Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość StasiowaMama

dziecko mało przybiera na wadze

Polecane posty

Gość Nie zamartwiaj się
Wiesz do "Stasiowa a moja córka". Twoja Malutka mało waży, ale wzrostowo też malutka. Parametry i wzrostowe i wagowe ma prawie identyczne jak moja córcia, która ma 6 miesięcy. Z tym, ze dziecko jest proporcjonalne i jeśli nigdy nie przystopowała nagle ze wzrostem i z przyborem masy to jest ok. Stasiowa, wiesz to, ze zagęszczasz każde mleko to zmienia trochę postać rzeczy, bo wówczas siłą rzeczy dziecko mniej objętościowo zje. Myślałam, ze Twój mały ogólnie tak mało mleka zjada. U mnie te wielkości są inne, ale ja jak na razie w ogóle małej nie zagęszczam mleka. Też mi się wydaje, że mały dobrze je. Wszystko powinno być dobrze.

Gość StasiowaMama
poczytałam trochę w necie o mamuskach ktore mialy podobne problemy i sie uspokoilam, tutaj tez dodalyscie mi otuchy:) a w nagrode synek opędzlował prawie 220ml zupy:)

Gość gość
Witam, Ja mam podobny problem. Moja córka urodziła się duża bo ważyła 4730 i miała 60 cm wzrostu. Obecnie ma niecały rok i waży 8.750 i ma 80 cm. Je wszystko, karmię ja dodatkowo piersią. Ale niepokoi mnie ta waga. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale ma dopiero 2 zęby. Zaczynają jej się wychodzić dopiero kolejne 2. Czy to normalne?

Jeśli Twoje dziecko jest za niskie, nie przybiera na wadze, a do tego ma problemy ze strony układu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, zaparcia, biegunki albo wymioty, to sprawdź czy nie ma nietolerancji glutenu. Na szczęście wystarczy jedno proste badanie, aby Twoje Szczęście dogoniło rówieśników usmiech.gif bdaniaprenatalne.pl/dlaczego-niektore-dzieci-wolno-rosna/

Gość gość
Witam mam taki sam problem z dzieckiem 6 miesięcy jesli chcecie sie podzielić jak sobie z tym radzić napiszcie cyganmartynka@wp.pl

Gość gość
Ale co mamy niby pisać? Powodów nieprzybierania na wadze może być pierdylion, poczynając od zafiksowania matki histeryczki. Od diagnozowania takich spraw jest dobry pediatra, lub gastroenterolog, ewentualnie psycholog, a nie przypadkowe kafeteryjne kwoki.