Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opuszczona_niczyjaMmm

jestem młoda i głupia,wiec proszę o pomoc/radę mądrzejsze kobiety

Polecane posty

Jestem pod wrażeniem,Twojej szczerości,Twojej chęci pomocy mi,i Tego ze dałeś radę,piszesz ze ''Teraz już nie jestem z nią ponad rok . To jest najlepszy czas w moim życiu . Nie jestem już w toksycznym związku '' daje mi to wiarę ze można jakoś żyć po podjęciu takiej decyzji,Twoja eks postępowała podobnie jak on,obietnice,słowa a brak czynów,ignorancja i egoizm ,myślenie przede wszystkim o sobie ,swoich potrzebach,może ja nie jestem taka idealna partnerka bo mam tez swoje humorki jak to 'baba',umiem się czepić ,ale człowieka w potrzebie nie zostawiam,i bliska osoba jest u mnie an pierwszym miejscu,jak ona jest szczęśliwa wtedy ja jestem szczęśliwa,tylko ze on jest zapewne szczęśliwy teraz beze mnie bo robi co chce i nikt mu nie truje 'przyjedz do mnie,pogadamy' .. a swoja droga chce Ci powiedzieć ze jesteś świetnym facetem ,w sensie ze można wywnioskować ze szanujesz kobiety,i masz sumienie i serce,a niestety dzisiaj to rzadkość ..

Gość olejejeje
to sie umowcie na kawe i bedzie super!

124444-->'jeszcze jedno, on nie byl tym jedynym, bo nie zachowywal sie wobec Ciebie w porzadku, a to znaczy ze tego jedynego jeszcze nie spotkalas ale los dal Ci szanse bys w koncu mogla poznac i byc szczesliwa ' te słowa przeczytałam 3 razy i będę je czytała codziennie żeby nabrać sil i uwierzyć w siebie ,dziękuje!

aicahaichaaicha-- bardzo ciężko ,pisze to i placze chyba już z żalu nad tym wszystkim,już ponad rok się ciągnie taka sytuacja..raz dobrze ,raz źle ,a to może wykończyć każdego..

Gość 124444
:) ciesze się ze mogłam choc troszeczke pomoc , i jesli Ci to pomoze to wlasnie powtarzaj sobie te slowa i w ten sposob staniesz sie silniejsza i podniesiesz sie , bo wiedz ze jeszcze wszystko przed Tobą , i zycze bys znalazla tego odpowiedniego chłopaka :)

Gość lolekk
opuszczona_niczyjaMmm Nie chce zabrzmieć arogancko , ale wiem , że taki jestem . Jednak powiem Ci szczerze , że przykre jest to , że dziewczyny to wykorzystują . Wiesz wiedzą , że jestem na każde skinienie itp . Jednak oczywiście nie chce was wszystkie wsadzać do jednego worka . Wiadomo , że to tak nie działa . Chce po prostu byś była szczęśliwa . Tak po ludzku . Nie ma powodu byś była niezadowolona . Każda osoba zasługuje by mieć szczęście , więc czemu masz być w tym odosobniona ? Mam nadzieje , że w jakiś sposób CI pomogę i dasz radę . Znowu spojrzysz w lustro i ujrzysz szczęśliwą osobę

