Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od rodziny jak najdalej

czy tylko ja uwazam ze to nienormalne?

Polecane posty

tak tylko chce opisac pewna sytuacje.mam kuzyna 23l wpadke zaliczyli ich dziewczynka obecnie ma skonczone 6 mies od paru dni...nie mieszkam w poblizu wiec te informacje dostaje od mojej mamy...chwalili sie ze mala w wieku niecalych 4 miesiecy ladnie siedzi..teraz ze juz w chodziku zasuwa...jak miala kolki, a wiem ze miala bo sama widzialam ja jako kilkutyg dziecko, mowili ze to nie kolki tylko ma humory i dlatego placze. czy tylko ja uwazam ze to nienormalne co oni robia z tym dzieckiem??przeciez to wszytko sie odbije na jej kregoslupie!

Gość ciociapocia
normalne

mormalne ze niemowle 6 miesiecy chodzi w chodziku alekko ponad 3 zeby je sadzac?

Masz rację - powinni przywiązać małą do łóżka i niech leży do osiemnastki Jeśli dziecko samo siada, czy się podnosi, to znaczy, że już na to czas...

Gość bckdsbvlds
widze ze kolezanke zazdrosc skreca, tez by sie chcialo miec fajna rodzinke, dzidziusia i sie cieszyc kazdym jego postepem w rozwoju

kolki nie n majaw pływu na kręgosłup ;) moze byc silna i juz siedziec ,, ten chodzik mi sie tylko nie podoba. Ale bardziej nie podoba mi sie to plotkowanie, ze kuzynka wpadła, ze wiesz od swojej mamy i jest to dla Ciebie nienormalne >> Nienormalna to jest pedifilia :P, odczep sie od rodziny z okazji Wielkonaocy np ;)

Ja byłam tak nauczona , że sama dziecka nie sadzałam a do chodzika włożyłam jak sprawnie chodziła już przy meblach . Czyli dla mnie to GŁUPOTA .

to o kolkach to tak tylko. nie siadala sama tylko oni ja sadzali, a do chodzika wlozyli bo stwierdzili ze jak przebiera nozkami to chce chodzic. i nie zadne plotki znam ich dobrze a ze wiem nie od nich to tylko dlatego ze teraz nie mamy kontaktu. i sama mam rodzine i 13 mies chlopca i wiem co i jak tez byl/jest duzy i silny no ale w wieku 6 mies to nie w glowie mu bylo chodzenie chodzika nigdy nie uzywalam a sam zaczl chodzic w 10 mies

to z ta wpadka to mialam na mysli to ze ona b mloda i zawsze robila wszystko po swojemu nikt nie mogl jej nic doradzic bo ona wie lepiej

Gość mamaijaaaaaa
Nienormalne.Ja obecnie mam 11 miesieczniaka ktory dopero co nauczyl sie ladnie sam siadac,od 2 tyg probuje wstawac,ale rownowagi jeszcze nie potraf utrzymac.U mnie było znow tak,ze ja dzecko do nieczego nie zmuszalam,kazde ma swoj czas i rowniez z tego tytulu zostalam wysmiana i wytykana przez wiele osob ze z moim dzieckem cos nie tak,ma miesiac do roku a nie potraf nawet probowac chodzic i od niedawna ladnie sam siada i raczkuje.Ale ja sie tym nie przejmuje,tak czy siak bedzie biegal i bedze duzym chlopcem :)

dzieki w koncu jedna normalna odpowiedz.

Gość a ja mysle,ze tu
chodzik jest niezrowy. jednak nie znam zadnego dziecka, ktore mialo przez niego pozniej problemy z nozkami czy z kregoslupem. tak, zgadzam sie, za wczesnie sadzali malucha. znam taki przypadek. dziecko ma sie dobrze. poki co. tez myse,ze to nie twoja sprawa. no amsz swoje zdanie, ale wybacz, nie twoj interes:)

Gość Podobnie
dzieci różnie się rozwijają synek mojej siostry zaczał sam chdzik jak skończył 8 miesięcy.

pewnie ze nie moja sprawa ja sie nie wtykam do nich. tylko chcialam sie tu dowiedziec jakie jest wasze zdanie na ten temat, to wszystko

Gość ciociapocia
widocznie zaczeli tak robić ,bo widzieli że już czas ,zauwazyli po dziecku że jest na to gotowe ,w koncu gdyby dziecko nie rwałoby sie do siadania czy chodzenia nie robiliby z nim tak ,widze ze za bardzo chcesz znależc wady w zonie Twojego kuzyna

a jeszcze chcialam napisac, mimo że moja odpowiedz nie była dla Ciebie normalna, ze wiele rzeczy wynika z niewiedzy ludzie sadzaj dzieci w dobrej wierze , nie wiedzac że nie wolno tak samo kiedys chodziki były bardzo modne, moze nie kazdy wie, że teraz lekarze bardzo odradzaja chodziki wiec zamiast plotkowac , to moze pogadaj z ta swoją kuzynka, bedziesz miała pewność że robi głupoty z głupoty albo z niewiedzy!!!

