Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rebeca-Bekca

Dieta po świątach od wtorku - czy schudnę jedząc tak?

Polecane posty

Gość Rebeca-Bekca

Wiadomo, że w święta człowiek się objada i korzysta. Więc nie mam zamiaru zaczynac diety przed świętami. Ale potem chce zrzucic 10 kg. Mam czas do 28 kwietnia - czyli 18 dni licząc od wtorku po świętach. Ile schudne i w jakim czasie jedząc tak: śniadanie: 2 kromki chleba żytniego razowego pełnoziarnistego + 2 plastry szynki drobiowej + 2 łyżki sera wiejskiego 0% tł. (ok. 200 kcal) obiad: 2 jajka ugotowane lub jajecznica z jednego jaja z pomidorem bez tłuszczu (100-150 kcal) kolacja: grejpfrut / jabłko (50 kcal) Do tego dużo wody niegazowanej i zielona herbata i 1 godzina cwiczen dziennie (areobowych) na siłowni + 30 min. step w domu. Mam 170 cm wzrostu i ważę 73-74 kg. Pewnie w świąta dojdę do 75-76 kg. Zaczynam po światch. 28 kwietnia chciałabym zobaczy na wadze 66-64 kg - czy jest to możliwe?

Gość Niezapominajka31
Witaj, To jest dieta 400-500 kcal i widzę, że jest trochę białka. Na takiej diecie średnio w tydzień powinnaś schudnąc 3 kg, więc w 18 dni moze zejdzie ci 8-9 kg. Jesli chcesz do 28 kwietnia pozbyc sie 10 kg, to musisz cwiczyc systematycznie, a na ostatnie 4-5 dni diety zrezygnowałabym w ogole z pieczywa. Wtedy moze to 65 kg bedziesz miec na wadze. Ale kazdy organizm jest inny. Ja na 800 kcal chudłam ok 3-4 kg na 2 tyg. Zapytaj innych dziewczyn, moze ktos jeszcze sie wypowie. Tylko pamietaj, ze jesli na weekend majowy zaczniesz jesc normalnie, albo bedziesz sie objadac, to w tydzien wroca Ci przynajmniej 3-4 kg, wiec uwazaj i rozsadnie wychodz z takiej diety. jesli po tych 10 kg, wciaz chialabys schudnąc (bo to kusi -wierz mi, ze im wiecej schudniesz, tym chcesz jeszcze mniej), to zrob sobie kilka dni przerwy, nawet kosztem 2 kg, a potem zacznij od nowa. I w 3 tygodnie powinnas zrzucic kolejne 8 kg. Powodzenia.

Gość mmmmmmmmmmmmmcdc
a nie lepiej zrobić tak, żeby w święta się nie objadać, zjeść po trochu bez przejadania wtedy jest szansa, że waga nie podskoczy albo nawet schudzniesz?

Gość Rebeca-Bekca
Zgadza się. I w sumie nie mam zamiaru się objadac. wiadomo jakiś kawałek ciacha się zje, czy kiełbaski białej też. Ale nie musze sie objadac. Jak spróbuje po trochu kazdego, to moze swoja wage utrzymam: 74 kg. Byłoby nieźle. Ale to nie zmienia faktu, ze z 74 kg chcialabym schudnąc tak do 64-65 kg. Dam rade na diecie, ktora wyzej napisałam?

Gość dfsfsf
Nie uda ci sie, tak cos podejrzewam. Skoro odkladasz na po swietach to wiadomo, ze i tak twoje odchudzanie jest skazane na porazke. A tak wogole diety nie dzialaja, trzeba jesc mniej, ruszac sie i powoli gubic wage, wtedy nie ma jojo.

Gość Rebeca-Bekca
Ale ja się nie pytam czy mi sie uda - nie chodzi mi o mnie i moja motywacje - tylko o to czy ta dieta może odchudzic 10 kg!!! Juz probwoalam kiedys powolnego chudnięcia i po 2 miesiacach jak stracilam 6 kg zrezygnowalam. Wole sie przemeczyc krotki okres czasu. a efekty miec szybciej. Tylko czy tak się da?