Gość 124444
lolekk ---> to prawda co mowisz, bo niektore rdziewczyny rzeczywiscie wykorzystuja to i to mocno, ba1 często nawet mowią ze :" bo on byl dla mnie za dobry " , a jak spotkaja drania to placzą potem , wiec takie dziewcyzny moim zdaniem nie wiedza czego chcą... tak tez jest z niektorymi chłopakami, bo tez niektorzy wykorzystuja gdy dziewczyna jest dobra i porzadna, i zdradzaja i szukaja takich pustych lal... ale to nie znaczy ze robia tak wszyscy, bo wlasnie mysle ze to po tym miedzy innymi mozna poznac te wlasciwa osobę... ja zawsze chciałam miec dobrego chłopaka , który bedzie uczciwy wobec mnie i bedzie mnie kochał i to jedyne moje wymagania , i po dlugich probach, w koncu sie udalo mi go znalezc i moze bede niezbyt skromna w tym momencie, ale ja naprawde doceniam to ze on jest wlansie takim "dobrym " chłopakiem , ze jest w stanie zrobic dla mnie wszystko i nie wykorzystuje tego, ale jestem po prostu szcesliwa, dlatego wiedz ze nie wszystkie dziewczyny sa takie zeby nie docenic czegos, i na penwo znajdzie się taka ktora Cie tak samo doceni i bedzie szczesliwa z faktu iz Ciebie ma, a wtedy bedziesz wiedzial ze to ta... i tego zycze:)

moj tzn już nie wiem czy mój powtarzał ze trzeba zawsze myśleć o sobie i liczyc tylko na siebie bo w razie 'w' nikt Ci nie pomoże jeśli sam sobie nie pomożesz,może kiedyś dorośnie i zrozumie swoje błędy ,najgorsze t uzależnić swoje szczęście od drugiej osoby ja tak zrobiłam i jestem za przeproszeniem w dupie

właśnie ten mój zawsze jak mu ktoś mówił 'co Ty odpierdalasz ?Masz taka porządna dziewczynę ,lepszej nie znajdziesz!' to mówił ,wiem ,wiem a przez jakiś czas i tak spotykał się z pustą 16..ktora tez zatruwała mi życie ale to juz inna historia

Gość lolekk
Uwierz mi , że ja to doskonale wiem . Też chce mieć jedynie dobrą dziewczynę . Nie musi być najlepsza , najpiękniejsza . Niech będzie dobra . Wiesz moim marzeniem jest mieć taką fajną romantyczkę . Dziewczynę z która równie dobrze można iść na jakiś film do kina czy też obejrzeć coś pod kocem w tv . Taką dla której całym światem nie jest niekończąca się impreza . Po prostu zwykła sympatyczna dziewczyna . To nie są wielkie wymagania i zdaje sobie sprawę , że taką dziewczynę prędzej czy później spotkam . Mam tylko nadzieję , że poznam to . Będę wiedział , że to właśnie ona . Tylko tyle oczekuje . Wiesz mieć taką pewność . To , że jak wrócę do domu zobaczę szczęśliwą dziewczynę , a potem żonę . Że zobaczę moje szczęśliwe dzieci i bd oglądał bajki dlatego , że one chcą to oglądać . Chce mieć dobre normalne życie

Gość lolekk
opuszczona_niczyjaMmm Ułóż sobie wszystko w głowie . Musisz być pewna tego co chcesz zrobić . Nie działaj też na takiej zasadzie , że ludzie na forum Ci powiedzieli co masz zrobić i Ty to robisz . Niech to tak nie będzie . My staramy Ci się dać dobre rady , ale Ty co zrobisz zależy od Ciebie . Musisz pomyśleć i wtedy podejmiesz najlepszą decyzję wg Ciebie . Ja Czy ktoś inny nie wybierzemy Ci chłopaka , ani z nim nie zerwiemy . Musisz Ty być pewna swojej decyzji i świadoma . Ja osobiście mam nadzieję , że wybierzesz dobrze bo bez wątpienia na to zasługujesz

tez zawsze marzyłam o facecie który będzie potrafił podejść przytulic mnie bez powodu,zabierze mnie na spacer ,przyniesie mi głupiego kwiatka bez okazji,spyta czy mi czegoś nie potrzeba,faceta ktory da mi poczucie ze jestem ważna,ze jestem wyjątkowa,i żadna nie jest lepsza ode mnie, ktory mnie obroni i wesprze,może niewiele ,może za dużo ..bo niby nic a jednak nie jednemu sprawia i to trudność

na pewno dzięki Wam zrozumiałam ze nie jestem na niego skazana,ze może znajdzie się ktoś kto mnie doceni,przeżyłam z nim piękne chwile,ale chyba niektóre sprawy zwyczajnie wykorzystał i jednak wiem ze już sie nie zmieni,ludzie się podobno nie zmieniają, a ja nadzieja nie będę żyła,chciałabym w końcu rano wstać ,odetchnąć głęboko i uśmiechnąć się szczerze,a nie popadać w depresje

