Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi18

jak myślicie???

Polecane posty

witam was drogie kobitki....jak myślicie jakie jest prawdobodobieństwo że zaszłam w ciążę jeśli karmię piersią i od dwóch miesięcy dostałam okresu i na początku po 7 miesiącach karmienia piersią dostałam okresu 21 stycznia póżniej okresu dostałam 28 lutego a teraz w marcu powinnam dostać i nadal jeszcze nie dostałam ,wiem że jak mam tak nieregularne cykle to trudno wyliczyć dni płodne ,dni niepłodne...no ale mniej więcej tak sobie wyliczałam że jak mam okres dostać to tydzien przed okresem zaczynaliśmy z mężem się kochać ale zawsze okresu dostawałam o pare dni póżniej ,czyli tak jak w lutym miałam owulację 14 lutego to okresu dostałam 28 póżniej mniej więcej wyliczyłam sobie ze owulacja wypadać może tak przed 18 marca to zaczełam z mężem kochać się 22 marca i kochaliśmy się 4 dni pod rząd i to tej pory nie dostałam jeszcze okresu ...:(i jak myślicie jakie jest prawdobodobięństwo że mogłam zajśc ,powiem wam że obawiam się baedzo bo mam synka i synek ma 10 miesęcy i chciałam poświęcić dużo czasu mojemu synkowi i na razie nie planowalam drugiego dziecka bo nie jestem jeszcze gotowa na kolejną ciążę:(

Gość jak najszybciej
czyli nie używacie żadnego zabezpieczenia, tylko tak mniej więcej wyliczasz kiedy mniej więcej bedziesz miala miesiączkę itd? Niechętnie poprawiam kogoś, ale mówi się dostałam okres, a nie okresu (sory, ale tyle razy to napisałaś, ze nie wytrzymałam;) )

Mała różnica wieku między rodzeństwem jest plusem. Najlepszym sposobem na sprawdzenie czy zaszłaś jest zrobienie badania krwi. Wynik będziesz miała na następny dzień lub nawet tego samego dnia w necie. Wg mnie to szanse są 50/50.

tak masz rację sory za błąd ale tak szybko pisałam ze nie zwróciłam na to uwagi...my z mężem nie zabezpieczamy się ,mniej więcej wyliczam sobie teraz dni płodne i nie płodne ,jutro kupie test i zrobie ,zobaczymy co wyjdzie ,ale tak tylko pytam na forum jak wy uważacie

Gość mnio
dni płodnych ani niepłodnych się nie wylicza a obserwuje. Moim zdaniem spora szansa na ciążę -okres wrócił więc fakt karmienia piersią nie ma już znaczenia. Kupiłaś już ten test?

tak obserwuję się dni płodne żle się wyraziłam ,ale każdy wie o co mi chodzi....karmie piersią i od 2 miesięcy mam miesiączkę czyli jestem już płodna ,po prostu w tym miesiącu jak obserwowałam swój organizm to zawsze owulacja występowała ok 18 marca bo miałam taki śliski śluz ,odczekałam jeszcze dla pewności pare dni i kochalam się z mężem 22 marca licząc od owulacji to powinnam już dostać okres a nadal go nie dostałam ,a test kupię dzisiaj wieczorem

Gość też młoda mama
nie przejmuj się, ja mam dzieci z podobną różnicą wieku i nie narzekam. Przynajmniej mają się z kim bawić, więc ja mam więcej czasu na inne sprawy. A jak wyjdziemy na dwór to też nie mamy problemu jak innych dzieci nie ma, bo mają siebie.

do też młoda mama....a jaka jest różnica między twoimi dziećmi??

Gość el chulo.
Wbij kij w ziemię. Cień przez niego rzucony na podłoże będzie oznaczał północ (nie dokładnie ze względu na różne strefy czasowe - chyba że znajdujesz się w Londynie. Wówczas wyznaczenie kierunku w ten sposób będzie idealne).