Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj kochany laptopik

podłączony, nie ładuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

chyba cos mi sie zjebalo z paltopem, podlanczam do pradu a na pasku pisze podłączony, nie ładuje. no i faktycznie nie ładuje baterii. lapek nowy ma moze z 3 miesiace wiec nie mozliwe zeby sie zjebala bateria. raz wylalam tylko na niego piwo ale to bylo z 2 miechy temu i duzo sie nie wylalo tylko troszke.

w sumie jak policze to mam do z 4 miechy :P

Gość don bobasek
jak podlaczysz do pradu to go zostaw wylaczonego... tez tak raz mialem...

czyli co jak pojde spac mam do wylaczyc i zostawic podlaczonego?

i jak wylacze zproadu to pobiera mi baterie proste, ale jak jest podlacony do pradu to nie laduje ale tez nie ubywa baterii, czyzby sie bateria zzjebała? :(

don bobasku znasz sie ?

halo

Gość sdfghjkl
Dokładnie to samo miałam pare dni temu. Nie wiedzialam co jest grane ,wyłaczyłam kompa i ponownie włączylam i zaraz było ok.

Gość don bobasek
Podlącz go do prostownika i ożyje. Mi jak kot nasrał na kompa to tak go naprawiłem bo tez nie chciał sie ładować

Gość wyjmij baterie
podłącz komputer jak trybi to komp sprawny a bateria nie

juz probowalam i wylaczylam go i wlaczylam i dalej to samo :O:O:O:O:O ladowakra sprawna bo sie swieci, probowalam tez druga bo mamy dwa laptki lenovo i ta druga co jest podlaczona do drugiego kompa dziala norlamnie a jak podlanczam ladowarke do mojego to nie laduje,. czyzby bateria siadła ale przeciez krotko go mam !!! 3 meichy !!!! 4!!!

kot ci sie zasrał? powaga?

Gość zygmund
Zmuś kota by nasrał może pomoże jak bobasowi?

Gość don bobasek
prosze sie nie podszywac pod moj nick.... nie jestem pewien co masz zrobic kurde dosc dawno mi sie cos takiego stalo... tez mialem problem z podlaczeniem...:/

Gość tak to widze
baterie w lapkach maja tzw uklady elektroniczne zliczajace cykl ladowan i rozladowan np .........500 razy i mimo ze bateria jest sprawna nie mozna jej juz naladowac tylko konieczne jest wyzerowanie licznika a robia to niby ze chodzi o bezpieczenstwo g.p chodzi o kase bo trzeba kupic nowa baterie !!!!!!!!!a to jest spory koszt ----------------jezel nie pracujemy na baterii to najlepiej ja zablokowac folia na styki lub wyjac bo inaczej w lapku ona mimo ze pracujemy z zasilacza laduje sie i rozladowuje cyklicznie a licznik zlicza i szybko konczy sie jej

inzynieze dziejuje!!! a wiesz jak ja robilam???? czy tak mozna??? ja zawsze ladowalam do 100% potem podłanczalam i jak pokazywalo sie ze malo baterii znowu podlanczalam do pradu i ladowalam do 100 % , i tak w koloko, czyli tak nie mozna???

Gość inzynier serwisowy
Prawie że dobrze kolega myśli :P TZN PO TO SIĘ USTAWIA poziomy ładowania by własnie elektronika baterii nie liczyła cykli. Bo tak miała byś przy każdym podłączeniu do zasilacza 1 cykl. A mogłaś np przenosić lapa tylko do 2 pokoju. Lenovo i acer jako jedyni nie wyłączają baterii. I jako jedni z niewielu pokazują liczbę cykli. Więc możesz mieć ich 5 tyś i bateria będzie ok jeśli ogniwa będą ok. W innych lapach podepniesz lapa do zasilacza 1 tyś razy i po bateri. Masz w pełni sprawnego lapa!!!!!!!!!!!!!!! Jak ustawione poziomy nie wiem. POCZYTAJ INSTRUKCJĘ albo zapraszam do płatnej konfiguracji zdalnej.