Gość 124444
no i na pewno spotkasz, jedni spotykaja takie osoby predzej inni pozniej, roznie... ale zawsze sie natrafi na te drugą połówkę i trzeba w to wierzyć. no ja akurat jestem wlasnie taka romantyczka troche mozna powiedzieć, i kiedys zaden chłopak mnie nie docenił, woleli jakies tapeciary i takie puste dziewczyny, ale gdy juz poznałam mojego obecnego chłopaka , wszystko sie zmieniło , poczułam od razu ze to własnie to... bo on mnie docenił własnie, i dzieki temu uwierzyłam ze trzeba byc soba i nie zmieniać sie dla kogoś, dlatego wiem, ze skoro szukasz takiej dziewczyny to jak ja znajdiesz to mozesz byc pewien ze ona to doceni i bedzie cieszyla sie z tego ze jestes dobry, a nie wykorzystywala to, i po tym ja wlasnie poznasz a co do opuszczonej ---> jesli terz z nim edziesz byc moze stracisz szanse na to by spotkac kogos innego, w momencie kiedy bedziesz o nim caly czas myslala to wtedy nie bedziesz do siebie dopuszczala inncyh osob, i byc moze nie dasz szansy sobie na poznanie kogos naprawde wartosciowego, dlatego musisz sie zdobyc na odwage i zaprzestac myslenia o nim i skupic sie na czyms innym, teraz skup sie na sobie na swoich potrzebach, zrob cos dla siebie, pojdz gdzies wyjdz ze znajomymi, i otworz sie na nowe znajomosci przede wszystkim, wtedy zobaczysz ze szybko o nim zapomnisz i poznasz kogo innego

Gość lolekk
opuszczona_niczyjaMmm To zabrzmi głupio , ale to są rzeczy które sprawiają mi wielką radość . Sam mam w telefonie jeszcze wierszyki które pisałem . Nieszczęsnej Marcie . Ale mam tam je tylko z tego powodu , że doceniam swoją twórczość . Nie dlatego , że ona jest dla mnie ważna . To już dawno minęło . Jestem romantykiem i dlatego takie rzeczy jak kupno kwiatka czy czegoś jest naprawdę fantastyczne . Powiem Ci jedną sytuację , ale muszę po raz kolejny wrócić tematem do Marty . Ona ogólnie lubiła takie miśki . Wiesz pluszowe itp . Po prostu je lubiła a ja to szanowałem . Tak naprawdę uważam , że to słodkie . No i pewnego dnia pojechałem kupić jej miśka . Takiego dużego miśka za 300 zł . ( wiem nie powinienem pisać o pieniądzach jednak muszę skoro chce przekazać Ci tą sytuacje ) Wziąłem go na siedzeniu pasażera i zapiąłem pas . Wierz mi , że był duży . Jak jechałem ludzie się uśmiechali bo to jednak śmieszna sytuacja . Jak dziewczyny jakieś przechodziły i widziały , że z takim prezentem jadę to widać było , że niektóre były w pewnym sensie zazdrosne , że wiesz taki prezent . No , ale droga już się skończyła . Dojechałem do niej . Dałem jej tego miśka i wiesz co ? Nie usłyszałem nawet słowa dziękuje . Wzięła go rzuciła w kąt i tyle było z moich starań . Naprawdę była złą dziewczyną i nie wiem jak mogłem z nią być

124444 to cudowanie ze spotkałaś takiego chłopaka ,jesteś trochę podobna do mnie ja tez jestem taka zwykła dziewczyną,cenie sobie uczucia i czułość,i tego szukam w facecie,trochę brak mi we własne sily,ale może ten kiepski los się w końcu odwróci..wiem ze on potrafi byc tez szczęśliwy beze mnie,ja mogę udawać szczęśliwa a w sercu mnie coś ściska,może zal ze to co było nie wroci .....

