Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja098765

Dziwne zgrubienie

Polecane posty

Gość kaja098765

Witajcie Od kilku miesięcy mam problem związany z bakteriami pochwy, zapaleniem(cytologia grupa3a). Jestem juz tym wszystkim załamana. Na początku 2011r. na łechtaczce, moze tak delikatnie obok niej wyszły mi białe chrosty. Później okazało sie że mialam grzybice. Od tamtej pory oporcz wielu tabletek globulek itd. smarowałam to clotrimazolem. Ale juz wtedy wyczułam małe zgrubienie. Dziś jest tam juz tylko troche tego białego ale nie chce zniknąć mimo że smaruje. A to zgrubienie naprawde sie powiększyło. Jestem załamana mam dopiero 22 lata a tyle juz problemów w tym związanych. Do ginekologa ide dopiero 19 kwietnia niestety wczesniej nie mam mozliwosci. Czy ktoras z was miała podobont guzek?

Gość kaja098765
na wszystkie pytania które zadałaś musze odpowiedzieć twierdzącą ;( czy są badania które sprawdzą co to jest?

Gość to zgrubienie jest
najwazniejszy jest dobry ginekolog. Jesli masz klykciny najlepiej jest je usunac laserem lub metoda leep (taki drucik pod pradem, rodzaj elektokoagulacji). Dopoki je masz - zarazasz. Klykciny powoduje wirus hpv. Jednak z nieonkogennych jego grup. To zmiany...kosmetyczne, ale nalezy ich sie pozbyc, bo moga samoistnie rozsiac sie na caly srom. Gorzej, ze masz problemy z cytologia, a to moze oznaczac, ze i na szyjce hpv jest. A tam juz mniej ciekawe grupy wirusa "lubia sie" sadowic. Przy zlych wynikach cyto lekarz powinien wyslac Cie na kolposkopie. Ale spokojnie. Tez przez to przeszlam. Zajrzyj na topik, ktory wskazalam. Znajdziesz tam wiecej informacji.

Gość to zgrubienie jest
zajrzalam na tamten topik, troll sie pojawil :-/ pomin te wpisy...