Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajcarka 2012

Gotowanie jaj bez peknięć.

Polecane posty

Gość jajcarka 2012

Witam, macie jakies domowe sposoby, aby jajka nie pekały w trakcie gotowania? Wiem,ze nie wolno wkładać prosto z lodówki, ale cos pamietam dodawało się do wody. Zawsze mam z tym problem....acha, sól nie zawsze zdaje egzamin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzyń dzyńńńńńńńńńń
jajka faceta gotujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gynesss
nasikaj do garnka, mocznik wzmacnia skorupkę a jednocześnie czyni ją elastyczną, to sprawdzony sposób choć mało popularny, polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Frrrrrrrrrrr
Ocet? 1wsze slysze:P Ja dodaje sol do wody i tuz przed wlozeniem jaja do wody daje jajko na lyzke,trzymam chwile nad parujaca woda i delikatnie wkladam do garnka:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gynesss
włóż może do piekarnika albo mikrofali:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gynesss
ewentualnie gotuj na pustyni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość si ba si bą
Sól a jak ich nie wrzucisz to nie powinny pekać - delikatnie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wwf
Ja też dodaję sól i nie pękają :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gynesss
a tak na poważnie to widzę że nie masz w życiu ważniejszych problemów, tylko pozazdrościć, lepiej byś się zajęła jajami faceta:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gynesss
może obierz skorupkę przed gotowaniem:) też idę sobie ugotować jajeczka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sa nakluwacze do jajek
mi tam nigdy nie pekaja 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hej niedowiarki spróbujcie octu. ja zawsze wlewam trochę i mi nie pękają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeerteee
ja nic nie dodaje i też nie pękają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajcarka 2012
z tym moczem to jednak był świetny pomysł, nic nie popękało. dzięki za pomoc, choć początkowo sceptycznie byłam nastawiona do takich pomysłów, ale wypróbowałam, tonący brzytwy się chwyta;). jeszcze raz dziękuję i polecam innym gotującym jajeczka. papa. buziaczki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marakesz-ma tesz
jasne że mocz pomaga, jest słonawy i tworzy jakby taką osłonkę na jajeczkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prince polo mleczny
To prawda, ocet jest dobry. Ja dodaję i jaja nigdy nie pękają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robie kanapki do pracy
octu jak dolejesz troche, to nie zapobiegnie pekaniu, ale bialko sie migiem zetnie i nie wyplynie, wiec efekty bedzie taki, jakby nie popekalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ooooo faaaaaaaaak
jajcarka 2012 z tym moczem to jednak był świetny pomysł, nic nie popękało. dzięki za pomoc, choć początkowo sceptycznie byłam nastawiona do takich pomysłów, ale wypróbowałam, tonący brzytwy się chwyta . jeszcze raz dziękuję i polecam innym gotującym jajeczka. papa. buziaczki smacznego :D:D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prince polo mleczny
ale bialko sie migiem zetnie i nie wyplynie Nic takiego się nie dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharka z opola
co za bzdury z tym octem, ocet rozrzedza i odwrotne działanie ma, chyba już lepiej z tym moczem pokombinować, albo soli dodać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak ktoś umiejętnie gotuje jajko np z octem nie na pełnym gazie ale na mniejszym ogniu to mu jajko nie pęknie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jajcarka 2012
Oj..ale niektórym dopisuje humor:O Sól nie zdaje egzaminu, spróbuje z octem...jestem tylko ciekawa, czy to nie wpłynie później na barwnik, w którym bede farbowała jajka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wkladaj nie
jajka odstane w cieplym , wkladasz do letniej wody ( zeby nie byly z lodowki ) troche soli do tego i na malym ogniu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ocet to nie substancja toksyczna opłuczesz jajko pod bieżącą wodą i będzie jak nowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×