Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze prawisz

czt moje TSH jest ok?

Polecane posty

Gość dobrze prawisz

mój wynik 2,28 a norma to 0,27- 4,20, więc jest w normie, ale czytałam (nawet tu na kafe, ale nie tylko), ze najlepiej mieć TSH ok. 1, więc już sama nie wiem

Gość dobrze prawisz
bardzo prosze o pomoc

Gość ffrfefef3wefr
nie wiem czytanie czytanie, lepienie lepiejem ale wybnik w normie. Ja mialam wyzej w strone niedoczynnosci, nawet mialam wynik [ponad te 4,20 ale schudłam sporo więc niedoczynnosci miec nie moge!

Gość oihiuhuui
w normie w sumie to idealny wynik:)

Gość dobrze prawisz
dziekuję dziewczyny. grzebię po necie i znów znalazłam takie info (jakieś forum medyczne), ze u kobiet w wieku rozrodczym (mam 24 lata) TSH powinno wynosić 1-1,5..... już nie wiem co myśleć

Gość ffrfefef3wefr
normy sa ;po to by wiedziec jaka jest norma, masz dobre tsh i sie nie martw w necie wiele bzdet mozna wyczytac

Gość dobrze prawisz
wiem wiem, ale chciałabym miec w najbliższym czasie dziecko i boję się ze ten wynik może mi przeszkodzic. idealny so zajścia w ciązę jest w okloicach 1

Gość moja endokrynolog
twierdzi ze juz od wyniku1.5 powinno sie leczyc,idealny wynik to od0,5 do 1 gora

Gość dobrze prawisz
ale skoro tak to dlaczego norma jest do 4? przeciez to bez sensu

Gość moja endokrynolog
jak zapytalam sie o to moja lekarke endo to powiedziala ze te normy do 4 to idiota ustalil,zupelnie nie znajacy sie na hormonach

Gość moja endokrynolog
obserwuj siebie uwaznie ja pare lat temu mialam cos powyzej trzech,w pazdzierniku prawie 10,teraz mam1.3 po leczeniu,tzn caly czas sie lecze

Gość dobrze prawisz
heh, no ciekawe, wszyscy sa głupi tylko ona jedna mądra;)

Gość ffrfefef3wefr
g prawda bo wg mego wyniku w takim razaie [powinnam miec niedoczynnosc ...a skoro mam niedoczynnosc to dlaczego chudne??? przy niedfoczynnosci to NIEMOZLIWE!!! poa tym ft3 i 4 mam w normie i usg takze

Gość moja endokrynolog
jest bardzo dobra lekarka,ja mimo ze wynik jak napisalam mialam pare lat temu niby w normie to juz sie zle czulam,nikt na to nie zareagowal bo bylo w normie,okazalo sie to dla mnie niestety przeklenstwem bo pare lat pozniej zniszczenia tarczycy byly przeogromne

Gość moja endokrynolog
co jakis czas kontroluj sobie TSH i patrz czy nie wzrasta

Gość ixyyyyyyyyyyy
przeciez mozliwe jest chudniecie przy niedoczynnosci zwolniony metabolizm jest jednym z objawow, ale nieobowiazkowym :o

Gość dobrze prawisz
ale ja sie czuje bardzo dobrze, nie mama żadnyhg dolegliwości, nie odczuwam żadnego dyskomfortu. tsh zrobiłam tylko dlatego że jeszcze nigdy nie robiłam i stwierdziłam ze wypadałoby w końcu zobaczyć jak ta tarczyca działa.

Gość ffrfefef3wefr
nie jest mozliwym chudniecie

Gość bebe bebe bebe
samo TSH nie jest wystarczające do stwierdzenia czy tarczyca jest zdrowa, głównie z tego powodu że jego wynik bardzo często się waha musisz zrobić badania ft3 i ft4 i jeszcze jakieś przeciwciała, badanie usg tarczycy dopiero mając wszystkie te wyniki będziesz mogła stwierdzić czy jesteś chora czy nie

Gość dobrze prawisz
a jeśli nie będzie wzrastać tylko będzie się utrzymywać na podobnym poziomie tzn. ze chyba jest ok? co jakiś czas tzn. jak często?

Gość ffrfefef3wefr
mam koelzanki z neidoczynnoscia i wszytskie utyte:) bez mozliwosci schidniecia, poza tym moja szyja jest piekna szczupla i lekarz sam mi poweidzial ze nie mamz adnych oznak tarczycy

Gość ffrfefef3wefr
wlasnie ft3 i 4 plus usg , ja mialam ok a tsh wahalo sie cholernie

Gość dobrze prawisz
mi lekarka mówiła ze inne badania ( te f3 f4 i inne cuda) robi sie dopiero wtedy kiedy tsh jest nieprawidłowe. jeśli tsh jest w normie to innych badan nie robimy. tak jest też na stronie medycznej o chorobach tarczycy

Gość moja endokrynolog
ja bym tak sobie co pol roku badala,do tej od chudniecia ja mam niedoczynnosc i tez jestem szczupla,nie mam grubej szyi w zyciu bys po mnie nie powiedziala ze mam chora tarczyce

Gość ixyyyyyyyyyyy
ja jak sie okazalo, ze mam niedoczynnosc to wazylam ok 45 kg szyje mialam szczuplutka teraz waze ok 43

Gość bebe bebe bebe
ja robiłam 3 badania tsh w krótkim odstępie czasowym za 1 ciut ponad normę za 2 znaaacznie podwyższone za 3 w normie lekarka nie kazała panikować, zleciła pozostałe badania, wytłumaczyła że nie można stawiać diagnozy i aplikować leki na podstawie samego tsh zrobiła mi jeszcze usg tarczycy wyszło ok badania pozostałe wyszły dobrze, wszystko w normie, w tym tsh

Gość ffrfefef3wefr
a pierdolicie pod publike

Gość dobrze prawisz
każdy gada inaczej:O

Gość bebe bebe bebe
poza tym pamiętaj że są różne metody badania tsh a co za tym idzie dla każdej z tych metod są różne normy

Gość przy takim wyniku
mozesz miec problem a raczej klopoty z zajsciem w ciaze przynajmniej moja kumpela tak miala wynik dla kobiet dobry to gora 1