Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chmurka12345

dziwne bólee !!!!!! POMOCY!

Polecane posty

witam was wszystkich. Słuchajcie, od pewnego czasu boli mnie brzuch, albo podbrzusze sama nie wiem... bolą mnie tak jakby jajniki i czasami COŚ kłuje obok pępka. Bolą mnie również plecy u dołu i pod łopatkami. Nie miałam jeszcze pełnego stosunku tylko petting, a słyszałam, że przy takich pieszczotach też jest możliwość zajścia w ciąże (np. poprzez przenoszenie spermy na palcu, a poźniej już same wiecie ;) ) Robiłam testy i wyszły negatywnie, ale później znowu sie 'bawiliśmy'. Ale dostałam okres tylko był mniej obfity. Byłam ostatnio na badaniu USG i normalnego lekarze i zbadała mnie dokładnie, powiedziała, że mam powiększony jajnik 4.75 cm. i mam strasznie dużo gazów w jelitach. Czasami boli mnie odbyt. Wykryła jeszcze jakaś cystę na prawej nerce. Bolały mnie również piersi, ale kupiłam nowe staniki i sprawdziłam skład i zawierają jakiś materiał, którego nidgy nie nosiałam, więc usprawiedliwiłam to tym. teraz już nie bolą. Na wynikach pisze ze wykryto coś co modeluje pęcherz, jest podana wielkość i w nawiasie pisze "jajnik?". Skierowała mnie w trybie pilnym do ginekologa, ale strasznie sie boje, bo jeszcze nigdy nie byłam. Mam takie cztery pytania: - czy mogła nie zobaczyć ciąży i czy to COŚ to może być ciąża pozamaciczna ( jeśli głupie pytanie to darujcie sobie odpowiedzi w stylu ile ty masz lat itp.) - czy to przez to ( powiększony jajnik) może mi się spóźniać okres (już 3 dni) - co mają do tego jelita ??????? - czy mogły mnie boleć piersi przez uczulenie na tą tkaninę ? prosze o szybkie odpowiedzi, bo umieram ze strachu!

Gość natanka 21
endometrioza ?

Gość mnio
przede wszystkim do ginekologa. skoro masz gazy w jelitach to nic dziwnego że cię bolą.

Gość natanka 21
przez enometrioze też możne ci się spóźniać okres , nie chce cie straszyć , ale pytałaś co to może być wiec napisałam swoje zdanie , wiadomo że my ci nie pomożemy musisz iść do lekarza

Gość mnio
"Objawy endometriozy Jakie objawy powinny kobietę zaniepokoić? Przede wszystkim bóle w obrębie miednicy, najczęściej występujące podczas menstruacji lub owulacji. Nie jest to jednak regułą, u niektórych chorych pojawiają się one w innych dniach cyklu. Także ból w dolnej części pleców świadczyć może o rozwijającej się endometriozie. Nie należy tez lekceważyć dolegliwości ze strony układu pokarmowego wzdęć, zaparć, bólu w jelitach, pojawiających się podczas miesiączki. Inne objawy towarzyszące to uczucie rozbicia, osłabienie, nieregularne krwawienia. Sprawę komplikuje fakt, że wiele kobiet zawsze podczas okresu czuje się źle i cierpi z powodu np. zaparć. Warto jednak w takim przypadku upewnić się u lekarza, że nic nam nie dolega. Objawem choroby jest także niepłodność." co do ciąży to pytanie brzmi w którym dniu cyklu były te zabawy i jak długie masz cykle.

Gość natanka 21
ciąża ? nie

za każdym razem w dni niepłodne, 26 i 6 dzień. Długość cykli 30 dni. I jeszcze bym zapomniała cały czas miałam śluz biały i taki nierozciągliwy, taki jaki podczas dni niepłodnych.

jak ja kocham takie durne pytania :/ nie w ciąży nie jesteś do tego jest potrzebna sperma pod odpowiednim ciśnieniem i prędkościom i odpowiedniej ilości a ile na takim palcu może być? ze o prędkości i ciśnieniu nie wspomnę? no i do tego w dni niepłodne ehhhh a swoją dorga idz do lekarza bo wyniki nieciekawe i zdecydowanie nie ciążowe

dzięki ! kurcze bo naczytałam się już tyle tego w internecie, że nie moge :( sama już głupieje, teraz naczytałam sie o tej endometriozie i znowu sie zaczyna stres, BEZPŁODNOŚĆ.. ciężko pewnie później kobiecie znaleźć kogoś, bo przecież każdy mężczyzna chce zostawić po sobie ŚLAD :(( ech

Gość mnio
to tylko przypuszczenia i nic więcej. pójdziesz do gina to ci zdiagnozuje w czym problem.

Gość natanka 21
bezpłodność?? endometrioza może powodować niepłodność a to różnica !! kobiety z endometrioza zachodzą w ciąże więc nie czytaj bzdur , spokojnie czekaj do wizyty u lekarza

Gość makowa245
Może być ta endometrioza. Nie martw się, ja mam endo, mam męża i jestem w 9m.c. :) Poza tym miałam kiedyś takie bóle, jak miałam bakterie w nerkach. Możesz mieć coś z tymi nerkami. Jak nerki są chore to boli wszędzie, mnie najgorzej bolał kręgosłup, właśnie na dole. Ogólnie mówiąc to coś ci dolega i nie zostaw tego przypadkiem odłogiem.