Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jezuskowa_33

PODATEK BR

Polecane posty

Gość Jezuskowa_33

witam,w polowie lutego zaczelam prace w hotelu w ktorym juz kiedys pracowalam,dostalam wyplate i potracono mi podatek mimo ze mialam tylko 46 godzin,z tego co slyszalam do 80 godzin nie odtraca sie w ogole podatku,chyba ze mam kod BR,czy to mma znaczenie?

Gość autorko ale jestes wkurwiajaco
przeciez tu nie chodzi o godziny ale o to ile zarobisz. :O

Gość Jezuskowa_33
to napisz mądralo w taki razie do jakiej kwoty nie odtaca sie podatku

Gość autorko ale jestes wkurwiajaco
teraz to jest jakies 6500-7500f rocznie- poszukaj sobie w google ile dokladnie.

Gość podatek zwracaja
jesli zarobisz nie wiecej niz kwote 7147 funtow (o ile dobrze pamietam) rocznie. Pracujac 46 godzin tygodniowo z pewnoscia zarobilas prawie 2 razy tyle.

Gość podatek zwracaja
kod BR jest kodem awaryjnym, kiedy np.pracujesz dla 2 pracodawcow. Z pewnoscia zwroca Ci nadplacony podatek w ostatnim payslipie lub wysla czek po zamknieciu roku podatkowego.

Gość Jezuskowa_33
chodzi mi o to czy powinni odtracic mi podatek od tej jednej wyplaty to jest wyplata za pol miesiaca 46 godzin

Gość jakis z jukej
Is used when all your income is taxed at the basic rate - currently 20 per cent (most commonly used for a second job or pension but may also be used if youve started a new job, dont have a form P45 and havent completed a form P46 before your first pay day) czyli jesli zaczelas dopiero prace to masz BR lub jesli masz 2 lub wiecej prac to masz BR (do wyjasnienia z koncem roku podatkowego) czyli jesli to jest twoja jedyna i pierwsza praca masz BR od razu aleeeeeee...... jest cos takiego jak P46 ktore bierzesz od pracodawcy wypelniasz i wysylasz do IR i oni ci zmienia na normalny tax code czyli teraz chyba L770 albo L740 i powinni ci zwrocic roznice