Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja a ja

jak to jest z tym glutenem???!!

Polecane posty

Gość a ja a ja

chce zaczac podawac gluten dziecku, zaczynam od jednej plaskiej lyzki na 100ml jesli daje dziecku 180ml mleka to prawei dwie lyzki a jak chcialabym podac do deserku czy obiadku a sloiczek ma 130g lub 190g to wtedy ile tej kaszki manny dac??

Gość a ja a ja
upup

Gość a ja a ja
nikt nie pomoże??

Gość mnio
a moze po prostu odłóż sobie te 100g i dodaj jedną łyżkę. Tak chyba najprościej?

Gość a ja a ja
jak mam to zrobić musiałabym mieć wage..chyba że 35g to 7 łyżek i te 7 łyżecz odjąć ze słoiczka tak??bosze już mi sie pląta wszystko..

Gość Dalera
Zasada jest taka- 2-3 g produktu glutenowego na 100 ml produktu- to już wiesz. Ale bez względu na to ile dziecko zjada/wypija na początek podajesz 2-3 glutenu (np.plaska lyzka stolowa kaszki manny z bobovity). Potem możesz troszkę zwiększyć, ale nie przejmuj się tak tym wyliczaniem i wyważaniem ;-)

Gość a ja a ja
tak mówisz..hmm.już sama nie wiem głowa pęka :) kupiłam mleczna kaszke manne z nestle więc do mleka nie moge jej dac chyba co??bo ta kaszka jest juz z mlekiem chyba ze dam mniej mleka i wtedy tez ta kaszke manne...boszzeeee

Gość jedna taka.........
mi lekarka kazała dawać zwykłą kaszę mannę błyskawiczną. Gotuję w wodzie na kaszkę. Zaczęliśmy niedawno, więc ciągle daję te 2-3 gramy - jedną płaską łyżeczkę.

Gość jedna taka.........
na jakimś forum czytałam, że dziewczyny dodawały kaszkę mannę mleczną do obiadków - zaczynały od 2 łyżeczek na 100 g. Hmmm, ja właściwie się tak bardzo nie stresuję. Starszy syn szedł wg starego schematu i dostał gluten w okolicach 10 miesiąca. Młodszemu wprowadzam powoli i spokojnie

Gość srata tata srata tata
odkad moj syn skonczyl 3 mies podawalam pelna butle kaszy mannny 3 razy dziennie,teraz ma 10 lat i jest okazem zdrowia a wy sie przejmujecie tymi schematami..a wiecie po co one sa,zeby napic sobie na waszej naiwnosci kasy

sypiesz "na oko" odrobinkę i się nie przejmujesz wyliczeniami wagowymi. Jak po tej próbie nie wychodzi alergia to zwiększasz trochę ilość znowu "na oko". A potem już normalnie karmisz. Mało kto waży dokładnie takie ilości.

Gość a ja a ja
dzieki fuxja a jak mam mleczna kaszke manne i chce dodac do mleka to jak??

ja do butelki mleka 180ml wody dodawalam na poczatku 2 miarki od mleka kaszki mannej wieloowocoej bobovita(kaszka bezmleczna)i dawalam rano na sniadanie