Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adżress

Muszę zrobić jakąś zimną przekąskę na Wielkanoc. Nie mam pomysłu, pomożecie?

Polecane posty

Gość adżress

Muszę zrobić coś na stół do przekąszenia, jedną rzecz. Nie ukrywam, że nie chcę się spłukać. Co będzie u was? Może macie coś do zaproponowania? Pomóżcie, błagam :(

Gość adżress
No też o tym myślałam, ale to robi siostra :o:o chodzi o to, że idziemy do rodziców i każdy robi jedną rzecz :o galaretka, jajka i śledź odpadają :(

Gość Perw w przelocie XV
U mnie będzie ryba po grecku, jakieś sałatki, jajka, jajka, jajka. :p

zwykla wiosenna salatka salata lodowa, feta, sos czosnkowy ew. jeszcze pomidor i ogorek do tego :)

Gość fghjbkm,
calluna- a ty wszedzie z ta salatka :) chyba barrrrrdzo ja lubisz ;)

Gość Godejwa
kup mielone , dopraw jak na klopsy , ugotuj jaja na twardo , uformuj wielkiego kotleta i włóż do środka te jaja na twardo ,później do foremki na podłużną babkę i do piekarnika:P upiec i na stole pokroić w grubsze plastry :D

Gość aleee
sałatka z tortellini :)

Gość fghjbkm,
jak sie robi salatke z tortelini?

Ostatnio ja ciagle wcinam w pracy. W roznych wersjach - z szyneczka, z plesniowcem... pyyycha :) A tak na szybko (ale juz nie Autorce) polecam jajka ozdobione pasta rybna :) albo warzywami, serem :) oczywiscie polowki

Gość aleee
2 paczki tortellini ugotować 1 duży ogórek zielony pokroić w kostkę puszka kukurydzy 1 pora w półksiężyce pokroić i sparzyć 3 łyżki majonezu

ostatecznie moga byc zamiast tego: drobny jakis makaron, feta, zolty serek, pomidor, ogorek, pieczarki, sos :P

Gość aleee
1 paczka tortellini z mięsem 1 pora 1 seler 3 jajka ogórek zielony kukurydza 20 dag sera żółtego łyżka musztardy majonez Też jest pyszna :)

Gość aleee
Tak jak ktoś wyżej pisał jajka faszerowane tez są pyszne. Uwielbiam z pieczarkami :P I na Wielkanoc jak znalazł :P

kukurydza z puszki, fasolka z puszki, papryka + ew. ogorek kiszony, smietana (malo zdrowa)

Gość Kasandra777
No jak to co na zimną przekąskę ... jajka oczywiście:D warto jednak wcześniej poczytać, żeby kupić dobre jajka na Wielkanoc http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Wszystko-co-chcesz-wiedziec-o-jajach-ale-boisz-sie-zapytac,wid,15449863,wiadomosc.html