Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę pomóżcie mi !!

Pomocy !!!!

Polecane posty

Od niedawna chciałam zacząć używać tamponów, próbowałam parę włożyć ale zawsze końcówka mi wystawała. Nie mogłam dalej włożyć tamponu bo mnie strasznie bolało a używałam tamponów mini. Możecie mi powiedzieć na jaką głębokość mam wsadzić tampona tak żebym go nie czuła ? I jak dobrze zaaplikować tampon tak żeby mi nie wystawał ? Najlepiej napiszcie krok po kroku jak to zrobić. I jak się pozbyć kłaczków z tamponu z pochwy ? Błagam pomóżcie !

Ja się pytam tak na serio ;/ Jak masz takie odpowiedzi dawać to lepiej w ogóle nie odpowiadaj :(

Gość omnaaa
musisz się rozluźnić. maksymalnie skań w rozkroku delikatnie uginając nogi. Pamiętaj żeby tampon wkładać pod kątem nie pchać prosto jakbyś wbijała gwoździa w deskę bo cię będzie po pierwsze bolało a po drugie nie będzie wchodził.powinnaś go wepchnąć do mniej więcej połowy palca. włąsciwie od razu nie powinnaś go czuć. powodzenia i sie nie spinaj!!!!!!

Gość omnaaa
aha hah no z tym maksymalnym rozkrokiem to przesadziłam. Do maksymalnej rozciągliwości majtuś powinno wystarczyć ;)

Ok dzięki, bardzo mi pomogłaś :*

Gość omnaaa
przy wyjmowaniu ta sama pozycja tylko ciągniesz za sznurek. będziesz na początku czuła dość dużo opór nie strasuj się nie spinaj po chwili pójdzie luźno

Mam nadzieję że tym razem mi się uda :)

Może na początek kup sobie takie tampony z aplikatorem. Są one w takiej jakby rureczce i łatwiej jest go zaaplikować bez konieczności "wciskania" go palcem. Mi to kiedyś pomogło. Tampon powinien być umiejscowiony dość głęboko żebyś go nie czuła. Powodzenia :)

Gość omnaaa
musisz sama wyczuć kąt to jest właściwie najważniejsze

Gość omnaaa
każda z nas to przechodziła ;-) ja korzystam tylko z tamponów już jakieś 12-14 lat ;-)