Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeeejjjjoł

Kaszka czy kleik do butli na noc??

Polecane posty

Gość heeeeejjjjoł

Jak to robicie drogie Mamy?? Synek ma 4miechy,samo mm mu nie wystarcza-budzi sie glodny co 3h. Jaka ilosc kaszki/kleiku na ile ml mleka? Prosze o pomoc,kompletnie zielona jestem.

Gość taak ciekawe
Kleik lepszy. Wg wskazań z opakowania.

Gość heeeeejjjjoł
Ale wskazania z opakowania odnosza sie do robienia kleiku w miseczce..czyli za gesty do butli..

Gość BabyLovesCuddle
My tez chcemy zaczac. mam smok trojprzeplywowy. Dziecko pije 210ml mm..czy plaska lyzeczka kleiku wystarczy??? I jaki wybrac,ryzowy czy kukurydziany??

Ja też mysle,że kleik lepszy na noc... ja dawałam kukurydziany... u mojego synka to nie działa ani kaszka ani kleik i tak sie obudzi i tak głodomor!ale kleik jest lzejszy...

Gość tttttttttttteeeeeeee
kleik jest letszy na noc niz kaszka zapychajaca

Gość BabyLovesCuddle
Dobra,ale jak go podac??na 210ml wody???plaska lyzeczka wystarczy czy dwie??

Gość ja daje na 210 ml
no dajesz 210 ml wody, czyli wychodzi 230 ml mleka do tego dajesz 2,5 lyzki stolowej aaaaaaaaaaa i u mnie lepiej sie sprawdza kleik nestle, w bobovicie robia sie grudy

Gość mama babelkow
ja podaje kaszke kleik jakos moim dzieciom nie podchodzi sypie 2 i pol miarki plaskiej na 210 ml mleka.i moje pytanie jaka jest roznica miedzy kleikiem ryzowym a kaszka ryzowa o smaku jakims tam bo glowny skladnik jest ten sam tyle ze kaszka jest slodka wiec nie do konca rozumiem ze kleik jest lzej strawny.Podaje kaszke w butelce bo to jest u mnie wstep do podawania jej lyzeczka i po kaszce mleko ,ale poki co po kapieli ledwie widza na oczy , wypicie mleka przez smoczek 2 graniczy z cudem a tak pija wieloprzeplywowym kaszke i wypijaja ja do konca bez stresu(samo mleko przez smoczek wieloprzeplywowy tt jest nie do ogarniecia bo sie krztusza i polowa im wyplywa bokiem:()maj niecale 6 miesiecy.

Gość njbjbjhbjhbhbh
A czy robi któraś z Was kleik na własnym mleku, bo ja sypię do butli z mlekiem ok. 4 łyżek kleiku, jest gęsty ale po kilku minutach jest rzadkie i mały normalnie wypija. Czy na mm tak się nie dzieje, jest cały czas gęste?

mojej małej kleik zupelnie nie podszedl.ja robie tak .jej ulubiona kaszka to paskudzctwo z bobovity na dobranoc kaszka mleczno ryzowo-kukurydziana z bananami.probowalam,obrzydliwe.ale jej smakuje.mi natomiast smakuje nestle owoce lesne pieknie pachnie!same jagody! ok wracam do tematu.robie tak,180 ml wody 4 lyzeczki mleka nan i 4 lyzeczki kaszki(bo jest z mlekiem).mala spi cala noc a jest troche glodomorek.

chyba gdzies zjadlo bo napisalam wczesniej.moja mala 6msc uwielbia kaszke mleczno ryzowo kukarydziana z bananami bobovity na dobranoc ,taka w niebieskim opakowaniu,probowalam ohyda!!hmm kaszka nestle owoce lesne pychotka oczywiscie wg mnie tak pieknie pachnie jagodami.no ale dla mnie.corce zupelnie nie podchodzi.robie tak.180 ml wody 4 miarki mleka nan i 4 pelne miarki kaszki bo jest z mlekiem.corka spi cala noc a jest troszke glodomorek.

Gość boszsz takie małe
wygodna mamusko dziwne ze cycek mojemu starczal a twojemu nie mm?

Gość jestem na lekach
idiotko, nie moge karmic piersia.

Gość gość
Kaszki lepiej nie dawać na początku www.pediatranazdrowie.pl/kaszka-czy-kleik-omijaj-niezdrowe