Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdycham

Macie sposoby na wysoką gorączkę - 39,4 st

Polecane posty

Gość zdycham

masakra jakas

Gość Pani gorączkowa
przeczekać a jutro bedziesz zdrow, bo goraczka zabije bakcyla. Jesli temperatura jeszcze się podniesie o 2 kreski, to wtedy już zbij tabletkami. Chłodnych kapieli nie polecam, trzeba to umiec robic. Acha i jeśli już nie masz dreszczy, to ubierz się lekko i nie przykrywaj się za bardzo bo to tez podnosi temperature.

Gość używam henny
Dużo pij, nic nie jedz, kompletnie nic a gorączka sama ci przjdzie u bedziesz jak nowa/y. Gorączka to taki stan w którym organizm chce sie pozbyc wszytskich smieci wiec mu w tym pomagaj. Nie obnizaj goraczki.

Gość zdycham
zażyłam paracetamol i polopirynę

Wg. mojej babci gorączkę trzeba wypocić :) Przygotuj zapasową piżamę, wskakuj pod kołdrę, łyknij polopirynę i śpij.

Gość goraczka to nasza natura
ale goraczka nie ma byc zbijana bo wtedy nie spełni swojej roli, ona ma sie odbyc od poczatku do konca bez zadnych "zbijan" jedzenia rosołków itd trzeba duzo pic i sie wypocic wąłsnie jak to babcia mówiła.

Gość hahahahahah
co zabija mikroby ?

Gość Litościwy cham
Gorączka to podwyższenie temperatury ciała. Występuje ona gdy nasz organizm stara się zwalczyć infekcję wywołaną przez bakterie. Jest to reakcja naturalna. Nasz układ immunologiczny automatycznie podwyższa temperaturę naszego ciała, ponieważ bakterie wywołujące choroby nie potrafią przetrwać w wysokich temperaturach. Dlatego też niska gorączka może być dobra dla naszego zdrowia. Jednak gdy temperatura jest zbyt wysoka, mogą pojawić się problemy. http://www.tipy.pl/artykul_3027,jak-zwalczyc-goraczke-domowymi-sposobami.html

Gość Stankowa
Mój najbardziej sprawdzony i najskuteczniejszy sposób na gorączkę to zimy okład na czoło i pyralgina :)

Gość gość
Ja na wysoką gorączkę stosuję ibufen, bo zawiera ibuprofen, a ta substancja jest najskuteczniejsza jeśli chodzi o obniżanie gorączki. Dzieciaki też dostają na gorączkę ibufen tylko w syropie

Gość nataliaolkis
Warto było kupić model BabyTemp jak się nam córka pojawiła na świecie – zdecydowanie polecam!

Gość gość
Różne miałam termometry i najwyższą ocenę mogę modelowi Baby Temp wystawić, błyskawiczny, podczerwień nie ma problemów z wyłapaniem celu.

Gość wiolkaaaa
Nie zacina się przy badaniu mój termometr Baby Temp, a wiem że te na podczerwień to różnie potrafią reagować.

Gość elkaaxx
Mamy Baby Temp od jakiegoś czasu, wygodne rozwiązanie bo mierzy zdalnie, nie trzeba sobie termometra wkładać tam i ówdzie :P

Gość gość
Genialny jest nasz Baby Temp, zmierzy wszystko, szybko, bez kontaktu – spokojnie łapie z paru cm od celu badania

Gość gość
Zadowolona jestem z tego jak chodzi podczerwień w Baby Temp, nie zacina się, nie trzeba stać nad dzieckiem i czekać długie minuty aż sygnał się złapie, a ponoć są z tym problemy w innych termometrach

Gość gość
Wszechstronny jest na pewno Multi Temp, można mierzyć różnymi technikami, ale w każdym razie jest też podczerwień i bardzo jestem wdzięczna światu za tę technologią bo ułatwia badanie niesamowicie

Gość gość
Fajnym termometrem jest nasz Multi Temp, można nim zmierzyć klasycznie dotykowo albo przez podczerwień, ma podwójny system.

Gość gość
Mialam na oku kilka termometrów ale wzielam BabyTemp i nie zaluje. Jest dokladny wyniki łapie prawdziwe.

Gość gość
Warto było wymienić zwykły termometr na BabyTemp. Jedno małe urządzenie a zastępuje kilka termometrów tak naprawdę.

Gość renata
Dnia 24.10.2018 o 16:23, Gość gość napisał:

Warto było wymienić zwykły termometr na BabyTemp. Jedno małe urządzenie a zastępuje kilka termometrów tak naprawdę.

BabyTemp jest przede wszystkim atestowany medycznie, na to warto patrzeć kupując taki termometr, żeby to nie był jakiś chiński wyrób bardziej zabawkowy niż medyczny....

No własnie niekoniecznie.Jeśli bóle głowy sa bardzo częste i bardzo uporczywe to faktycznie dobrze jest z lekarzem porozmawiać.Jednak w wiekszości przypadków ból głowy nie jest zwiastunem niczego poważnego.., tutaj przyczyną może być gorączka. Najlepiej sięgnąć po Gardan, działa najlepiej 🙂

jak bylam mala i mialam goraczke, ktora nie chciala zejsc to rodzice albo zawijali mnie w mokre zimne przescieradla albo myli pod prysznicem zimna woda chociaz to troche drastyczne. jak sie taka temperatura dlugo trzyma to chyba trzeba po lekarza

Gość renata

Tak BabyTemp zapamiętuje wyniki. Ogólnie dobrze mi się korzysta z tego modelu, jest precyzyjny przy gorączce ale temperaturę mleka czy wody w wanience też mi podaje bezbłędnie. Proste w zrobieniu badanie, po prostu trzeba nakierować podczerwień na konkretny cel.

Gość majka
Dnia 12.02.2019 o 14:21, Gość renata napisał:

Tak BabyTemp zapamiętuje wyniki. Ogólnie dobrze mi się korzysta z tego modelu, jest precyzyjny przy gorączce ale temperaturę mleka czy wody w wanience też mi podaje bezbłędnie. Proste w zrobieniu badanie, po prostu trzeba nakierować podczerwień na konkretny cel.

Świetny termometr

Gość kinga

Podpowiem też Baby Temp. Nie nawala, nie zmyśla wyników, korzystam codziennie i zawsze pomiar jest precyzyjny.

Gość kuba

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o różne opcje to można coś wybrać, bo termometrów bezdotykowych jest dużo i każdy ma okazję wybrać taki sprzęt, który jemu będzie odpowiadał. Na pewno Sanity i ich modele to zawsze bezpieczny wybór sprawdzonej marki. W sprzedaży mają też fajny model specjalne dla dzieci BabyTemp.