Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczesliwa dusza

jak schudnąć kiedy kocham jeść?!?!

Polecane posty

Gość nieszczesliwa dusza

codziennie się zarzekam że już od dziś głodówka albo przynajmniej ograniczę słodycze i będę jadła ogólnie mniej ale nie umiem tego utrzymać dłużej niż godzinę jak mam sie zmotywować? mam 165cm wzrostu i 56kg chcialabym schudnąć 4 kg niby nie dużo a mam z tym ogromny problem

Gość nieszczesliwa dusza
pomozcie

Gość nieszczesliwa dusza
nikt nie napisze?

Witam, aby schudnąć trzeba wypracować ujemny bilans energetyczny, wprowadzić dietę o obnizonej kaloryczności, wprowadzić ruch. Głodówka to zły pomysł na odchudzanie, wiec najlepiej o niej zapomnij. Dieta na poziomie 1200-1400 kcal na pewno spowoduje, ze schudniesz. Staraj się odżywiać zdrowo. Jedz ciemne pieczywo (2-3 kromki dziennie) makaron, ryż lub kaszę (1/3 woreczka dodatkowo do zupy lub drugiego dania, do sałatek niech stanowi jedną porcję, w przypadku makaronu 1/2 szklanki ). Wprowadź warzywa i owoce (2 duże owoce -jabłko, gruszka, pomarancza lub 3-4 mniejsze - mandarynki, kiwi, śliwki). Dodatkowo chude mięso i ryby smażone na niewielkiej ilości tłuszczu. Nie musisz liczyć kalorii z aptekarską dokładnością. Oceniaj porcje i porównuj np z pokazanymi na stronie ile.wazy.pl produktami. To pozwoli Ci mniej więcej określic kaloryczność Twojego jadłospisu. Nie myśl o diecie jako o sztrasznym wyrzeczeniu, jedz regularnie 4-5 razy dziennie, wtedy po tygodniu lub dwóch przyzwyczaisz organizm i unikniesz podjadania między posiłkami. W razie pytań zapraszam do kontaktu mailowego (moniakch@diety.poznan.pl) pozdrawiam, Monika Chrzanowska www.diety.poznan.pl

Gość dupa zmarznięta na kość
poczytaj sobie o tym jakie szkody wyrządza cukier to ci się słodyczy odechce ;) pij wodę niegazowaną źródlana czy mineralna tak 2-3 litry i od razu mniej będziesz jadła ,zamień jasne pieczywo na razowe i z pełnego przemiału troche zmniejsz porcje

Gość baboraaa
nie wydaje mi sie ze masz z czego chudnac...

Monika, z tym chodzeniem do wróżki to jest jakaś metoda, pod warunkiem, że wróżka mieszka odpowiednio daleko :) Jak zapłacimy za wizytę, to na jedzenie braknie. A tak na serio, znajdź sobie dietę, która nie ogranicza ilości pokarmu. Ja tak robię i powoli chudnę.

A co powiecie na wczasy odchudzające? To prosta i szybka droga, aby w parę dni zrzucić kilka kilogramów i dobry start, żeby wprowadzić nowe zwyczaje w swoje życie. Przy okazji fajnie się można pobawić i poznać nowych ludzi. Taka okazja przydarza się w Primaverze z Jastrzebiej Góry. Sprawdźcie ich ofertę :D

Gość noto zrobcie -----
przestan reklamowac !

Gość wytrwałamarta
ja schudłam korzystając z usług trenera osobistego. rewelacja- trener napisał plan treningowy i trenował ze mną każdą minutę. fajnie dla motywacji i przy okazji ćwiczyłam poprawnie.Bardzo profesjonalne podejście.Jadłam raczej tak samo jak zawsze. mogę podać adres jego strony - www.zrzucamy-kilogramy.pl

Gość kalambur
to powinaś mieć nik : " nieszczęsliwa tusza" ha ha :P ja tam akurat lubię jak kobieta ma trochę ciałka, ale u ciebie jakoś go za dużo nie ma, więc spoko maroko :)

Gość rezolutka
Musisz jeść ale mniejsze porcje. Powiedz - po co zjadać 5 cukierków jak ugryziesz połowę 1 i smak masz taki sam jak po 5? Recepta jest prosta - redukcja. Bo katować się głodówkami i jeść zielsko to nie ma co - mało kto wytrzyma, to katorga a nie droga do szczęścia. Znajdz tylko drogę by zmniejszyć apetyt, tzn, żebyś miała zapotrzebowanie na mniejszą ilość pokarmu, może coś takiego - http://www.youtube.com/watch?v=QPV1qFLrDkg&feature=c4-overview&list=UU0OshmUtptEWt4OHmrK_LLA po tym jesz dużo mniej i efekty chudnięcia jak widzisz - nawet 20 kg :)

Gość gość
dobre pytanie, ale ja nie znam odpowiedzi, uwielbiam jesc, i choc nie tyje tez nie chudne gruba nie jestem , ale przez to podjadanie nie moge zgubic oponki na brzuchu

Gość gość
dzis sie najdlam , jaka zwykle, a mialam robic diete jaa jestem uzalezniona od chleba i precli oraz ciasta\

Gość gość
i ja tez:( siedze przed kompem albo tv i jem, jem, jem' nawet nie czuje głodu ale sobie jem masakra juz dzis 2 godz bylam na spacerze, 1 godz na zakupach na nogach jeszcze wyjde na godzine w sumie ( spacery z psem do wieczora) ale potem non stop jem co robic? poradzcie