Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mm cc

Jak przygotowujecie mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość mama mm cc

Witam, Jak przygotowujecie mm? To znaczy wiem, że jak na opakowaniu... pierw gotowac wodę przez 5 min, potem jak ostygnie do 40 stopni zalać to mleko a potem jeszcze ostudzić trochę żeby dziekco mogło wypić.... jak to zrobić szybko i sprawnie?! Jak dziecko płacze że JUZ głodne

Gość mama mm cc
Przegotowaną gorącą wodą zalewasz ten proszek? (bo pisze że tem 40stopni wtedy zalac)?

Miej zawsze zimną wodę przegotowaną na mleko , wrzątek połącz z zimną wodą na mleko , wsyp mleko i masz gotowe. Ja zawsze tak robię od 2 lat

Ja podaje bebilon wersja uk ale to to samo,wlewam do butelki mowmy 80 goracej wody i dolewam do 150 chlodnej i pozniej 5 miarek mleka ,zakrecam i mieszam...

Dokladnie :) ja tez tak robilam przy dwoch corach,jak nie mam letniej wody w dzbanku to mineralnej doleje nieraz ,typu zywiec ,ale to okazyjnie..

Gość mój sposób
Wodę dla dziecka gotuję w osobnym czajniku, zawsze mam w nim przegotowaną, później tylko podgrzewam, w tym czasie sypię mleko, zalewam i gotowe. Troszkę studzę.

Gość Ja również robię dokładnie
tak jak Majóweczka. Zanim kupiliśmy specjalny filtr to dzieci miały osobny czajnik, tam gotowaliśmy wodę Żywiec, czy Aqarel i miałam też przegotowaną zimną i mieszałam. A teraz mamy filtr osmozowy, woda czyściutka i taką gotuję i dokłądnie tak samo robię. Jak czasem zaszaleję z proporcjami i mleko za gorące, to chwilę studzę butelkę pod kranem i tyle.

Gość co wy jej piszecie ? przeciez
najpierw sie leje wode do butelki a potem dopeiro mleko wsypuje. Ja pierdziele zeby mm nie umiec zrobic :O autorko po co gotujesz ta wode az 5 min.

Gość miałam tak samo
Jest kilka sposobów: -mieszasz w butelce wrzątek i zimną wodę mineralną -wcześnie rano wlewasz przegotowaną wodę do słoika/dzbanka/garnka i potem masz zimną wodę, którą mieszasz w butelce z wrzątkiem -jeśli masz zamrażalnik z kostkarką do lodu, zrób kostki z przegotowanej wody, wtedy lejesz do butelki wrzątek i wrzucasz kilka kostek lodu

Gość Rzenamaa
w czajniku jest zawsze ostudzona przegotowana woda, wlaczam go na kilka sek by sie podgrzala, potem do butli, wsypuje mleko, mieszam takim malitkim mikserkiem i gotowe

Gość co to znaczy że mają
Mikserkiem! :D :D :D

dokładnie. zawsze miej zimna przegotowana wodę do tego dolej gorącej przegotowanej, wymieszaj i juz :)

Gość Moim skromnym zdaniem:
Tez mi cos.znam mame z wczesniakiem ktora takiego mikserka uzywa.swietna sprawa.nie ma grudek w mleku