Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hejmalutka

tabletki anty,zabezmieczenie

Polecane posty

Hej Wam :* Biorę tabletki antykoncepcyjne (jest to moje pierwsze opakowanie,zaczęłam w pierwszy dzień cyklu), czy jestem zabezpieczona nawet w dni płodne ? Nie mówię o kończeniu we mnie:)). Tabletki biorę regularnie około 22 ( najwcześniej 15 min przed 22, najpóźniej 10 min po 22 ).

Gość kasinka...
jakie dni plodne??? Skoro przyjmujesz pigulki hormonalne, to zatrzymujesz owulacje. Nie ma jajeczka. A skoro tak, to co ma zaplodnic plemnik??? Wszystkie dni w cyklu staja sie bezplodne! Jesli pierwsza pigulke przyjmujesz pierwszego dnia miesiaczki jestes zabezpieczona od razu. W innym wypadku powinnas jeszcze przez tydzien zabezpieczac sie dodatkowo. Mowimy o pigulkach duskladnikowych? Jednofazowych? Tych nie musisz przyjmowac co do minuty. Wystarczy, ze bedzie to stala pora, np. wieczor. Ale rownie dobrze moze to byc raz 20, raz 19, a raz 23. Niebezpieczne jest spoznienie powyzej 12 godzin. A tak w ogole - przeczytaj ulotke!

Gość kasinka...
* dwuskladnikowych

Owszem jestem niedoinformowana , mam 17 lat i to moje pierwsze tabletki ... trzeba mnie zrozumieć ! Dziękuję za pomoc :* :* :*

Gość kasinka...
hm, troche wczesnie zaczynasz...tym bardziej sprawdz jakiego typu dostalas pigulki. Jednoskladnikowe nie zatrzymuja owulacji, jedynie zmieniaja sluz na nieprzepuszczajacy plemniki. W ich wypadku bardzo wazne jest dokladne przyjmowanie, co do godziny. Nie wiem, czy tego rodzaju pigulek wlasnie mlodym dziewczynom sie nie zapisuje..? Ginekolog wypisal recepte i niczego nie wytlumaczyl? Uwazaj na choroby weneryczne. Chlopak nie musi byc swiety... Czasem lepsza jest gumka, niz piguly... Zwlaszcza jesli nie znasz jeszcze swojego organizmu.

Moje tabletki to Daylette , dwuskładnikowe . Mówiła dużo ale byłam w dużym stresie i mało co zapamiętałam, teraz nadrabiam internetem... i wiele czytam o tym :)