Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

88ewela24

Wymioty u noworodka

Polecane posty

Moja 3 tygodniowa córeczka od jakiegoś czasu wymiotuje, nie są to zwykle ulania jakie noworodki mają w zwyczaju ale chlustające wymioty, zdarza jej się to raz lub 2 razy na dobę ok pół godziny po jedzeniu. Byłyśmy u lekarza, na wadze przybiera prawidłowo więc nie przejął się tym za bardzo i zalecił obserwacje. Jeśli wymioty będą się powtarzać to przyjmie nas na oddział na kilka dni na obserwacje... Wie ktoś co to może być? Co mogą oznaczać takie wymioty u takiego maleństwa?

Gość dobry podszyw
:D A o nowordkach niech autorka pyta w dziale z ciążami, tam prędzej coś doradzą.

sama ją wychowuje, facet uciekł jak mu powiedzialam ze jestem w ciazy, mam 15 lat a on 16

Gość chyba zwariuje z niewyspania
kochana, jak ja urodzilam i przyszla do nas polozna to mi mowila, ze jej syn ulewal ale z takim cisnieniem, ze az na pol pokoju wszystko szlo. Moze twoja corcia tez tak wlasnie ulewa i nie sa to wymioty? podobno dziecko moze ulac nawet 2 godziny po karmieniu. Uwazaj tylko, zeby malutka sie nie zachlysnela- mojej wlasnie to sie przytrafilo i trafilysmy na tydzien do szpitala, bo nie mogla odkrztusic, zsiniala i zaczela mi sie przez rece "przelewac":( myslalam, ze na zawal zejde :( miala wlasnie wtedy niecale 3 tygodnie :( nie martw sie poki co i mniej mala zawsze na oku

Gość mamamamajakagaha;a-
a dziecko jest karmione piersią czy mm? jesli mm to moze mu takurat to mleko nie odpowiada? moze za dużo zjada? moze ma refluks żołądkowy (poczytaj o tym na necie). Moze, jesli karmisz piersia, masz złą diete i w ten sposób dziecko reaguje na niektóre pokarmy, przez ciebie spożywane? Mój syn miał podobnie, po jakimś czasie to mineło,ale było bardzo niepokojące (lekarz oczywiscie nie widział problemu)