Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Pytanie do przyszlych mam które sa na l4?

Polecane posty

otoz jestem na zwolnieniu od 6 tyg i ostatnio gadalam z kolezanka i ona mi powiedziala ze powinnam isc nie dlugo chociaz raz do lekarza ogolnego bo jak bede miala ciagnosc od ginekologa to wtedy mi urwa troche macierzynskiego czy to prawda? Bo zas gadalam z inna kolezanka to ona mowila ze lekarz kilka dni przed porodem bedzie kazal mi sam isc do ogolnego i bedzie ok...jak to z tym jest?

Gość wczorajszydzienamoze jutrzejsz
pierwsze slysze ;)

Gość hdfshsd
głupota, macierzyński można wykorzystać już przed porodem (chyba 2 tyg. nie pamiętam) i może dać Ci zwolnienie, które się skończy przed porodem np. tydzień i wtedy bedziesz musiała, jeśli nie będziesz miała zwolnienia wziąc macierzyński

Gość hdfshsd
hi, hi ale napisałam, pozjadałam słowa :D

Gość hdfshsd
jak będziesz miała zwolnienie od ginekologa do porodu to macierzyński liczy się od dnia porodu

Cały czas ma gin, póki co kasa normalnie przychodziła. Nigdy nie słyszałam o tym co piszesz.

Gość hdfshsd
gorzej jak zwolnienie skończy się np. 3 dni przed porodem i wtedy jak nie dostaniesz zwolnienia no to macierzyński

czyli do prodou moge spokojnie chodzic do gina swojego i po urrodzeniu normalny calosc macierzynskiego czyli 24tygodnie?

nie wiem jak to wyglada w przypadku tak wczesnych l4, bo ja poszlam od 6 miesiaca ciazy. slyszalam tylko cos ze jakiejs tam liczby dni na l4 nie mozna przekroczyc ale nie pamietam doklanie o co chodzi... musisz poczytac w kodeksie pracy. natomiast w kwestii macierzynskiego u mnie wygladalo to tak: termin mialam na 29 kwietnia, do tego dnia mialam wystawione l4 przez gina, poszlam do niego i wystawil mi l4 jeszcze na tydzien. tydzien po terminie stawilam sie w szpitalu i tutaj skonczylo mi sie l4 i zaczal urlop macierzynski (to byl czwartek - urodzilam w niedziele czyli 3 dni w plecy :) )

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
nawet jak zwolnienie jest wystawione do dnia porodu a poród nie odbędzie się w terminie (tzn później) to proponuję iść do szpitala i od tego dnia będziesz miała zwolnienie szpitalne do momentu aż nie urodzisz. Ja tak miałam. termin porodu 6 czerwca i do tego dnia miałam wystawione zwolnienie, następnego dnia udałam się do szpitala, przyjęli mnie na oddział i od 7go do 13czerwca miałam zwolnienie szpitalne. Od 14czerwca macierzyński :)

tak .ginekolog powinien wypisywac ci zwolnienia.ja bylam na zwolnieniu od 6 tyg ciazy do samego porodu.pozniej przeszlam na macierzynski.caly czas mialam placone tyle samo,