Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeczkowa

test ciazowy zrobiony po poludniu

Polecane posty

Gość kubeczkowa

Powinnam dostać dziś @. Zrobiłam test ciążowy po południu, wczoraj. Wyszedł negatywny. Czy mógł się mylić ?

Gość mnio
zrób test jutro rano. po południu mocz mógł być rozwodniony i stąd małe stężenie hcg.

Gość dgtyty
a czytałaś ulotkę od tego testu...to przeczytaj i nie zakładaj durnych tematów...

Gość ghftgnhfhgfghfhg
nie prawda, ja zrobilam sobie test poznym popoludniem w dodatku trzy dni przed okresem i wyszedl pozytywny, dodam ze ta druga kreska byla bardzo slaba ale widoczna,jetsem w ciazy w 8 tygodniu

Po pierwsze nieprawda pisze się łącznie. Po drugie to, że Tobie wyszedł test pozytywnie popołudniu i przed terminem spodziewanej miesiączki to nie znaczy, że wszyscy mogą tak zrobić i wynik będzie wiarygodny. :o 🖐️ Jeśli wychodzi pozytywny to można mu wierzyć, ale jeśli negatywny to należy powtórzyć po terminie spodziewanej miesiączki i im wcześniej po terminie miesiączki tym lepiej robić go z pierwszego porannego moczu.

Gość rendddda
A ja bym w tej sytuacji radzila autorce poczekac jeszcze kilka dni na miesiaczke a nie wydawac niepotrzebnie pieniedzy na kilka testow. Skoro test wyszedl negatywny dzien przed terminem @ to najprawdopodobniej tak jest. Ja robilam test po tygodniu od terminu @.

Gość rendddda
Perwersja nie zgodze sie z toba, ze im wczesniej po terminie miesiaczki tym lepiej. Przeciez stezenie hormonu ciazowego rosnie.

Gość rendddda
To powiedz czego nie zrozumialam i o co ci chodzi z tym, ze im wczesniej po terminie miesiaczki tym lepiej.

Tam jest jeszcze dalszy ciąg zdania. Skoro, jak zauważyłaś, poziom betahcg rośnie, to tuż po terminie miesiączki jest niewielki i lepiej robić test z pierwszego moczu. Im więcej czasu mija od terminu miesiączki, a co za tym idzie od ewentualnego zapłodnienia tym poziom bety większy i test wykryje go nawet z popołudniowego moczu, bo stężenie bety w moczu będzie wystarczające, nawet w tych rozcieńczonych sikach.

Gość mnio
czytanie ze zrozumieniem się kłania: "im wcześniej po terminie miesiączki tym lepiej robić go z pierwszego porannego moczu." Coś tu nie jasne??

Gość rendddda
Jasne. Zwracam honor.