Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krysiapolka

40 tydzień,co zrobic żeby urodzić ?

Polecane posty

Gość Krysiapolka

tak na prawdę bardzo bym chciała,nie mogę się doczekac żeby przytulić ale też brzuch ogromny i strasznie cięzko ,macie jakieś sprawdzone sposoby ale naturalne ?

Gość kochac sie z mężem
sprzatac, wieszac firanki, chodzic po schodach, drażnic sutki

Gość mnio
seks, masaż brodawek, chodzenie po schodach i ruch. Ale nie ma gwarancji że pomoże.

Gość agfaa
jw. i dźwigać ciężary.

Gość darwaq
5xS :D seks, sprzątanie, schody, spacery, sutki ;)

Gość Krysiapolka
kurcze ruchu mam na okrągło i nic :)

Gość darwaq
a i jeszcze pikantne potrway ponoc dzialaja i ananas :)

Gość mnio
niektóre kobiety mają mało naturalnej oxytocyny i dopiero podanie kroplówki coś ruszy. a są też takie że oxy na nie nie działa, zresztą czasem jak sie ma zacząć to się zacznie gdy przyjdzie czas i ponaglanie nic nie da. sama się przekonałam o tym.

Gość A MIIII
Mi pomogly przysiady i bieganie i schody :)

Gość manusia 30
spokojnie z tym noszeniem, bo zrobisz sobie krzywdę. Kup herbatkę z liści malin w aptece i popijaj to dobre na wywolanie skurczow i masaż sutkowi brzuch też nie zaszkodzi. I spokojnie jeszcze się nacieszysz maleństwem . Ja też nie umiałam się doczekać maluchów , to zrozumiałe, to , że masz nieodpartą ochotę sprzątać to normalne przed porodem ale spokojnie naprawdę bez szaleństw. POZDRAWIAM I POWODZENIA:)

Gość autorko
szesc miesiecy temu mialam ten sam problem i umylam okna w calym mieszkaniu zawiesilam swieze firany mylam podloge na kolanach / bo po remoncie bardzo zanieczyszczona byla i juz w nocy zaczely sie skurcze pocztkowo slabe ale nastepnego dnia tak ok. 15. to myslalam ze umre z bolu wiec wsiadlam w samochod i pojechalam do szpitala o 22 syn sie urodzil polecam

Gość autorko
podziwiam cie za olej rycynowy tez go pilam ale straaasznie mnie po nim mdlilo

Gość mnio
liście malin nie wywołują skurczy. to działa tylko na szyjkę a nie na skurcze. zresztą jednemu pomoże a innemu nie -czytałam wpisy dziewczyn które piły regularnie liście malin a poród i tak ani szybciej ani łatwiej nie przebiegał. co do oleju rycynowego to tez nie powiedziane -może tylko biegunkę wywołać a w efekcie skurczy dziecko może wydalić smółkę. Czy warto tak kombinować? Pójdziesz do szpitala to ci wywołają poród jeśli nic się nie ruszy.

W smaku, przyznam, olej jest niespecjalny. Ale mnie nie mdliło, po prostu lekko przeczyściło, potem dostałam skurczy. Byłam już 11dni po terminie, miałam serdecznie dosyć

Ja 3 dni po terminie dużo chodziłam po schodach. Ciągle po coś biegałam na górę, wieczorem zaczęły boleć mnie plecy, dostałam skurcze o 1 w nocy, a urodziłam o 15:20. Trochę długo, ale nie było tak źle :)

Gość tammta
Dluuugasny spacer. Dwa razy pomoglo. Raz dwie godziny wloczylam sie popoludniu z mezem po plazy - skurcze pojawily sie pod wieczor, urodzilam dnia nastepnego. A drugi raz pojechalismy do ikei, tez ok 2 godzin chodzenia. Takie slabe co 20 min juz mialam przy kasie ;) a rozbujalo sie jak przyjechalismy do domu. Urodzilam jeszcze tego samego dnia.

Gość MatkaPolka2011
mi pomoglo pieszczenie cipki przez meza mowie wam powaznie :) akurat bylam w spzitalu bylismy sami na korytarzy maz byl tak spragniony ze chcial seksu chocby w lazience ale sie nie zgodzilam wiec pozwolilam mu wlazyc raczke pod szlafroczek itd pomoglo to odbylo sie wpon a we wtorek urodzilam zaczynal mi sie 41 tyudzien to pomoga tak samo seks masaz brodawek cieple kapiele