Gość lolekk
124444 Gratuluje Ci tego . Nigdy nie byłem za takimi tapeciarami . Powiem szczerze , że dla mnie są żałosne . Nigdy nie lubiłem tych takich wiesz lanserek co mają się za nie wiadomo kogo a resztę mają w dupie . Powiem więcej . Jak pewnie wiesz w każdej szkole są te tzw gwiazdy szkoły . Nie chce brzmieć arogancko , ale należałem do tej grupy . Wiesz sportowiec jakieś tam sukcesy medale dość dobra nauka no i jakoś tam wyglądam . ( zdaje sobie z tego sprawę , że gdybym był jakiś brzydki to z wszystkimi tymi osiągnięciami byłbym śmieciem co jest przykre no , ale tak ludzie oceniają po wyglądzie ) I powiem Ci , że mnie zawsze podobały się te skromne dziewczyny . Wiesz nie te co patrzyły na mnie tylko ze względu tego , że jestem dość znany tylko te właśnie takie nieśmiałe . Takie wiesz które martwiły się , że zaraz jest klasówka itp . Strasznie słodko to wygląda i po prosu takie lubiłem . Tapeciarom mówię stanowcze NIE !! hehe

Gość 124444
widzisz dlatego uważam, że nie powinnaś sie obwiniać za ten związek, bo ten chłopak nie zasługuje na Ciebie , i znajdzie się taki ktory bedzie Cię szanował, ale to nie stanie się teraz kiedy bedziesz ciagle myslala o tamtym, kiedy ciagle bedziesz go opłakiwała, musisz stanąc na nogi, uwierzyc w siebie, i wtedy otworzyć się na nową znajomość, bo jestes wartościową dziewczyną i na to zasługujesz i nie możesz pozwolić na to by ktoś Cie wykorzystywał, po prostu musisz mu dać nauczke wiesz, musisz pokazac ze bez neigo swietnie sobie radzisz, ze jestes silna, uwierz mi ze wygrasz na tym, a z czasem zobaczysz ze wszystko zacznie sie układać, tylko musisz teraz wykonać krok, który na pewno dobrze sie odbije na Twojej przyszlosci , takze powodzenia :)

Gość 124444
lolekk ---> no widzisz, czyli jestes porządnym chłopakiem , który potrafi docenić dziewczynę, dlatego zycze bys w koncu znalazl te swoja , która Cie uszczesliwi, a na pewno się znajdzie, tylko musisz dobrze poszukać :)

lolekk powiem szczerze ta Marta była naprawdę co najmniej dziwna,.jak dostałam na gwiazdkę w tamtym roku takie serduszko rozkładane to się popłakałam ,po prostu ,miałam uśmiechnięta buźkę cały wieczór,(jakkolwiek beznadziejnie to brzmi)ale w tym roku moje urodziny zlekceważył(powiedział ze nie ma pieniędzy) mi róża za 5 zl czyli za jego piwko uszczęśliwiłaby,walentynki ,rocznica ,tez nic ,ja kopiłam mu lizaka w kształcie serca podziękował i tyle,bo nie miał czasu nic kupic,serio nie jestem materialistka ale było mi przykro,szczególnie w te urodziny bo liczyłam na niespodziankę a tymczasem ..jakoś tak poczułam się zlekceważona,ja bym nie umiala nic nie kupić ,a jakbym nie miala kasy to bym odłożyła,żeby po prostu bylo mu milo

124444 czasem po prostu siedzę i mowie sobie 'kurwa Ty masz po prostu chory leb !' albo to on mnie tak wyszkolił..

