Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca dobrego wozka

Prosze o pomoc w wyborze wozka

Polecane posty

Witam:) Mam na razie 4 typy wozkow, o ktorych mysle powaznie. Niestety za nic nie potrafie sie zdecydowac na zaden. Moze wy mi pomozecie w wyborze? Pierwszy to dosc znany model, podoba mi sie wizualnie i czytalam, ze jest naprawde dobry i nawet spacerowka jest dosc funkcjonalna. Mialam okazje obejrzec go w sklepie i rzeczywiscie wyglada calkiem dobrze i solidnie. interesuje mnie kolor czarny jak juz:) http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1627&%3CosCsid%3E o tym zas wozku nie wiem nic, ale jestem zachwycona jedynie wygladem:D http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=649&%3CosCsid%3E Ten zas goraco poleca mi kolezanka, miala taki i zapewniala, ze jest swietny: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2005&%3CosCsid%3E Ostatni wozek polecaja mi inne kolezanki i w sumie o nic tez sporo dobrego wyczytalam: http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=748&%3CosCsid%3E A teraz ladnie prosze o pomoc w wyborze. Jesli macie jakies inne wozki godne polecenia to chetnie tez bym zobaczyla chociaz ja uwazam, ze te cztery to juz i tak za duzo:D

Gość no to pomogę Ci wybrać
Powiedz mi: -gdzie mieszkasz, miasto, czy wieś? tzn. gładkie chodniki, czy wertepy? -zamierzasz podróżować z dzieckiem? plaże, lasy, góry? -masz auto? duże, małe? -będziesz chodzić do małych, osiedlowych sklepików, czy tylko do dużych marketów? -mieszkasz w domu, czy w bloku, które piętro?

juz odpowiadam:) "-gdzie mieszkasz, miasto, czy wieś? tzn. gładkie chodniki, czy wertepy?" Mieszkam w miescie, ale na obrzezach. Chodniki sa gladkie, nie ma wertepow "-zamierzasz podróżować z dzieckiem? plaże, lasy, góry?" przez pierwsze mysle 7-8 miesiecy podrozowac nie bede z dzieckiem "-masz auto? duże, małe?" Ja mam male, maz ma duze i tam sie wozek kazdy by chyba zmiescil:P "-będziesz chodzić do małych, osiedlowych sklepików, czy tylko do dużych marketów?" na poczatku bede robic zakupy pewnie kolo domu badz maz bedzie wieksze robil, ale nie wykluczam pojechania z dzieckiem do miasta np. do CH "-mieszkasz w domu, czy w bloku, które piętro?" na szczescie w domu czyli problem z wnoszeniem wozka odpada:)

ja osobiscie wybralabym mutsy ale to kwestia mojego gustu, mi sie poprostu nie podobaja wozki tego typu co te 3 pozostale a innym z kolei beda sie podobac :) wybierz ten ktory tobie sie podoba. tutaj ile forumowiczek tyle opinii :)

Widzę, że podobają Ci się wózki o 4 dużych, pompowanych kołach. Są bardzo dobre, mocne, stabilne i nadają się na każdy teren. Gondola jest duża i nie będziesz musiała na siłę pakować dziecka do spacerówki, jeśli nawet jeszcze nie będzie umiało siedzieć. Odradzam Ci wózek nr 2, jest przepiękny, owszem, ale koła są do kitu. Poza tym zwróć uwagę, że to jest tylko wózek głęboki, czyli na jakieś 6-7 miesięcy. Jeśli stać Cię na wydanie 3 tysięcy na tak krótki okres, to spoko, ale moim zdaniem lepiej zainwestować w coś lepszego. Wózki, które pokazujesz, są bardzo drogie i mało znanych firm, szczerze mówiąc. To przemyślany wybór, czy kierowałaś się jedynie ceną - im droższe, tym lepsze? :)

Gość matulllla
z czystym sercem polecam austin coletto 3 :)

absolutnie nie kierowalam sie cena ani marka wozka. Ja sie na tym nie znam, jedyna firma jaka mi sie obila o uszy z tych 4 to emmaljunga pozostalych nie znam. Kieruje sie przy wyborze tym by mial wlasnie duze kola i duza gondole. Oczywiscie chce tez by wizualnie byl w miare fajny:P Jak wspomnialam 2 ostatnie to sa te co mi ktos polecal, pierwszy widzialam w sklepie i firma znana dla mnie dlatego bralam pod uwage, a drugi no coz, dojrzalam gdzies na stronce i poszukalam i zachwycil mnie:D

Gość kjdxjkgfjkfg
jesli kupujesz wózek bierz pod uwage tylko pompowane koła ułatwiaja zycie:)

Gość kasss99887
A ja z ciekawości spytam - dlaczego 4 duże koła? Bo fakt - wyglądają ładnie, klasycznie, ale miałam kiedyś taki wózek, a potem przy drugim dziecku taki ze skrętnymi kołami i różnica jest kolosalna! Niesamowita wygoda, nigdy więcej nieskrętnych kół!

Gość a ja tak zapytam
ja bym wziela mutsy kolezanka ma i tez mowi ze rewelacja, tez mi sie czarny najbardziej podoba

ale duze kola sa tez dobre, bo latwiej pchac wozek. Mysle, ze mi skretne nie beda potrzebne.

osobiscie mi sie te klasycznie wygladajace nie podobaja. dlatego wybralabym z tych 4 mutsy. poza tym dla mnie musza byc skretne przednie kola. a z tych pozostalych to ewentualnie ten pierwszy.

