Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misioweopowiesci

Moja córka i syn od 3 tyg kaszlą

Polecane posty

Gość misioweopowiesci

Jak w temacie,moje dzieci od trzech tygodni kaszla,najpierw córka ,a teraz syn. Dawałam im juz kilka rodzai syropów , smarowałam na noc maścią rozgrzewająca, podawałam mleko z czosnkiem,nawet robiłam syrop z cebuli....i nadal nic kaszel jak był tak jest.Najpierw taki oskrzelowy ,potem troszkę się odrywał i zatrzymał sie ,na takim samym etapie.Alergie raczej wyklucza ,w naszym mieście panuje teraz jakaś epidemia kaszel i gorączka. Załamałam sie jak koleżanka poszła do lekarza z takimi samymi obawami,przy lekarzu okazało się, ze dziecko ma wysoka gorączkę 39.4,a Pan doktor zalecił paracetamol i dozo napoi .Sama tez juz miałam przykre doświadczenie z przed kilku miesięcy.Nie wiem co mam moim dzieciom dać, aby kaszel minął! może znacie jakieś domowe sposoby?

Gość sledz po kaszubsku
Kolejna mamaa,ktora zamiast do lekarza po antybiotyk albo porade,pisze na kafe o porade.nie wyrabiam.

Gość misioweopowiesci
Zdanie lekarza juz znam Paracetamol.

Gość misioweopowiesci
Lekarz nie chce przepisać antybiotyku,nawet nie potrafi polecić syropu.Dwa miesiące temu wszyscy w domu byli chorzy.Ja dwa tygodnie i dzieci dołączyły po tygodniu, zadzwoniłam aby umówić się na wizytę, ponieważ wyczerpałam już wszystkie znane mi sposoby wyleczenia się .Pan doktor powiedział ze przyjmie tylko mnie, ponieważ moja choroba utrzymuje sie najdłużej. Zaniepokoi lam sie i mimo wszystko wzięłam córkę ,bo ona była w takim samym stanie jak ja ,tylko ze ja dwa tygodnie ona tydzień.Po przebadaniu mnie , dostałam antybiotyk amoxycyline, przebadał tez córkę i powiedział ze ona ok. Po 7 dniach stosowania antybiotyku mi sie troche poprawiło ,ale córce sie pogorszyło ,no bo nic nie brała.Umowilam sie na kolejna wizyte tym razem z córka która w tym czasie tkwila juz drugi tydzien w tym stanie .Dostala antybiotyk ten sam co ja i inhalator bo choroba poszła juz na oskrzela...To tak sie robi? czeka sie az zaatakuje oskrzela ,albo płuca? i dopiero w tedy sie leczy?

Słońce - jak umawiasz wizytę to osobno jedną na każdego chorego - to chyba oczywiste? czasem się można skonsultować w innej sprawie, ale jak sobie wyobrażasz badanie całej rodziny w kwadrans przez jednego lekarza? Lekarze nie dają antybiotyków profilaktycznie - to prawda - skąd wiesz, że się córce pogorszyło, bo nic nie brała? Może o nią nie zadbałaś? Moje dzieci też czasem kaszlą, czasem koszmarnie, ale przeważnie z tego wychodzą bez szwanku, czy zapalenia oskrzeli... Nawilżaj dobrze powietrze, smaruj maścią rozgrzewającą i oklepuj rano plecy, żeby flegma schodziła, syrop z cebuli się daje na suchy kaszel. Jak masz wątpliwości, czy się to dalej nie rozwinie to zamiast paracetamolu daj dziecku nurofen - działa przecwizapalnie...ja daje na zmianę w takich wypadkach.

Gość matka pracujaca.....
Ile corka ma lat? Ja na kaszel odrywajacy daje 2 latkowi simple linctus 3razy 2,5mil (najpozniejsza dawka o 16). Natomiast na kaszel suchy daje tixilix syrop - kilka rodzajow w aptece. Cebula jest dobra i dziala przeciwzapalnie, jak i rownie syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny. Masci rozgrzwajacych nie uzywam, niektore dzieci gorzej sie po nich czuja, moj syn wlasnie do tych dzieci nalezy. Syn choruje bezgoraczkowo do tej pory. Paracetamol mozna dawac przeciwzapalnie. jak duzy kaszel to nie wychodzi sie na wietrzna pogode. mozna na bol gardla tez psikac difflam spray do gardla. jesli masz cebion z PL to mozna dodac do picia - to wit c. dziecka goraczkujacego nie mozna przegrzewac. lekki kocyk do spania, zeby sie nie zapocilo.

Gość matka pracujaca.....
i do lekarza lataj co 2-3 dni, zeby osluchiwal dziecko, czy nie zeszlo na oskrzela. wtedy tutaj podaje sie antybiotyk

Gość to wina chemitraili
to trucizny, które rozpylane są nad nami za pomoca samolotów - białe smugi na niebie. Zgłoś to wszelkim możliwym gazetom, radiom, tv, pisz do urzedu miasta itp, itd. - dopóki społeczeństwo tak, jak w Niemczech i Polsce, nie będzie tego nigdzie zgłaszało, to będą nas bezkarnie truli. Kto rządy! Dlaczego, bo chodzi o kasę. Powodzenia, bo będzie coraz gorzej.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kochana sprobuj zrobic syrop z surowego buraka czyli burak pokrojony naprzemian z cukrem tak jak sie robi z cebuli mozesz dodac miod i cytryne ale nie musisz