Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawet nudne

Czemu życie nie może być normalne,zwyczajne,nieco

Polecane posty

Gość nawet nudne

Nie jakieś cudowne i beztresowe,ale po prostu zwyczajne.

Gość nawet nudne
Ja chcę normalne życie.

Gość nawet nudne
ja nie bałem nigdy się trudności,jako takich,tylko popierdolności,sytuacji z których nie masz wyjścia za bardzo,ale które musisz znosić,coś jak w komedii Kogel Mogel Zenon Wolański

Sytuacje bez wyjścia to najgorsza sprawa. Jakakolwiek decyzja zawsze niesie za sobą część złych konsekwencji. Co z Twoim życiem ?

Gość nawet nudne
zawsze było dziwnie,dzisiaj w trakcie domowej awantury rozpierdoliłem doniczkę,omal nie podciąłem sobie żył i nie przypierdoliłem siostrze pięścią,byłem w pewnym afekcie

Jestem w stanie zrozumieć rozpierdolenie i prawie uderzenie, bo to są nerwy. Ale nie chęć podcinania żył - skąd pomysł ?

Gość nawet nudne
ja jestem ciekaw jak rodzice sobie z nastolatkami,to co siedzi w ich łbach to jest wysypisko radioaktywne,matka tylko pokiwała głową,ty masz nadzieję się wyprowadzić do końca roku i masz szansę to zrealizować,a mnie czeka z nią życie tu w domu

Gość nawet nudne
te nastolatki pojebane wychowują rodziców a nie na odwrót

Wiem, co czują rodzice nastolatka, który chce przez leki popełnić samobójstwo. Ale to btw. Dlaczego masz mieszkać z mamą cały czas ? Z Twojego powodu czy jej ?

Gość nawet nudne
nie mam mieszkać,do końca roku mam nadzieję się stąd wyprowadzić,matka jest przerażona,że z nią zostanie

Oczywiście, że tak. Polska to jeden z niewielu państw europejskich, które pozostały jeszcze przy gimnazjum, gdzie cała reszta zrezygnowała z tego pomysłu. Wprowadzenie 3 lat autonomii dla tak trudnego okresu w tym wieku , jest wręcz daniem na tacy tej agresji i możliwości robienia tego, co robią teraz nastolatki.

Gość nawet nudne
co mnie gimnazja obchodzą,myślę,że jak rodzice mają dziecko pod kontrolą to najgorsze gimnazjum nie zepsuje,z moich obserwacji wynika,że zło się zaczyna jak temu dziecku ustępują już w wieku kilku lat,mały popierdoleniec zaczyna być wyzwolonym świrem,a zdanie mamy czy taty się nie liczy

Gość nawet nudne
czy masz cierpliwość konsekwentnie pogonić chociażby pięćsętny raz dziecko do lekcji,czy też pozwalasz mu własną politykę prowadzić,jeżeli to drugie to po co ci dziecko

Jeśli wchodzisz na temat nastolatków i ich, jak to piszesz, popierdolenia, możesz oczekiwać odpowiedzi na temat okresu np. gimnazjum. A jak cię to nie obchodzi, to nie zaczynaj wątku. A ty, w jakim orientacyjnie jesteś wieku ? Tak się zastanawiam nad tym twoim wyprowadzeniem się i w ogóle...

Wiesz co sztuką wychowania jest osiągnięcie kompromisu, poprzez danie dziecku możliwości realizacji swojego planu, jednak z osiągnięciem nie uświadomonego przez nieco celu, jakiego ty narzucasz. To wymaganie, dyscyplina, ale przy uznaniu racji dziecka. Bo partnerstwo to nie bycie na równi, tylko słuchanie siebie nawzajem.

Gość nawet nudne
nie ważne w jakim

Gość nawet nudne
już czas najwyższy na jakąś wyprowadzkę,

Gość nawet nudne
małe świry mają przeważnie tyle planów do realizacji,że potem strach się bać koło takiego przechodzić,bo wszystkie koncepcje okazały się takie nudne,że strach,a przygłup jest coraz bardziej znudzony życiem

O wiek pytam orientacyjnie - nie mam ochoty na rozmowę z nastolatkiem, który obrazi się za 5 minut albo napisze: a to mi zwal laska. Tylko dlatego zapytałam.

Gość nawet nudne
nastolatkiem na pewno nie jestem

Kompletnie nie wiem co tam w tobie siedzi i co takiego jest w twoim życiu tak anormalnego? Życie nie jest zwyczajne, bo mieszkasz do końca roku z mamą , a bachory plują na ulice i mają gdzieś system zasad i szacunku ? Wyjaśnij o co chodzi ?

Gość nawet nudne
aż tak nie będę wgłębiać,to nie jest kącik zwierzeń,nie jest normalnie w moim życiu i tyle

to nie wiem czego oczekujesz po anonimowym forum ? mam przytakiwać na to co piszesz, czy rozmawiać półsłówkami ?

Gość nawet nudne
tak sobie wpisałem

Gość wertyjikjhgfd
żle Ci ?

Gość nawet nudne
najlepiej nie jest

pewnie i tak ci nie pomogę rozmawiając tutaj z tobą. Mam nadzieje, że jednak dostaniesz trochę tej normalności, jeśli naprawdę jej nie masz.

Gość wertyjikjhgfd
a co jest nie tak.../