :D Ja zwyczajnie poszłam po test, nie pytałam się na kafe :D

Gość frfewf
Tepaku chyba po to jest kafe ze mozna sie poradzic ...