Gość lolekk
124444 Taki jest plan . Sprawić by jedna z Pań tego świata miała poczucie , że jest najlepszą dziewczyną na świecie . Tego bym chciał . Jednak wiem , że to będzie ciężkie . Ale jest możliwe i wiem , że jak spotkam kogoś to stworzymy dobry zespół

a propos tapeciar dlatego mnie tak bolało jak spotykał sie z ta 16,! spadło mojej poczucie wartości..ona włosy farbowane na rudo ,makijaż mocny ,brakowało jej napisu na czole 'spójrzcie jaka jestem zajebista małolatka' a ten pustak żeby nie mówić gorzej na to poleciał!a potem płakał w słuchawkę jakby byl slepy

Gość lolekk
opuszczona_niczyjaMmm Wiesz niestety , ale wiem , że chłopaki na takie dziewczyny lecą . Jednak mogę Cię zapewnić , że nie dlatego , że ona jest piękna , cudna , wspaniała czy coś podobnego . Z jednego powodu . Ponieważ taki chłopak myśli , że taka dziewczyna jest zwyczajnie łatwa . I nic innego nie kieruje chłopakiem w sytuacji kiedy leci do takiej oto Pani

lolekk -obroniłeś honor mężczyzn pokazałeś ze faceci maja tez uczucia,bo niekiedy już wątpiłam i byłam pewna ze wszyscy są tacy sami,ze są egoistami,którzy szukają tylko wrażeń..

przynajmniej ja tylko takich spotykam .:/

Gość 124444
głowa do góry ! musisz sie pozbierac by zaczac zyc na nowo..

Gość lolekk
Wiesz ja Ci powiem , że nie chce bronić czyjegoś honoru . Ja jestem nikim by mówić co jest dobre a co złe . Ja po prostu mówię swoje zdanie . Jednak zdaje sobie sprawę , że nie muszę w każdej sytuacji mieć rację . To naturalne . Mówię swoje opinie i tyle . Tapeciary są przykre i trzeba to sobie jasno powiedzieć . Jak widzę taką to mi się chce śmiać . No ale to ja i wiadomo , że przynajmniej 7/10 osób takie dziewczyny się podobają . Jednak to kwestia podejścia do życia , może w pewnym sensie wychowania . Nie wiem . Jednak jestem sobą i nie mam zamiaru niczego zmieniać . Nie chce się zmieniać dla kogoś bo wiem , że nie jestem złym chłopakiem . Zazwyczaj te rzeczone tapeciary biorą sobie jakiś żuli z pod monopola co jest żałosne . Wiesz są potem bite itp . A to wszystko dlatego bo na początku są z nim niby bezpieczne . Sam znam wiele takich przypadków . No ale to nie moja sprawa . Wiesz ja jestem ciotą bo nie rozwalam się pod blokiem nie piję , nie ćpam . Jednak nie zmienię swojego postępowania z powodu jakichś dziwnych ludzi . Bo inaczej ich nazwać nie można . Cześć cześć i tyle mojego kontaktu z takimi typkami . Trochę zboczyłem z tematu i mam nadzieję , że się nie obrazisz :)

Gość olejejeje
ej to pasujecie do siebie! moze umowicie sie na kawe???

nie ,mi to zejście z tematu odpowiada bo ja ten temat mam już długo w głowie,..wiec powinieneś być z tego dumny ze jesteś tak fantastyczna osobą,ze nie imponują Ci takie osoby,i pewne zachowania ,jestem pod wrażeniem .. i troche zazdroszczę tej Twojej przyszłej polowce ze będzie miała tak poukładanego faceta ,mam nadzieje ze ja tez na takiego trafie ,na mądrego ze zdrowym podejściem do życia,z szacunkiem do kobiety ..a nie z podejściem ze 'baba do garow i do lozka' ..