A zerknij w necie na wózki Roan Marita. Podobne do tych z Twoich linków, duże, szerokie, stabilne, mocne, na każdy teren. Zajmują dużo miejsca po złożeniu, ale skoro mówisz, że do mężowskiego auta wszystko się zmieści... :) Ja z całego serca polecam Roan Marita, bo mają 4 funkcje - gondola, spacerówka, fotelik montowany na stelaż i kołyska! Gondola ma dno w kształcie łuku, odpinasz ją sobie ze stelaża, kladziesz na ziemi i bujasz maleństwo stopą, zajmując się rozmową ze znajomymi/rodziną/koleżankami.

Wybralabym musty bo te klasyczne mają kijowe spacerówki a jednak z gondolki korzystasz max pol roku a ze spacerówki okolo 2 lat wiec to ona powinna być porządna. Musty wydaje się ok. Na pewno ci odradzam ten z wąskimi kolami. Koszmarny jest. Mialam coś podobnego i zawsze go odradzam bo prócz wygladu i duzej gondoli nic wiecej w nim fajnego nie ma.

też miałam Roan Marita byłam zadowolona,kupiłam 3 funkcyjny i zalety to duża wygodna gondola,pompowane koła dzięki którym wózek mimo wagi lekko i wygodnie się prowadzi na każdym terenie-nawet na plaży po piasku,spory kosz na zakupy,składa się łatwo ,montowanie fotelika na stelazu-na zakupy do marketu nie trzeba targać gondoli.spacerówka też ok.wady-szeroki rozstaw kół-ciężko wjechać do małego sklepu,waga-dość ciężki.Mino tego byłam zadowolona,poniewaz był w dobrym stanie sprzedałam go od reki,mam teraz spacerówkę parasolkę,mała lekka i zwrotna.

Gość ja mialam emmaljunge
i Inglesine:P Jedno dziecko, a dwa wozki- odbilo mi:D Mam jednak porownanie i polecam emmaljunge. Jest swietna, Inglesina ladna, ale niepraktyczna, ladnie wyglada w ogrodzie, ale na dluzsze spacery podroze nie nadaje sie. Ja inglesina tylko na same spacerki jezdzilam, jak cos zalatwic trzeba bylo, skoczyc do sklepu to emmaljunga i to prawda, ze spacerowka jest super. Ja nie musialam kupowac drugiej, bo ta byla swietna. Polecam:)

Gość fasfhajkfad
mutsy jest bardzo ciężki. a nie myślałaś o stokke xplory?

Gość mamaaaa
a ja polecam teutobie ale model fun system. Bardzo funkcjonalna

Gość mamaaaa
teutonie*

Gość dddiddddii
stokke

Bierz mutsy ;) Nie ma drogi nie do pokonana dla niego ;) Dodatkowo mozesz sobie dokupic kosz dodatkowy na zakupy i to jest naprawde super ! Ja jestem zachwycona a jezdze juz 15 mcy . Jest juz nowe mutsy tylko niewiem kiedy bd w sprzedazy http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150614298195670&set=a.10150564435965670.375213.66396965669&type=3&theater Ale jak dla mnie 4rider duzo fajniejsza ;)

Gość a ja polecam Ci ten wózek
http://www.navington.com/wp-content/uploads/2011/09/526.jpg duże pompowane koła, nieskrętne, bardzo miękki, swoboda z jaką prowadzi się ten wózek mnie tak zaskoczyła, że odechciało mi się od razu kupowania Mutsy czy Maxi Cosi, bo na te wózki byłam zdecydowana idąc do sklepu;) dla mnie świetny, bo co rzadko się zdarza - każdą część kupujesz OSOBNO (podwozie, gondolę, spacerówkę itp.), a i cena też rozsądna;) http://www.navington.com/wp-content/uploads/2012/01/cennik-Navington.pdf

Gość TAKO WARRIOR
Ja polecam Tako mam go osobiscie jestem z niego bardzo zadowolona, lekko sie pprowadzi takze po sniegu, ma dosc duza gondole, spacerowka tez bardzo wygodna dziecko moze siedziec przodem badz tylem do nas do tego mam tez fotelik, parasol, folie przeciwdeszczowa, sa tez osobne okrycia na nozki. Raczka jest regulowana kolorystyka tez spora.

Gość TAKO WARRIOR
Za Tako dalam 1350 zl. takze cena bardzo rozsadna poczytaj sobie opinie o nim ja bym kupila go jeszcze raz moja kolezanka rowniez go ma i jest tez zadowolona bezawaryjny wozek. Polecam.

Gość jolllancia
Ja polecam wozki tylko i wylacznie ze skretnymi kolami. Moj jest trzykolowy - kwestia gustu, czasem bywa niewygodnie, ale nie w tym rzecz. Przednie kolo ma w dwoch wersjach - taka "obrotowa" i druga "nieruchoma" - wtedy mozna z nim np. uprtawiac jogging albo jezdzic na rolkach. I jak raz mi oponka pekla w tej obrotowce i musialam przez jakis czas uzywac tego kola nieruchomego, to mnie kurwica strzelala.

Gość mama-dziecko
maxi - cosi mura. niezawodny, niestety nie najtańszy. Ma dużą gondolę i kubełkową spacerówkę. Jedyny ciężki wózek który potrafiłam obrócić dookoła jednym palcem :) Zapraszam na bloga dla mam http://mama-dziecko.blogspot.com/