Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liscik laurowy

masa kijmakowa

Polecane posty

Gość liscik laurowy

Czy skondensowane mleko kokosowe nadaje sie na mase kajmakowa do mazurka? nie mam mozliwosci kupienia ani krowek ani innego mleka w puszce. Mozecie mi poradzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poweselna
Moim zdaniem tak, tylko musisz to mleko gotować przez ok. 3 godziny, żeby z mleka powstała masa kajmakowa właśnie. Chyba, że masz gotową masę, to gotowanie z głowy. Tylko do mazurka dobierz odpowiednie dodatki, żeby komponowały się z kokosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość liscik laurowy
Dziekuje Ciza odpowiedz. Ja robie mazurek kajmakowy , w samym ciescie nie ma specjalnie dodatkow a jedynie ozdobie, nie orzechami tylko plasterkami migdalow lukrem chyba smakowo bedzieOk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kokos to nie kajmak
przeciez kajmak to karmel, a kokos to kokos. Co nei zmienia faktu, zę nadaje sie do mazurka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×