Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sayuri96

Chcę tego ale bardzo obawiam się ciąży

Polecane posty

Gość Sayuri96

Witam, z moim chłopakiem znam się ponad rok, kocham go on mnie również. Uprawaialiśmy już petting, oboje chcemy seksu, on na mnie nie naciska mówi, że poczeka, jednak ja też bardzo tego chce. Jednak bardzo się boje że moge zajść w ciąże, dużo rozmawiałam z nim na temat antykoncepcji i myśleliśmy nad prezerwatywą +stosunek przerywany, czy takie zabezpieczenie, powinno być skuteczne? Dodam, że własnie chciałam mu zrobić niespodzianke i kochać się z nim w sobote (wtedy powinnam mieć dni niepłodne). Dużo czytałam na forach itd. Jednak nie wiem czy mam sobie i jemu odmawiać przyjemności przez tą obawę, wiem że gdybym zaszła w ciąże to by mnie nie zostawił jednak dla mnie byłby to koniec świata. Przepraszam ze tak chaotycznie poprostu dopisywałam co mi przyszło do głowy na ten temat. Proszę o jakieś rady .

Gość lela***
Proponuję wizytę u ginekologo, przebada Cię i sam doradzi Ci taką antykoncepcję, która będzie dla Ciebie najlepsza. Ps. Stosunek przerywany to nie jest metoda zapobiegania ciąży:) Chyba powinnaś trochę poczytać na ten temat (chłopak także) bo inaczej macie duże szanse by zostać młodymi rodzicami:)

Gość Tomaszzz
Pogadaj o tym z Mamą ew idz do Ginekologa. Nie ma co czekac, ale warto sie tez dobrze zabezpieczyc

Gość Sayuri96
Sam stosunek przerywany odpada:) myśleliśmy raczej o prezerwatywie i stosunku przerywanym razem.

Gość młoda :)
polecam tabletki - gin Ci dobierze właściwe

Gość Sayuri96
Kurcze szczerze to troszke mnie krępuje wizyta i ginekologa

Gość hm.. to zalezy..
ile masz lat z tym gin., rozumiem ze to by byla twoja pierwsza wizyta u ginekologa..? bo jak sie jest niepelnoletnim to trzeba z rodzicem, a jak juz jestes to idz sama i nie musisz mamie mowic, ale jesli naprawde az tak boisz sie ciazy to chyba lepiej pojsc, moze po tabletki, bo jak uzyjecie prezerwatywy a wam peknie to moze byc nieciekawie, chociaz i prezerwatywa i przerywany stosunek nie jest zlym pomyslem, zalezy po prostu jak bardzo sie boisz no i czy chlopak doswiadczony troche czy nie,

jeśli już chcesz określać sobie dni płodne dodatkowo to nie polegaj na kalendarzyku bo jest bardzo często zawodny. Najlepsa jest metoda objawowo-termiczna, ale możesz tez użyć mikroskopu owulacyjnego. Ja mogę polecić afrodytę, bo u mnie się sprawdza

Gość katoliczka z L.
chcesz w Wielka Sobote uprawiac sex z chlopakiem? Zapraszam na Msze sw.

Gość ejbisi1986666
Powiem Ci z doswiadczenia, ze nawet jesli uzyjesz tabletek anty+prezerwatywy+przerywany+wszystkie mozliwe metody antykoncepcji to I TAK za miesiac bedziesz tutaj na forum umierac ze strachu czy okres przyjdzie. To normalne, zawsze jak sie zaczyna wspolzycie to czlowiek sie boi tej ciazy, ale Ty wydajesz sie miec glowe na karku takze nic sie nie powinno stac. Poradze Ci jako starsza kolezanka, ze na poczatek sprobujcie z prezerwatywa. Nie ma sensu zebys sie od razu trula tabsami, bo pewnie i tak nie bedziecie tego na razie za czesto robic ze wzgledu na warunki lokalowe. A prezerwatywa prawidlowo uzyta dobrze zabezpiecza. Pamietaj tylko zeby nie uzywac jednej prezerwatywy za dlugo, tzn jak stosunek sie przedluza albo zmieniacie kilka razy pozycje to lepiej zmienic tez prezerwatywe. A jak juz bedzie po, to chlopak musi przytrzymac prezerwatywe reka zanim "go" wyjmie, bo inaczej gumka moze zostac w srodku i jeszcze cos sie przypadkiem wyleje. Po wszystkim mozesz sie upewnic czy gumka nie pekla napuszczajac do niej wody z kranu ;) Ponadto gdyby mimo wszystko cos sie z ta prezerwatywa wydarzylo to zawsze mozesz isc jeszcze po tabletke 72h po, ktora zapobiega zaplodnieniu.

Gość malgoska7tuh
dziewczyno zapytaj ginekologa, prezerwatywa sprawdza sie tylko u doswiadczonych facetów, skad wiesz czy przy zakładaniu już jej nie pobrudzi swoimi płynem ? a w płynie są zawarte plemniki, po za tym może mu spaść podczas stosunku, jak zaczynałam przygodę z sexem takie były historie

jak ja zaczynałam przygodę z sexem to używaliśmy tylko gumek :) (było to 1,5 roku temu) było wszystko okej;p nigdy nie pękła, nie zsunęła się itp. Ale ostatnio jakieś 2 miesiące temu uprawiałam sex z moim chłopakiem (cały czas ten sam) i pękła nam prezerwatywa... nigdy w życiu nie przeżyłam takiego szoku i strachu !! na następny dzień poszłam prywatnie do ginekologa, przepisała mi tabletkę "po" i było wszystko ok. Teraz stosuję tabletki antykoncepcyjne i już się nie obawiam, nie stosujemy gumek :) . Więc u każdego może się stać co innego:)))

Gość Sayuri96
Dziękuje za wszystkie rady. Zobaczymy co będzie jutro :)

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Możesz iśc sama do gina, to nie prawda, że jak nie masz 16 lat to musisz iśc z rodzicem. Ja na pierwszą wizytę poszłam w wieku 14 lat, sama. Normalnie mnie przyjął.