Gość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
jedz tak caly czas napewno schudniesz te 10kg czasem moze byc jakis przestoj a jak chcesz szybkich efektów to 3 tygodnie jogurt i grejfrut:)

Gość malwera
ile tych jogurtow i jakich i ile grejpfeytow

jogurt naturalny najlepiej jeden na dzien i jednen grejfrut;) cos ala głodówka, ale jesz wiec trawienia nie wstrzymujesz po pewnym czasie przechodzi ochota na jedzenie efekty są lepsze jesli sie cwiczy, to nawet wskazane, zeby cialo bylo jędrne potem trzeba sie pilnowac oczywiscie

Gość malwera
a jak dlugo?

no tak z 3 tygodnie

Gość Rebeca-Bekca
Dziękuję bardzo za odpowedź. Może zrobię tak, że 10 dni będę na mojej diecie, a 8 dni na tej jogurtowo-grejpfrutowej. Efekty na pewno będą super i 10 kg poleci... A może i trochę więcej, bo mam zamiar cwiczyc codziennie. Na święta jestem u teściów i ciężko będzie nic nie jesc, wiec jak już pisałam, zaczynam rowno 10-ego kwietnia. Jak chcecie mogę Wam napisac w ten wtorek ile dokladnie ważę, jak przebiega moja dieta i jakie są efekty - tzn. ile schudłam z dnia na dzień. Więc tak - etap I - 10 dni diety "mojej" 400 kcal etap II - 8 dni diety "jogurtowo - grejpfrutowej" Ostatnie ważenie będzie 28 kwietnia i to będzie mój efekt końcowy. Bo tego dnia wyjeżdżam do Holandii na 5 dni. Ale mam nadzieję, że zdąze przez wyjazdem wejśc na forum i podac Wam finalny wynik. Juz nie mogę się doczekac az zaczne. Jetsem bardzo pozytywnie nastawiona! :)

Gość polecam Lutza i optymalną
jojo z bonusem będziesz mieć gwarantowane , najlepiej nie schodzic poniżej 1000 kcal

Gość omnaaa
10 kg w 18 dni!! chybaś z byka spadła.marne prowo

Gość omnaaa
bez efektu jojo w 18 dni można zrobić 2 do 3 kg maksymalnie

zrob sobie faze ataku dukana przez 10 dni,jak bedziesz do tego cwiczyc i duuuzo pic,to efekty sie zaskocza.mi bez ruszania tylka z krzesla spadlo 2kg w 10 dni

Gość dukan jest dla bardzo zdrowych
po dukanie ma się chore nerki i wątrobę oraz efekt jojo :P MZ i trochę ruchu

Gość dukan jest dla bardzo zdrowych
MŻ i ruch wtedy po problemie , tak szybko stracić kg to co najwyżej liposukcja pomoże

po 10 dniach chorych nerek na pewno miec nie bedzie.trzeba duzo pic i duzo siusiac-w tym tkwi sekret.bez wody ciezko chudnac:)

Gość sranii armanii
lekarze zabraniają tej durnej diety białkowej bo jest bardzo szkodliwa , fakt ,że trzeba duzo pić bo nadmiar białka uwaga powyżej bezpiecznej normy 80-100g na dobe dla dorosłej osoby jest bardzo szkodliwa , nadmiar białka obciąża bardzo nerki i wątrobę , jak jestes taka głupia i ci na zdrowiu nie zalezy to twoja sprawa innych nie namawiaj , skąd wiesz ,że 10 dni nic złego nie zrobi ? jak któraś ma słabą wątrobę , nawet lekką niewydolność nerek albo bierze np jakieś leki hormonalne to co ? a i nadmiar białka bardzo zakwasza organizm wiesz o tym mądralińska? a tego nie zalaklizuje (czyt nie zneutralizuje) duża ilość wody. wiesz czym grozi ciągłe zakwaszanie organizmu? wątpię bo bys nawet 3dni na tej durnej diecie nie była

Gość heh a ja się racjonalnie
odzywiam i się ruszam, każdemu polecam