Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STARA Świeczka

jak wyjsc z diety?

Polecane posty

Gość STARA Świeczka

mam problem mianowicie nie umiem wyjsc z diety.Bylam na 1000kcal teraz co tydzien dodaje po 100kcal i jestem na 1300 a moje zapotrzebowanie przy moim trybie zycia to ok1700.problem w tym ze ja nie potrafie juz tyle zjesc, za kazdym razem boli mnie zoladek po posilku.dokladam poki co warzyw,ewentualnie kromke pelnoziarnistego pieczywa ale to jest za duza ilosc,nie tyle kalorii co objetosci.co dokladac zeby nie bylo uczucia przepelnienia?

Gość *liliann
Skoro nie możesz dużo zjeść ilościowo to dodawaj kalorie np w postaci oliwy do sałatki albo parę orzechów itp.

Gość STARA Świeczka
hmm oliwa,nie wiem czy mi posmakuje ale sprobuje, orzechow nie moge bo mam uczulenie:( sa jeszcze jakies skladniki ktorych sie nie odczuwa? nie chcialabym zamieniac kromki chleba czy warzyw na batona:O

Gość jak nie potrafisz zjeść tych
1700kcal to może się nie zmuszaj , jedz tyle żebyś nie była głodna i ruszaj się aby nie zaprzepaścić efektów odchudzania , nie napiszę diety ponieważ dobrą dietę to ty musisz obrać na całe życie aby znowu nie powtórzyła się historia z odchudzaniem ;)

Gość ciut bardziej kaloryczne
podam kilka pomysłów o śmietanka do kawy zamiast mleka ;) i jeszcze dodatkowo syci kurczak ze skórą masło na kanapki (ale to prawdziwe bo ma dużo wit D więc zdrowsze) ryby morskie tłuste jak makrela łosoś halibut a tymi orzechami jak masz ?ja np mam tylko uczulenie na ziemne a całą resztę mogę jeść jak włoskie laskowe pistacje migdały nerkowca jak już zdarza się ochota na słodkie to polecam gorzką czekoladę np wedla albo wawel , dużo kakao to dużo magnezu i jeszcze jedna rzecz , czekolady gorzkiej nie da się tak oszukać jak mlecznej do której dodaje się ogromne ilości cukru barwników i licho wie czego jeszcze

Gość STARA Świeczka
1700 docelowo musze jesc bo tyle wymaga moj organizm, cwicze 3 razy w tyg, treningow zwiekszac nie bede bo znow zapotrzebowanie wzrosnie a tego nie chce skoro juz teraz mam problem by tyle zjesc. rzecz w tym ze ja na 1000kcal nie chodzilam glodna wiec teraz na 1300 czuje sie przejedzona.dieta byla po to by stracic 2 kilo wiec nie nazwalabym tego przygoda;) ciut bardziej kaloryczne->wszelkich smietan nie przelkne,mleko do kawy musi zostac 1,5%jest najbardziej optymalne dla organizmu no i najlepiej mi smakuje,mysle ze to zasluga diety ze nauczylam sie jesc tak czy inaczej i powracanie do tego kojarzy mi sie z efektem jojo.z kurczaka od zawsze jem tylko piers bo tlustych mies nie lubie,ryby tluste jem ale w tym momencie powinnam zjesc podwojna porcje->bol brzucha. z orzechami to uczulenie mam na ziemne, laskowe i nerkowce,po reszcie boli brzuch wiec moze to tez spowodowac ze sie na nie uczule, lekarz kazal nie kusic losu i nie jesc,lykam tran z kwasami dla rownowagi. do cukru tez nie wroce slodze slodzikiem wiec wszelkich slodyczy raczej nie jadam (tzn przez miesiac diety i 3 tyg wychodzenia sie nie zdarzylo)jak jem to cos co sama przygotuje na bazie slodziku. teraz wpadlam na pomysl zeby jogurt z odtluszczonego zamienic na zwykly bedzie ta sama ilosc a kcal wiecej.

ejo...mam ten sam problem, z tym że ja wychodzę z diety 500 kalorii. Też co tydzień po 100 dodaję i jutro będę już na 700. Pieczywo wasa zmieniłam na razowca, zaczynam ponownie pić kawę z mlekiem i jest dobrze, chociaż podobnie jak ty czuję się przejedzona...