Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to już czop

Czop śluzowy...pytanie do mamusiek

Polecane posty

Gość Czy to już czop

Mam pytanie czy jak odszedł wam czop śluzowy to później zauważyłyście suchość w pochwie? czy może było więcej śluzu. Mi chyba powoli zaczął odchodzić ale chwilowo miałam dużo podbarwionego śluzu ale teraz jest tak jak wcześniej. Może mi ktos poradzić kto ma z tym doświadczenie?

Gość Czy to już czop
?? nikt nie pomoże?

Gość mi_zielone
Ja nie zauwazylam zadnych zmian oprocz tego czopa. Sluzu nie bylo ani mniej ani wiecej.

Gość Czy to już czop
ja mam termin na jutro. na ktg piszą się słabe skurcze których wcale nie czuję (no może czasem), rozwarcie na jeden palec. Jutro mam ktg i wizytę u doktorka. Strasznie się denerwuje. Jeszcze się okaże że pochodzę z dwa tygodnie i będzie śmiesznie

Gość mnio
a ja dwa razy rodziłam i dwa razy nie widziałam czopa na oczy. hehe co do braku objawów i czekania na poród to czasem mimo że nic nie zapowiada porodu (ktg -skurcze słabe i nieregularne) to może i tak się rozkręcić że tak jak ja miałam -urodzi się w ciągu kilku godzin.

Gość mi_zielone
Mi ten czop zaczal odchodzic na 2 dni przed odejsciem wod. Jednym slowem- niewiele ci juz zostalo.

Gość Czy to już czop
też mi się tak wydaje że już bliziutko i to jak się mówi że w każdej chwili moge urodzić stało sie już konkretne i nie takie jak mówili to w 37 tyg. Szyjki praktycznie u mnie nie widać bo miałam wczoraj robione badanie wód płodowych i lekarz wymęczył mnie niesamowicie żeby tam cokolwiek zobaczyć i się tam dostać. Mam nadzieję że nie będę musiała długo czekać. Daję sobie dwa dni. Z tym że właśnie nie wiem czy to był czop. Na papierze widziałam dwa zabarwione na pomarańczowo-czerwono glutki. Nie wiem czy to już czop.

Gość mnio
proponuję się nie nastawiać bo możesz się przeliczyć. A po co się dołować?

Gość wiosna :))))))))))))
a u mnie bylo tez dosc dziwnie z tym czopem tak odchodziol po kawalku przez jakies 4 tyg a ja panikowalam ze to juz... w dzien wyznaczonego terminu porodu bylam na ktg i nie bylo skurczow wiec wrocilam do domu , straszono mnie całą ciąze ze urodze przed czasem bo dziecko glowka ulozone do porodu bylo juz w 7 mies, no ale urodzilam po terminie 4dni i to w sumie chyba dzieki sobie... wyczytalam gdzies ze masowanie brodawek wywoluje skurcze i tak masowalam pare wieczorow az jednegop nagle cos we mnie pękło---wody odeszly wiec podroz do szpitala. ale cieszylam sie ze wlasnie pierwsza rzecza byly wody , mieszkam w warszawie i jakbym pojechala ze skurczami i bylby nie dosc czeste to by odeslali a tak musieli wziasc :P z czopem jest roznie...nie ma reguly