Pewnie ze to normalne, moja kolezanka ma corcie, jest baaardzo silną dziewczynką. Jak miala 2 miesiace to juz zadzierala glowke do gory, teraz ma prawie 6 m-cy i tez zasuwa w chodziku, prawie raczkuje, i nie zmuszaja jej do niczego, ona sama sie rwie do tego! juz prawie sama wstaje ;)

byla normalna tez sorki i jeszcze jedna . tez moj lek powiedzial ze chodzik nie nadaje sie dla mojego synka bo jest za duzy i ciezki i przyjdzie czas jak zacznie sam chodzic i mial racje. ta ich mala jest po prostu grubaskiem bo nie znaczy ze silna(widzialam ja kilka mies temu) moj synek prawie od ur sam glowke trzymal a i tak ja ja z tylu zwsze trzymalam, tez sie dzwigal do siadania chyba ok 3 mies ale nigdy go na sile nie sadzalam, jak 1 raz stanal w lozeczku mial 8 mies potem przy meblach zasuwal ale nigdy mu w tym nie pomagalam nie chce jej nic mowic tak jak pisalam wyzej nie moja sprawa, chcialam sie dowiedziec co inne matki o tym mysla

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
W ogóle jak mozna dziecko wsadzać do chodzika??? a już 6 miesiecznie dziecko, dziecko powinno ok roku zaczynac chodzic samo!!!!!

temat jest bardziej o tym ze ona zmusza dziecko do tych czynnosci, na sile chce zeby mala wszsytko szybciej robila niz moj syn! i nie plotkuje powtarzam, tylko chcialam znac opinie innych, nie moje dziecko nie moja sprawa

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
a rpodzice wsadzają dziecko do chodzika tylko dla swojej wygody, a jezeli chodzi o pozniejsze problemy przez chodzik to ja niestety znam takie dzieci. As kąd póxniej wszelkiego rodzaju wady postawy, problemy z biodrami, xle stawiane stopy? Aj szkoda gadać, 6 miesieczne dziecko to zaczyna siadac a nie wstawac a matka która uważa inaczej jest po prostu tępa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie zgodze sie z opinia pini wyzej. kazde dziecko rozwija sie w innym tempie i tyle ;)

moa córka jak miała 1 tydzień to zadzierała główkę do góry teraz ma 6 tygodni i ją trzyma sama sztywno gdy ją noszę na rękach ( oczywiście asekuruję ją jeszcze moją ręką) nie ma zasad co dziecko to inaczej sie rozwija :)

zgadza sie kazde rozwija inaczej, ale na sile robic z dziecka nie wiadomo kogo??napisalabym wiecej o niej ale zaraz powiecie ze plotkuje, w kazdym razie dla mnie to co ona robi z dzieckiem nie jest normalne a moj kuzyn polowe nie wie bo pracuje w delegacji ciagle

Gość mama córeczki.................
moje dziecko trzymało sztywno głowę w 6 tygodniu życia samo siadało w wieku 4miesięcy,jak miało 6 raczkowało, 9 miesięcy wstało z podłogi i po dwóch tygodniach zaczęła chodzić sama (wcześniej przy meblach i w łóżeczku. Było bardzo silne, do tego drobne. Teraz jestem w drugiej ciąży, dziecko będzie większe i spodziewam się, że będzie przez to bardziej kluskowate, nie sądzę żeby rozwijało się tak szybko jak starsza siostra ale kto wie.

Gość mama córeczki.................
nie rozumiem jaki jest cel tego tematu, mamy napisać że kuzynka jest be a ty ach? Tak chodzik jest niedobry i sadzanie na siłe też. Może być?

nie taki cel, tylko czy wy tez na sile chcialyscie zeby wasze dzieci tak szybko siedzialy i chodzily ...

Gość iyfuglhl
A dla mnie o wiele bardziej nienormalna jest sytuacja że jakaś niedorobiona bladź siedzi w internecie i komuś dupę obrabia...