Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaijaaaaaa

Mało Pje

Polecane posty

Gość mamaijaaaaaa

Ile pija Wasze 11 miesieczne dzieci?Moj Krzys na caly dzien zaledwe 90 ml herbatki ktora jeszcze musze mu ja wpychac.Zazwyczaj wyglada to tak ze zrobi lyczek i zaraz wypluwa smoczka.Daje mu herbatki Hip lub Bobowita,wyprobowalam juz wszystkie smaki.Z kompotem czy sokami jest tak samo.Nawet swiezy wycisnieta marchewke z jabluszkiem pogardzi.Najchetnej jak bym mu do popicia dawała tylko mleczko to do kazdego posiłku wypije ok 60 ml.Krzysio z tego powodu ma sucha skorke,najbardziej przy rackzach.Kąpie go w oilatum,nawilzam olwka ale nic to nie daje.Moze ktoras z Was miala podobnie i znalazla jakis sposob aby dziecko zachecc do spozywania wiekszej ilosci napoji.Kilka razy zrobilam protest,nie to nie,nie bede wciskala.Wiecie ile wypil na caly dzien? - moze ok 30 ml ;( Martiwe sie ze moga byc z tego powodu jakies komplikacje.

Gość kwiatołka
Autorko, nie martw się. Mój synek też bardzo długo nic nie chciał pić oprócz mleka. Praktycznie jeszcze kilka miesięcy po skończeniu roczku niewiele pił, podobnie, jak piszesz, u nas też to było zaledwie kilkadziesiąt mililitrów na dobę. Podtykałam jak się dało, w butelce, łyżeczką, dodawałam więcej wody do obiadków, kaszek, synek był zdrów jak ryba, brak picia się na nim nie odbijał negatywnie. Az w końcu załapał i zasmakowało mu picie i teraz mając 2 lata wypija normalnie spore ilości herbatki czy soczku. Po prostu sam zaczął, a wczesniej nic.

Gość TakaSobiaMama:)
Moja cora ma 3 latka i tez malo pije.... w zasadzie tylko do posilkow. Jak sie na dzien w sumie 100ml uzbiera to juz jest niezle :O. Pediatra powiedziala "taka jej uroda - proponowac i nic wiecej zrobic nie mozna"...

mój synek tak do skonczenia 1 roku nie pil prawie nic czasem niecale 10 ml jakiegos soku teraz ma 1,8 i pije ogromne ilosci płynów a nawet musze mu ograniczac nocne picie , a te suche miejsca to moze z czegos innego wystarczy dobra robiona masc przepisana przez lekaza i moze znikna te plamki