Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enaxperia

obawa przed ciąża.

Polecane posty

hej. . wczoraj uprawiałam seks z chłopakiem, oboje 'doszlismy', chwile leżelismy uniosłam sie i on poczuł ze nie ma prezerwatyty, została w srodku ale wystawała. . wyciągnął. Przestraszylismy się. Jakie jest prawdopodobieństwo zaplodnienia ? Jestem przerażona, i ciągle się nakrecam na jakieś objawy. .

Masz już mdłości? :classic_cool: Ściemniał Ci pasek włosów od pępka do cipki? :classic_cool: A możesz latasz do toalety co 5 minut? :classic_cool:

Ja bym się bardzo obawiała ... ryzyko jest duże, chociaż podobno w ciążę nie jest łatwo zajść :) idź do lekarza, najlepiej prywatnie(mowa o ginekologu) i poproś o recepte na escapelle (tabletka "po") nie będziesz się martwiła przynajmniej.. taka tabletka kosztuje około 50 zł (ja zapłaciłam 50 zł) .

a nie za wcześnie na objawy ? to drugi dzień dopiero. . sikam często ale dlatego że dużo pije, siedze w domu i cała butelka wody. Cycki mam jakby większe. Nie to nie może być. . stresuje się strasznie. a na ta tabletke chyba za późno hm?

Gość aristo 5698
o Boże... objawy na drugi dzień, zlituj się laska. Ile ty masz lat ?? 15 ??

no własnie wiem, że za wczesnie na objawy. mam 19 lat. Poprostu jak się jest w stresie to wszystko przychodzi do głowy, nawet najgłupsze, rozumiem teraz te inne kobietki co pisały. To było po okresie, prawdopodobnie dni niepłodne. .

to ja może tak łopatologicznie co do tych objawów. Kochana, sprawa wygląda tak, nawet jeśli są szanse na zapłodnienie to tak, plemnik z komórką może połączyć się dość szybko (jeśli są to dni płodne albo dzień owulacji moze to być kwestia minut, godzin) Ale, droga komórki jajowej zapłodnionej do jajowodu, trwa ok 4-6 dni tyle czasu musi minąć żeby "zaczepiła" się w błonie śluzowej macicy. Objawy ciąży nie występują w momencie zapłodnienia.. Jedynym objawem mogłoby być ewentualne kilka kropel krwi na bieliźnie świadczących o zagnieżdżaniu zarodka, ale to też nie po 2 dniach.. Piersi mogą boleć cię z wielu innych powodów.. Teraz z innej beczki, jeśli mówisz że to dni niepłodne to raczej małe szanse, ale jeśli te po okresie to miej na uwadze, że plemniki w odpowiednim środowisku mogą przeżyć według najnowszych badań do 7 dni! Także popieram rade koleżanki, lepiej idź do ginekologa prywatnie, (prywatnie po recepte jeśli zapłacisz mu za wizyte oczywiście, przyjmie cię każdy nawet jesli nie masz swojego) Tabletka ok 50 zł, ja zapłaciłam nawet nie całe 50 :) i będziesz spokojniejsza. I to jest jedyna rzecz którą możesz zrobić. a i jeśli chcesz udać się po tabletkę, to lepiej się uspokój, bo jak się stresujesz to krew szybciej krąży i szybciej może nastąpić zapłodnienie czy zagnieżdżenie zarodka.. Także spokojnie i pisz co i jak ;)

Jak powszechnie wiadomo, tabletka "po" działa, przyjęta do 72 godzin po niebezpiecznym stosunku.. Przy czym każda godzina zwłoki działa na naszą niekorzyść, gdyż zmiejsza prawdopodobieństwo pożądanych skutków czyli nie zajścia w ciąże.

wizyta u ginekologa, dokładnie usg dopochwowe wykazało, że nie jestem w ciąży. Dla pewności zrobię za kilka dni test.