Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed trudnym wyborem

Staz! Ktory bedzie najlepszy?????

Polecane posty

Dokladnie to ktory staz wybrac! Tyle czasu bylam juz bezrobotna a teraz dostalam az 4 oferty propozycji stazu - sklep obuwniczy - kawiarnia - hotelowa restauracja - salon play I co teraz??? co powinnam wybrac????? Kawiarnia i hotelowa restauracja to miejsce w ktorych jest ruch i chyba jest za ciezko, w sklepie obuwniczym chyba nie mialabym co liczyc po stazu na zatrudnienie a w takim salonie.....????? Narazie jest tylko zlozenie cv tu i tam ale w dwoch miejsca mialabym juz zaklepane miejsce.

Gość gagaska
Ja bym brała play :) zawsze mi odpowiadało bardziej biuro od fizycznej pracy

Gość khg
ale w restauracji zawsze mozna liczyc na napiwek czasem i robote znajdziesz chyba wszedzie

No tak ale w playu tez moge liczyc pozniej na zatrudnienia. W restauracji jest duzo gorzej bo ciagle bym biegala do klientow, czasami pewnie pomagala na kuchni a ja jakos mimo tego ze mam tylko srednie wyksztalcenie, brak matury, nie widze sie w pracy fizycznej.

Gość no ale w playu tylko po studia
ch przyjmują :)

Gość sarka9987
ja bym wziela sklep obuwniczy..

Gość a dlaczego sklep obuwniczy
??????

Gość weź play :)
tam jest bardzo lekka i fajna praca :)

Gość doradca zawodowy KR
Dlaczego nie pójdziesz do doradcy zawodowego w swoim urzędzie i nie powiesz o rozterkach? Każda z wymienionych prac ma inny charakter. Trzeba zastanowić się, jakie cechy osobowościowe będą przydatne na tych stanowiskach i jaki ma charakter praca. Po krótce: 1. We wszystkich tych miejscach będziesz mieć do czynienia z ludźmi, a więc wniosek: trzeba LUBIĆ KONTAKT Z LUDŹMI. Powinnaś odznaczać się kompetencjami związanymi z KOMUNIKACJĄ LUDZKĄ: umiejętnością nawiązywania rozmów i ich utrzymania, wysławiać się po polsku, wyraźnie. Osoba na tych stanowiskach winna też posiadać wysoką kulturę osobistą, być przygotowaną do pracy w sytuacjach stresowych (praca z klientem to jedna z najbardziej stresujących prac: różne charaktery, różne poziomy kultury, różne oczekiwania, problemy życiowe, frustracje). Szykuj się na różne akcje! 2. Praca w sklepie z butami. Zadania: Obsługa klienta, liczenie pieniążków, podawanie, eksponowanie, układanie pudełek z butami, sprzątanie sklepu, pilnowanie, aby nikt nic nie ukradł. Odpowiedzialność finansowa. Ruch klientów zwykle po godz. 15.00 i w soboty. Nie ma tu nawału pracy, godziny nudy będą na przemian mieszać się z pracą. Praca szczególnie polecana dla ludzi lubiących spokój, rutynę, zadania proste i nieskomplikowane, kontakt z człowiekiem. Plus: stałe godziny pracy. 3. Praca w salonie play. Zadania: j.w. tylko tutaj musisz postawić na większe zaangażowanie w kwestie znajomości asortymentu (wiele informacji technicznych) oraz aktywną sprzedaż, tj. zachęcać klienta do kupna towaru. Techniki manipulacji, preswazji sprzedażowej się przydadzą. Praca czysta, spokojna, bez obciążenia fizycznego, wymagany ładny strój, dobra autoprezentacja. Polceana osobom, które cenią względny spokój, rutynę, lubiących nowości techniczne, kontakt z człowiekiem, trochę gierki psychologiczne. Plus: stałe godziny pracy. 3. Praca w hotelu/restauracji. Recepcja nuda, restauracja dla osób, które lubią ruch, zmianę miejsca, lubią się zmęczyć, widzieć efekty swojej pracy. Praca może wiązać się z pracą pod presją czasu, gdyż duża ilość klientów, oznacza wzmożoną obsługę. Plusem są napiwki - dodatkowy grosz. Szerokie kontakty interpersonalne. Poznaje się ludzi i często przechodzi to na grunt osobisty. Największe perspektywy rozwoju i szansy na zatrudnienie niż w wyżej wymienionych. Minus - licz się ze zmianami, praca wieczorami jak to w gastronomii. Co wybrać? Zależy co lubisz. Ja lubię się zmęczyć, dlatego wybrałabym pracę w restauracji. Dla mnie play czy buty to nuda. W razie pytań proszę o maila j.k.rutkowska@op.pl