Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sidzenana

do mam ktore tez walcza ze skaza u dzieci

Polecane posty

Gość sidzenana

witam serdecznie wszystkie mamusie ...jak w temacie moj synek ma 1,5 roku i skaze bialkowa odkad skonczyl 2 m...probowalam plyny do kapieli, balsamy czasami zadzialalo czasami nie, w koncu dostalam masc robiona lecz jest ona sterydowa i tak zeszlo i uzywamy jej juz prawie rok i synek sie chyba uzaleznil przed sen jak mu nie posmaruje buzi nnie usnie i drapie sie do krwi...staram sie unikac wszystkiego co mu szkodzi ale ta skaza i tak wychodzi ale od czego???? co wy mamy dajecie do jedzenia???? jak walczycie, co podajecie????blagam

Gość o matko......
masc sterydowa przez rok czasu i to jeszcze na twarz?dziewczyno co ty masz w glowie?

Gość sidzenana
stosowalam wedlug zalecen lekarza przeciez sama sobie nie wymyslilam jak dawkowac...malo tego ze kazali mi stosowac przez rok czasu to jeszcze co jakis czas zmieniali mi skadniki na silniejsze...powiedziano mi ze tylko tak moge dziecku pomoc to co mialam zrobic ..nie bylam u jednego lekarza tylko u 3 i kazdy mowil to samo...pamietam ze jeden lekarz powiedzial mi ze taka masc stosuje sie nawet do 2 rz

Gość Ganta
No, to nie licz na szóstki w szkole numer 7 swojego synka :)

Gość o matko......
to ja neiw iem co to za lekarze.ja mam 7miesieczne dziecko ze skaza i nikt nie dawal nam sterydow.wrecz przeciwnie-jedna lekarka powiedziala ze jest za maly.i nie poleca sterydow na twarz. nie wiem co twoj maly je,ale wyrzuc z jadlopisu:jablka,sok winogronowy,winogrona,pietruszke,seler,cielecine,i moze cos polepszy sie.a tak w ogole najlepiej jabys zrobial dziecku testy z krwi. patrz na skald.bo nieraz niby rzeczy bezmleczne a jest info ze moga byc sladowe ilosci mleka. a uwazaj tez na orzechy,one tez czesto uczulaja.

Gość o matko......
a i nam najbardziej odpowiada marka emolium.krem specjalny do twarzy,emulsja specjalana do ciala,i emulsja do kapieli(nie ma z serii specjalnej)

Gość o matko......
moze ma tez alergie niepokarmowa?moze kontatowa?albo na roztocza?ja np.nie mam w domu dywanow.odkurzam i scieram kurze co 2 dzien.podloge tez czesto muje.

maść ze sterydami stosuje się przez pięć dni!!!!!!! Potem smaruje się w razie potrzeby miejsca mocno zaczerwienione,suche. Robisz krzywde swojemu dziecku. Mój tez ma skazę,a właściwie miał, używałam sterydów przez 5 dni,potem zrezygnowałam,skaza sama zanikła. Mój syn ma 16 miesiecy.

Gość sidzenana
ja dostalam wskazania od lekarza aby smarowac zaczerwienienia spowodowane skaza codziennie nie cale cialo... tylko te miejsca zaczerwienione...to nie jest tak ze ja codziennie dziecko cale w masci obtaczam...smaruje tylko raz dziennie na noc i tylko w tych miejscach, ktore tego wymagaja...probowalam innych srodkow ale nic nie pomagalo i dochodzilo do tego ze maly byl caly w grostkach a skorke na nozkach mial jak papier scierny...mozecie mnie tu potepiac za takie ochodzenie sie z ta mascia ale jakie mam wyjscie???? jak nie posmaruje na noc mascia to jedno dziecko nie spi tylko sie draie i placze a rano zastaje wrecz rany ...

Gość sidzenana
dodam ze masc ta przepisala nam pani arelgolog, ktora sama przepisywala nam inne srodki na azs i widziala skutki = zadne nie pomagaly

mi tez synkowi przepisal masc sterydowa, ale kazal cienko smarowac i to tylko w chwilach wielkiego nasilenia. najlepszym sposobem jest wyeliminowac z diety alergeny. mysle ze powinnas zrobic dziecku testy na alergie.

Moj tez ma skaze:( stosuje masc ze sterydami tylko sporadycznie,tak do kapieli uzywam oilatum,a cale cialko smaruje my epadremem. Moj jest rowniez uczulony na jajka i gruszki Czasem ma ladna cere,a czasem tragiczna... zawsze na noc zakladam mu bawelniane skarpetki na raczki zeby sie nie drapal(skarpetki dlatego ze sa dluzsze niz rekawiczki,ktore bobas sobia sciagal;)