Gość inzynier serwisowy
Napisałem ci wyraźnie lenovo nie blokuje baterii przez cykle. Ale przez trzymanie 100% energi w baterii zmniejszasz jej pojemność. Takie zwiększenie naładowania do 100% jest ok jak np masz wyjazd na uczelnie i potrzebujesz z baterii maxa. Ale tylko wtedy. Utrzymywanie 100% baterii to śmierć baterii po max 2 latach. Na codzień tak jak ci pisałem 35 - 90% Albo jak np stare asusy nie mają takiej mozliwości. To ładujesz do 70% i wyjmujesz bateriie. Potem jak masz wyjazd ładujesz do 100% i bierzesz.

ale czy przeczytales moj post? zawsze ladowalam do 100 % i wylanczalam i jak byl niski stan baterii znow do podlanczalam i ladowalam do 100 i tak w kolko, i teraz jest przy 97% i nieladuje.

ale ja sie nie znam na laptopach!!!!! wiec zeby jak najdluzej uzywac laptopa to co mam robic prosze wytlumacz ni na chlopski rozum!!!!!!!!!!!! mam wyjac baterie i caly czas zeby byl podlaczony do pradu??? czy ladowac do 90 % i odlnczac i tak w kolko.

Gość inzynier serwisowy
BOZE DZIEWCZYNO zajmujesz mój czas Czy ty rozumiesz co napisałem???????????? Stary lap = ładuje baterie zawsze do 100% Brak możliwości tej zmiany. Powoduje to szybką utratę włąściwości baterii. I po roku 2 max ją skończysz. Zarabiali na tym producenci. Nowy lap Ma możliwość wprowadzenia ustawień Jeśli bateria ma > niż 40% TO NIE DOŁADOWYWUJ JEJ. Bo po 1 traci przez to włąsciwości bateria. I np nie ładuj jej więcej niż 90% BO ŁADOWNIE WIĘCEJ NIŻ 90 % zmniejsza jej pojemność. W wyniku tego jak ma bateria 90 i podepniesz do ładowania to pisze podłączony nie ładuje. Podobnie będzie pisać jak ma bateria nawet 50% i nie będzie jej ładować BO TO TYLKO SKRACA ŻYCIE BATERII !!!

Gość dindog.....
a wiecie ze ja tez teraz patrze na moj laptop i tez mi pokazuje "podlaczony nie ładuje, pozostało 98% " mam laptop ACER 4 letni, ale rozumiem ze to wszytsko jest oki??

aha i co to znaczy ze lenovo to dobre lapki??

Gość dindog.....
moj laptop jest caly czas w domu na podlaczonym kablu do ładowarki.

przepraszam ale sie nie znam, wiec ok teraz jak bede ladowac baterie to tylko do 90% i jak np. bedzie 7 % znow podlanczac mam go do pradu do 90%??? i tak w kolko??

Gość inzynier serwisowy
Nie ding dong u ciebie baterii zostało może 6 miesięcy życia. Baterie doładowywało tyle razy do maxa że teraz już się nie da i pokazuje 98%. Nie wiem jaki lap czy masz możliwość takiego wprowadzenia ustawień. Ale po prostu bateria ded... Autorka widzę że mnie nie rozumie.... Za dużo i tak ci napisałem. Mogę ci pokazać gdzie to konfigurujesz zdalnie za 20pln.

aha i co mi piszesz stary lap nowy lap,. napisalam ze moj ma 4 miechy wiec chyba jest nowy, ale ja nie czaje. zeby dlugo bateria posluzyla to co ??? mam ladowac ja do 90 %? tak??? czy mam ją wyjac i zeby se chodzil na proiądzie? nie wiem1!!

Gość dindog.....
a jeszcze pytanie "blondynki" czy w laptopach mozna wymienic baterie na nowa?? czy poprostu jak padnie to juz na smietnik wszytsko??

Gość tak to widze
inzynier.............dales bezplatna porade i wszyscy powini sie do niej zastosowac bo to jest prawda nigdy nie laduje sie baterii do 100% i dla baterii jest bardzo wazne tak ladowanie jak i rozladowanie i po to sa programy ktore umozliwiaja ustawienie tych parametrów i uwaga jezeli trzeba kupic baterie to nie jakies tanie zamienniki nieznanego producenta bo skutki moga byc tragiczne to samo odnosi sie do baterii komórek............[krutszy czas dzialania moze tez grozic wybuchem a to nie sa zarty...........