Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoże ktoś???

matoda objawowo-termiczna ...

Polecane posty

Gość pomoże ktoś???

witam stosuje metode objawowo-termiczna (dopiero 1 cykl) jestem w 18 dniu cyklu miałam skok temperaturty(juz 2 dzien) od 3-4 dni bola mniej jajniki. ale nie obserwuje zadnego śluzu(troszke mam uczucie mokra)?? w tamtym miesiacu miałam normalny sluz(białko jaja) dlaczego?? czy moze byc tak ze nie ma sluzu podczas owulacj??

Gość pomoże ktoś???
up

Gość antyczka8694
może być tak, że nie zauważysz śluzu. Na śluz ma wpływ też np. dieta. A może być tak, że ci sie owulka przesunie. To dopiero twój drugi obserwowany cykl, także o jakimkolwiek doświadczeniu nie może być mowy. Ja mam za sobą 7 cykli z komputerem Lady-Comp, ale fakt faktem z czystej ciekawości obserwuję też siebie (i moje wskazania na owulkę pokrywają się z komputerkiem, ale u mnie to są takie przeczucia, sluz, kłucie - nie prowadzę kart ani wykresów) i powiem ci, że zdarzyło mi się, że miałam skok wyższej temperatury w I fazie (a nie była zaburzona) - nie wiadomo dlaczego. Zdarzyło się też że po owuli miałam skok - potem 3 dni średnia temp. i dopiero skok z utrzymaniem temp na wysokim poziomie. Organizm naprawdę potrafi zdziałać cuda. I tak, można mieć owu, i nie mieć śluzu. I tak, można mieć śluz - a nie mieć owu. Śluz jezeli już jest, to jest zawsze PRZED owu, nigdy po.

Gość agiew
Ja używam podobnego komputera co antyczka, mój się nazywa cyclotest. Więc mogę potwierdzić skuteczność takich urządzeń :)

Gość 4 lata obserwacji
podpisze się pod tym co napisała antyczka. Jeszcze jest jedna sytuacja, możesz mieć niski progesteron a wtedy w drugiej fazie będą się pojawiać płaty śluzu o właściwościach płodnych i mogą boleć jajniki. W obecnych czasach niedomoga lutealna jest dosyć częsta bo kobiety żyją w stresie, maja niedobory składników odżywczych. Wszystko zależy od tego jak to wszystko sie rozwinie i jak będzie w kolejnych cyklach. Co do temperatury, może ona skoczyć czasami nawet bez jakichś sytuacji które uważamy za zakłócenia i jeśli zdarza się to raz na jakiś czas to też nalezy ją przyjąc jako zakłócenie i pominąć w interpretacji.

Ja podobnie jak dziewczyny wyżej używam komputerka cyklu - takiego jak agiew. Dobrze, że sam potrafi wychwycić takie anomalie. To bardzo ułatwia sprawę

Gość pomoże ktoś???
temperature mam cały czas podwyzszona (ok 37) jajniki juz nie nie bola ale mam objaw sutkowy ostatnio tez miałam przeszedł jakos pare dni przed @. bede obserwowac czy pojawia sie jakis sluz (cieżko mi bo mam stan zapalny i czasami nie wiem czy to upławy czy śluz;/) dzieki za odpowiedzi :*

Gość pomoże ktoś???
no a śluz skad mozna obserwowac:P nic nie zmianiałam .

można z wielu miejsc a powinno się brać go z szyjki macicy. Innym słowem myjesz ręce, wkładasz palec głęboko i ku tyłowi wyciągasz i dopiero sprawdzasz. Śluz z majtek nie jest wiarygodny.