Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katiia

KIEPSKIE WYNIKI NASIENIA

Polecane posty

Gość Katiia

Witam, domyślam się, że to jest prywatna sprawa ale może ktoś mnie chociaz troszkę pocieszy? Mój ukochany zrobił badania nasienia i wyszły według mnie niezbyt dobrze a mianowicie: KONCENTRACJA PLEMNIKÓW W 1ml ejakulatu 9mln/ml W całej objętości ejakulatu 37,8mln RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW Plemniki o ruchu prostoliniowym , progresywnym , typ A 31% Plemniki o ruchu powolnym, typ B 25% Plemniki o ruchu w miejscu, typ C 4% Plemniki nie wykazujące ruch , typ D 40% Plemniki o prawidłowej morfologii 17% Plemniki o nieprawidłowej morfologii 83% W tym nieprawidłowości dotyczące : główki 82% szyjki 1% witki 0% Czy według was mamy szansę na potomstwo? Gdyż wizytę mamy dopiero za dwa tygodnie. Z góry dziękuję za posty

Gość z tego wynika ze ma
zla morfologie byc moze jest a napewno jakis stan zapalny dobrze bylo by zrobic posiew bakteriologiczny nasienie regeneruje sie 3 miesiace mozna zastosowac witaminy np salafazin mace cynk selen kwas foliowy ale to nie zawsze pomaga staracie sie o dziecko jak dlugo? ty robilas badania?

Gość z tego wynika ze ma
do tego dochodzi slabe nasienie czasem witaminy pomagaja a pali?pije ? dobrze bylo by zminic tryb zycia i po 3-4 miesiacach powtorzyc a jak sie nie poprawia to inseminacja moze byc rozwiazeniem moze dojsc do zaplodnienia bo tak naprawde wystarczy 1plemnik ale moze byc ciezko bo jest slabe zla morfologia i ilosc

Aurotko nigdy nie wyciaga sie wnioskow z jednego wyniku spermio. Czy maz robil jakies dodatkowe badania hormonow? Mozesz mu podawac witaminy na poprawe spermy. Moj maz bral 2 miesiace przed zamrozeniem nasienia bral dostakow witame ci e w dqwce 1000 i i 6000mg dziennie. Twoje wyniki nie da najleosze ale tez nie sa katastroficzne. Powtorz wyniki po kuracji witaminami i badaniami krwi meza za ok 10-12 tyg.

Witam, staramy sie od roku. Miałam robione hormony i są OK. Jedyne co to mam podstawie USG, które wykazało liczne pęcherzyki na obrzezu obu jajników.

Jedyne co to podejrzewają u mnie pcos, na podstawie w/w badania USG.