Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka matka.,,

Ile i jak często jedzą wasze 6-cio tygodniowe bobasy

Polecane posty

Gość polka matka.,,

pytam się poniewaz moja córcia chyba je za dużo i za często potrafi zjesc 120-150ml co 2-2.5 godziny również w nocy.Lekarz powiedział ze tyle widocznie potrzebuje więc tyle je ale ja nie chciałabym żeby miała problem z wagą (juz waży ponad 5 kg ) dlatego pytam was drogie mamy jak to jest u was i jak długo córka będzie jeszcze jadła w nocy?? dodam tylko że nie karmie małej piersią.

Gość ojeeeeeeeeeeeeeeeeej
Rany boskie! O WIELE za dużo!!! Moje dziecko miało 7 karmień po 90 ml, w nocy 6-godzinną przerwę.

Moja też tyle potrafi zjeść ma teraz 5tyg nawet zjada 200ml tylko że ona się urodziła duża i od początku mi mówili że będzie dużo jadła

Gość Liliana 1982
a jakie mleko?

Gość polka matka.,,
moja je gerbera może dlatego ciągle chce jesc?

Gość a skąd pomysł, że ona
jest głodna? rozpychasz jej żołądek! może chce tylko possać przytulona do ciebie i dlatego się budzi? może płacze zupełnie z innego powodu, niż z głodu? a ty frrrru butelkę i zatykasz jej buzię, ładując w nią hektolitry mleka :O to, że dziecko tyle pije, wcale nie znaczy, że tyle mu trzeba, po prostu zasysa sobie błogo smoczek od butelki, mleko kapie mu do buźki, to przełyka, i tyle, ale najedzone może być już dawno! nie rozwalaj dziecku metabolizmu!

Gość polka matka.,,
no a jesli nagle placze i wklada piastki do buzi to co to znaczy ze chce smoczka?? probowalam jej go dac ale ssie tylko przez chwilke pozniej sie denerwuje wypluwa go i znowu placze... :o

Gość polka matka.,,
no a z drugiej strony na opakowaniu mleka gerber jest napisane: 2-3 miesiąc 120 ml mleka 6 razy dziennie więc w chwili gdy ma 6 tygodni to zaczął jej się drugi miesiąc tak?? chyba dobrze to rozumie?

Gość nigdy nigdy nigdy
no, 120 ml 6 razy dziennie, a nie 12 razy dziennie :O i nie w nocy!

Gość Liliana 1982
to zobacz bebiko po nim dzieci są bardziej syte.

Gość MatkaPolka2011
za duzo gora 120 ale nie 150

tez uwazam ze dziecko zje tyle ile potrzebuje i nie tylko ja ale pediatrzy tez. Moja mala tez sie duza urodzila i jadla duzo w podobnym wieku ale pozniej jej sie to uspokoilo, i terazs ma ponad 4 miesiaca i je wedlug zasad podanych na opakowaniu;)

Gość bzduuuuryyyyyyyyy
Niemowlę powinno się karmić na żądanie, ale piersią, nie MM!!!!! Ta osoba, która pisała o karmieniu MM na żądanie, wprowadza wszystkich w błąd!

rozmawialam z pediatra i rowniez tak twierdzi, ze maluch zje ile chce zjesc i wiecej nie. Jesli dziecko zje swoje "przepisowe" mililitry i bedzie plakalo z glodu to mam mu co powiedziec? nie ma kochanie? to chore! nie rownajmy wszystkich dzieci jedna miara! jedno w wieku 4 miesiecy jest tak samo duze jak to w wieku 8 miesiecy!